Vintage vloerkleed

Op zoek naar een vintage vloerkleed dat er uit ziet alsof het er al jaren ...

1 - 24 van 596 producten
  • Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5
Veelgestelde vragen over vloerkleden
  • Vintage vloerkleden komen voor in vele soorten. Een populaire soort is een vintage vloerkleed met een medaillon. Andere populaire vintage soorten zijn: Patchwork en Rozenkelim.
  • Een vintage vloerkleed is een plat vloerkleed. Waardoor deze gemakkelijk is schoon te maken. Ga met een nat doekje over de plaats van het vuil en begin langzaam met deppen.
  • Een vintage vloerkleed komt goed tot zijn recht in een wat oudere setting of in een moderne omgeving. De kleuren van een vintage vloerkleed sluiten goed aan bij veel kleuren in een modern interieur.
  • Een vintage vloerkleed is een vloerkleed met een authentieke uitstraling, die je meeneemt 30 jaar terug in de tijd.

Onder het motto ‘vroeger was alles beter’ bieden wij een vintage vloerkleed met een vertrouwde vintage look. Koop hier jouw ‘nieuwe’ vintage vloerkleed! Nostalgische patronen, tijdloze prints en dat onverwoestbare patchwork motief gecombineerd met antieke kleuren zoals vintage vloerkleed grijs, okergeel, oudroze, blauw of groen; de kenmerken van de vintage vloerkleden uit onze collectie. Of ze je nu doen terugdenken aan vloerkleden uit kastelen van vroeger of gewoonweg het interieur van je grootouders: vintage vloerkleden gaan nooit uit de mode. Vind je het lastig om een keuze te maken tussen alle verschillende vintage vloerkleden? Bekijk dan snel onze top 10 vintage vloerkleden, speciaal voor jou samengesteld.

Verschillende vintage vloerkleden

Wat zijn de grootste kenmerken van vintage vloerkleden? In ons aanbod hebben we een mix gemaakt tussen sierlijke prints uit het verleden waarover je meer kan lezen in de blog over de geschiedenis van het vloerkleed, en tinten die in deze tijd het kleurenpalet vertegenwoordigen. De kunst van het vinden van het juiste vintage vloerkleed, is om oud met nieuw te mixen. Zo lenen kleuren van vroegere kleurenpaletten zich perfect voor de combinatie met frisse tinten. Door okergeel en oudblauw in de blender te gooien met fris turkoois en felroze, ontstaat er een origineel geheel dat nog wel een tijdje mee kan. Een van de nieuwste vloerkleed varianten, zijn de rozenkelims. Vroeger misschien een beetje truttig, maar door nieuw kleurgebruik en een patchwork design, juist helemaal van deze tijd. Het patchwork en de sierlijke prints zijn veelal geïnspireerd op de aloude Perzische tapijten. Door het beste van beide werelden te combineren, ontstaat een unieke mix waardoor vroegere tijden herleven in hedendaagse interieurs.

Een vintage vloerkleed is een tijdloze trend

Hoe combineer je een vintage vloerkleed? Ga all-in en combineer je tapijt met prachtige curiosastukken in een klassieke woonstijl. Of mix je vintage mat met een retro-look door allerlei jaren ’70-items in de ruimte te plaatsen. Wil je juist verrassend uit de hoek komen? Leg dan een vloekleed in een ultra moderne, strak ingerichte ruimte. Zo creëer je een contrast dat beide stijlen versterkt.

Een vintage tapijt is nooit old-fashioned

Zijn vintage vloerkleden ook geschikt voor de kinderkamer? Hoewel onze jongsten vaak voorop lopen met de nieuwste spullen en rages, zullen ze deze vintage tapijten ook zeker kunnen waarderen. De patchworkmat is een fijne optie voor een vrolijke meisjeskamer en donkerblauw of zwarte-witte tapijten lenen zich perfect in een jongenskamer. Je ziet het al, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kortom: een vintage tapijt, is ook van deze tijd!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!