Marokkaanse kleden

Marokkaanse kleden staan bekend om hun kleurrijke uiterlijk, artistieke symbolen of patronen en warme karakter. Je voeten zullen het met dit tapijt dus niet snel koud krijgen.

1 - 15 van 15 producten

Waan je in Midden-Oosterse sferen met een Marokaans vloerkleed! Stralende kleuren, elegante lijnen en chique patronen. Alsof je op vakantie bent en struint door een Arabische markt. En dat allemaal bij jou thuis! Gun jezelf iedere dag een warm gevoel met een Marokkaans kleed. De naam ‘berber vloerkleden’ geeft de oorsprong van een Marokaans vloerkleed al weg. Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Tunesië en Algerije zijn landen waar textiel een grote rol speelt. Arabieren staan erom bekend voornamelijk met de hand te werken en de meest kleurrijke textielproducten te produceren. Een leuk feitje van een Marokkaans kleed is dat de Arabieren hun traditionele knoop- en weeftechnieken doorgeven van moeder op dochter. De stammen waar zij vandaan komen worden middels symbolen, kleuren en patronen verwerkt in een Marokaans vloerkleed.

Oorsprong Marokaans vloerkleed

Een aantal eeuwen geleden werd een Marokaans vloerkleed met de hand geproduceerd. Het overgebleven wol werd verzameld en gekleurd met ingrediënten uit de natuur. Met een wollen vloerkleed beschermde men zich tegen de koude stenen. Het gebruik van wol maakt een Marokkaans kleed zacht, sterk, water- en vuilafstotend en dus warmte regulerend! In de koude periodes bood het wollen vloerkleed een warme ondergrond en in de warme periodes juist andersom! De productie van een vloerkleed Marokkaanse stijl nam maanden tot zelfs jaren in beslag.

Marokkaans kleed: toen en nu

Wij kunnen ons goed voorstellen dat wanneer je een Marokkaans kleed wilt bestellen, je hier niet jarenlang op wilt wachten. Binnen ons assortiment hebben we dan ook een ruim aanbod aan synthetische vloerkleden met een kortere productietijd. Die kenmerkende elegantie van een Marokaans vloerkleed wordt gewoon behouden én je hebt jouw vloerkleed Marokkaanse stijl veel sneller in huis. Een ander voordeel van een synthetisch vloerkleed Marokkaanse stijl is dat de prints op het vloerkleed precies zo worden zoals de ontwerper het heeft bedacht. Het materiaal is zeer slijtvast en de kleuren vervagen niet. Daarnaast is een synthetisch Marokaans vloerkleed een stuk voordeliger!

Vloerkleed Marokkaanse stijl en veel meer

Een Perzisch kleed is net zo mooi en exotisch als een vloerkleed Marokkaanse stijl. Prachtige kleuren, decoraties en bijzondere verhalen uit het Midden-Oosten kenmerken deze vloerkleden. Een Perzisch vloerkleed bevat symbolen en patronen die voornamelijk geïnspireerd zijn op dieren, planten en bloemen. Houd je meer van geometrische patronen, dan is een Kelim vloerkleed echt iets voor jou. Kelim vloerkleden worden elk weer op unieke wijze gemaakt en kunnen vaak door de weeftechniek aan beide zijdes gebruikt worden. Daar raak je helemaal ondersteboven van! Kortom, bij Volero vind je bijzondere vloerkleden van verre oorsprong, die tijdloos zijn en passen in het huidige tijdperk.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!