Berber vloerkleed

Een berber vloerkleed is wollig, kleurrijk en vol karakter. Het brengt complete Arabische sferen met zich mee. Een berber vloerkleed verandert je woon-, slaap- of eetkamer in een echte oosterse stijl.

1 - 24 van 113 producten
  • Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5

Geef je huis karakter met een berber vloerkleed! Deze van Oorsprong Marokkaanse kleden gemaakt van wol brengen enorm veel warmte in huis. De berber vloerkleden van Volero zijn geïnspireerd op authentieke kleden, maar met hedendaagse technieken en materialen geproduceerd. Dat maakt onze berber vloerkleden een stuk lichter en toegankelijker voor verschillende woonstijlen. Benieuwd naar de populairste berber vloerkleden? Bekijk dan snel onze Top 10 Berber vloerkleden

Berber kleed: toen en nu

Zoals de term al doet vermoeden, zijn berber vloerkleden afkomstig uit Arabië. Deze werden geproduceerd door de Berbers, de bevolkingsgroep die voor de Arabieren leefden in Noord-Afrika. Tegenwoordig staan die landen bij ons bekend als Marokko, Algerije, Tunesië en Libië. Textiel uit deze landen is vaak kleurrijk en wordt nagenoeg altijd handgemaakt. De traditionele knoop technieken werden van moeder op dochter overgedragen. De kleuren, patronen en symbolen die in de textiel verwerkt worden, zijn dus per stam uniek. De berber vloerkleden in ons assortiment zijn geïnspireerd op deze originele, karakteriseren kleden maar machinaal geproduceerd.  

Een berber vloerkleed is heerlijk warm

Ver terug in de tijd werd een origineel berber vloerkleed met de hand gemaakt en dit kon soms jaren duren. De vrouw des huizes maakte het berber kleed van overgebleven wol van de schapen en kleurde de wol met materialen uit de natuur. Doel van het handgeweven tapijt was om kou en vocht tegen te gaan. Een berber kleed werd zo geknoopt, dat deze aan beide kanten te gebruiken was. De zijde met de hoge pool werd gebruikt als deken en de vlakke zijde om op te liggen. Tegenwoordig is het productieproces van berbervloerkleden veel korter, en daardoor dus ook een stuk betaalbaarder! Net zoals shaggy vloerkleden heeft een berber tapijt een warme uitstraling.

Berber tapijt goedkoop

Wil je graag een berber tapijt maar wil je niet veel geld uitgeven? Bekijk dan onze berber tapijt goedkoop! Op die manier kan je een prachtig berber tapijt in je huis neerleggen voor een goede prijs! Denk bijvoorbeeld aan onze Grand collectie, het zijn berber tapijt, goedkoop gemaakt van goede kwaliteit. Ook hebben we de Sensa collectie een berber tapijt goedkoop. Super mooie berber tapijten met mooie patronen die heerlijk zacht en warm zijn. Een goedkoop Berber tapijt geeft je woonkamer of slaapkamer een warme sfeer en een zachte ondergrond voor je voeten. Op die manier kan iedereen een mooi berber tapijt neerleggen!

Berber tapijt ook wel Marokkaans vloerkleed genoemd

Traditionele berber vloerkleden en andere klassieke tapijten zoals Marokkaanse vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol. Wol was vroeger een voor de hand liggend product en heeft duurzame eigenschappen.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten berber tapijt te vinden. Doordat we deze met de kennis van nu machinaal kunnen produceren, is er ook geëxperimenteerd met andere materialen en samenstellingen. Daardoor is een huidig berber kleed minder kwetsbaar en kostbaar, wat maakt dat het uitermate geschikt is voor huishoudens met kinderen. Gebeurt er een keer een ongelukje? Geen probleem!

Er zijn zowel hoogpolige als laagpolige berber tapijten en ondanks de rijke geschiedenis zijn deze uitermate geschikt voor de moderne woonstijl. Geef je huis nu de aandacht en stijl die het verdient! De Marokkaanse en berber vloerkleden van Volero zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Neem ook een kijkje bij onze Perzische en kelim vloerkleden om helemaal in de oosterse sferen te blijven. Wist je dat veel mensen in Noord-Afrika de berber tapijten als trots aan de wand hangen? Lees hier hoe je een berber tapijt aan de wand hangt en creëer oosterse sferen in huis!

 

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!