Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel vloerkleden

Geef je huis karakter met een berber vloerkleed. Berbers zijn de bewoners die voor de Arabieren in de zevende eeuw leefde in Noord-Afrika. Berbers komen in diverse geschiedenisboeken voor en hedendaags wordt er gerefereerd naar Arabische landen als Marokko, Algerije, Tunesië en Libië.

In deze Arabische landen speelt textiel een grote rol. Textiel uit deze landen is vaak kleurrijk en wordt nagenoeg altijd handgemaakt. De Traditionele knooptechnieken worden al jaren van vrouw op dochter overgedragen. De kleuren, patronen en symbolen die in de textiel verwerkt worden zijn echte expressies van stammen. De Berber vloerkleden van Volero zijn gebaseerd op deze originele, karakteriseren kleden uit de Oudtijd.

Een berber vloerkleed is pure ambacht

Ver terug in de tijd werd een originele berber vloerkleed met de hand gemaakt en dit duurde soms jaren. De vrouw des huizes maakt het tapijt van overgebleven wol van de schapen en kleurde de wol met materialen uit de natuur. Doel van het handgeweven tapijt was naast kleur ook om de kou van de grond tegen te gaan. Tegenwoordig zijn er nog steeds berbervrouwen die een berber tapijt met de hand weven. De Berber vloerkleden van Volero zijn gebaseerd op deze kleurrijke karakteriserende tapijten, maar zijn een stuk voordeliger! Het zijn shaggy vloerkleden met een warme uitstraling! 

Berber tapijt ook wel Marokkaans vloerkleed genoemd

Traditionele berber vloerkleden en andere klassieke tapijten zoals Marokkaanse vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol. Wol was vroeger een voor de hand liggend product en heeft langdurige eigenschappen.

Er zijn zowel hoogpolige als laagpolige tapijten en ondanks de rijke geschiedenis van deze kleden zijn berber tapijten uitermate geschikt voor de moderne huizen. Geef je huis nu de aandacht en stijl die het verdient! De Marokkaanse en berber vloerkleden van Volero zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Neem ook een kijkje bij onze Perzische en kelim vloerkleden en blijf in de oosterse sferen. Wist je dat veel mensen in Noord-Afrika de berber tapijten als trots aan de wand hangen? Lees hier hoe je een tapijt aan de wand hangt en creëer oosterse sferen in je huis. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »