Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden

Waan jezelf in Oosterse sferen met Marokkaanse kleden! Stralende kleuren, elegante lijnen en chique patronen. Alsof je op vakantie bent. En dat thuis! Gun jezelf iedere dag een warm gevoel met een Marokkaans vloerkleed. De naam ‘berber vloerkleden’ geeft al de oorsprong van het vloerkleed aan. Berbers! Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Tunesië en Algerije zijn landen waarbij textiel een grote rol speelt. Arabieren staan er om bekend voornamelijk met de hand te werken en kleurrijke textielproducten te produceren.

Een mooi feitje van berber vloerkleden is dat de Arabieren hun traditionele knoop- en weeftechnieken doorgeven van moeder op dochter. Wist je ook dat de symbolen, kleuren en patronen een expressie zijn van de stammen?  

Een Marokkaans vloerkleed op ambachtelijke manier geproduceerd

Een aantal eeuwen geleden werden Marokkaanse vloerkleden met de hand geproduceerd. Het overgebleven wol werd verzameld en gekleurd door ingrediënten vanuit de natuur. Door het maken van een wollen vloerkleed, werd de kou vanuit de grond tegengegaan. Het gebruik van wol maakte het vloerkleed zacht, sterk, water- en vuilafstotend en dus warmte regulerend! In de koude periodes bood het wollen vloerkleed een warme ondergrond en in de warme periodes juist andersom! Het maken van Marokkaanse vloerkleden nam maanden tot zelfs jaren in beslag. Wat een werk zeg!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat wanneer jij een vloerkleed in Marokkaanse stijl wilt bestellen, je hier niet jaren op wilt wachten. Binnen ons assortiment hebben wij dan ook elegante, kenmerkende vloerkleden, maar dan een stuk voordeliger! Bij Volero hebben wij een ruim aanbod aan synthetische vloerkleden met een Oosters design. Het voordeel van een synthetisch vloerkleed is dat de prints op het vloerkleed precies zo worden zoals de ontwerper het heeft bedacht! Het materiaal is zeer slijtvast en de kleuren vervagen niet! Jij hebt jaren lang plezier van jouw vloerkleed!

Toch net even een ander vloerkleed

Ondanks dat een Marokkaans kleed prachtig is, is het misschien niet helemaal jouw stijl. Neem eens een kijkje bij onze Perzische vloerkleden. Bijzonder, decoratief en met een eigen verhaal. Een Perzisch vloerkleed bevat symbolen en patronen die voornamelijk geïnspireerd zijn op dieren, planten en bloemen. Eén en al fleurig! Bij Volero vind je replica’s die net zo mooi, passend in het tijdperk en tijdloos zijn.

Houd je meer van geometrische patronen, dan is een Kelim vloerkleed voor jou bestemd. Kelim vloerkleden worden een ieder ook weer op unieke wijze gemaakt en kunnen vaak door de weeftechniek aan beide zijdes gebruikt worden. Om ondersteboven van te worden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »