Speelkleed baby

Neem een babyspeelkleed voor jouw baby, want babyspeelkleden voegen comfort toe aan een babykamer. Laat baby's vrij spelen op dit speelkleed voor baby's.

1 - 24 van 67 producten
1 2 3

Een speelkleed is een kleed met vrolijke kleuren en prints waar je je baby op kan laten spelen. Het fungeert als een fijne en zachte ondergrond om je kleine op te leggen in de box, of juist als hij te groot aan het worden is voor de box en meer ruimte nodig heeft op de grond. Door de verschillende kleuren en leuke prins op het speelkleed worden de zintuigen en zijn motoriek volop ontwikkelt. Door op een speelkleed te spelen stimuleer je spelenderwijs de ontwikkeling van je baby.

Speelkleed baby

Een speelkleed is zeer multifunctioneel, het is niet alleen fijn voor de ontwikkeling van een baby maar als je thuis een stenen of houten vloer hebt zorgt het voor een zachte ondergrond. Een speelkleed zorgt dan voor een fijne en zachte plek om je baby even neer te leggen. Let wel altijd goed op je kindje als je hem op een speelkleed legt, helemaal als hij begint te ontdekken door te kruipen en rollen.

Onze baby speelmatten zijn gemaakt van zacht materiaal waardoor als ze een keer vallen, ze zacht landen. Daarnaast is het van belang onder een speelkleed een antislip onderkleed te gebruiken. Mocht de kleine dan op verkenning uit gaan en net kunnen lopen, dan glijden ze niet! Want het is niet de bedoeling dat ze uitglijden vanwege schuiven of vallen over de randen, veiligheid staat voorop!

Groot speelkleed baby

Het is echt een musthave om een groot speelkleed voor baby’s in huis te hebben. Het is namelijk erg goed voor de ontwikkeling van je kleine en het zorgt ervoor dat ze op jonge leeftijd al kennis maken met hun eigen fantasie en leren delen. Want het is natuurlijk ook leuk om samen met een leeftijdsgenoot te ravotten. Samen spelen samen delen! Ook is het voor een kind fijn om te weten waar in huis hun rommelplekje is, waar ze naar hartenlust kunnen spelen. 

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten grote speelkleden, zo iets er voor ieder wat wils. Is jouw baby al van kleins af aan helemaal gek van dieren, dan hebben wij onder andere vloerkleden met olifantjes, beertjes en konijntjes. Is hij helemaal weg van auto’s, dan hebben wij speelkleden met auto’s erop en zelfs speelkleden met dieren. Heb je al onze beren kinderen kleden of olifanten kleden gezien?!

Daarnaast zijn er uiteraard ook speelkleden met wat rustigere prints en kleuren om daar in de nacht lekker bij weg te kunnen dromen. Een speelkleed is een aanvulling op de ruimte en zorgt ervoor dat deze helemaal af is. Weet jij al welk speelkleed je gaat kiezen?

Relevante categorieën

Veelgestelde vragen over 

  • Baby speelkleden bieden tal van voordelen. Ze stimuleren de zintuiglijke ontwikkeling door middel van texturen, kleuren en patronen. Daarnaast bevorderen ze de motorische vaardigheden, doordat baby's zich op hun buik kunnen oefenen en grijpbewegingen kunnen maken terwijl ze op het speelkleed liggen.
  • Het goed onderhouden en schoonmaken van een baby speelkleed is van belang. Hierbij is het aan te raden om de schoonmaakinstructies van het kleed op te volgen. Veel baby speelkleden zijn machinewasbaar, maar sommige moeten met de hand worden gereinigd.
  • De meest geschikte materialen voor baby speelkleden zijn zacht, duurzaam en hypoallergeen. Veelvoorkomende materialen zijn katoen en polyester. Katoen is ademend en comfortabel voor de baby's huid, terwijl polyester duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud biedt.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!