Tapijten in oosterse stijl

Thuis zweven op een oosters tapijt wordt nu wel erg realistisch! Ons grote assortiment oosterse tapijten met warme kleuren creëren binnen no time Oosterse sferen in ieder huis.

1 - 24 van 316 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 14

Oosterse sferen met een Oosters tapijt

Oost west, thuis best! Hoe creëer jij een warme, knusse sfeer in huis? Je kunt dit doen door het gebruik van kleur en gezellige woonaccessoires, maar denk ook eens aan bijvoorbeeld een Oosters tapijt! Dit zijn veelal vloerkleden met warme kleuren zoals verschillende tinten rood, bruin, goud of donkerblauw. Een huis met Oosterse invloeden kenmerkt zich door warme kleuren, grote groene planten en comfort.

Waar vroeger de Oosterse tapijten als ouderwets of stoffig werden gezien, zijn ze tegenwoordig hip en trendy. Door moderne technieken zijn de materialen minder zwaar, de prints lichter en wordt er meer geëxperimenteerd met non-traditionele kleuren. Ga je voor een authentiek oriëntaals design of kies je voor een speels Patchwork vloerkleed? Waar je ook voor gaat, een Oosters tapijt voegt een mooi detail en een stukje elegantie toe in huis. Een vloerkleed met een rijke geschiedenis en een mooi verhaal. Ontdek snel het assortiment!

Oosters vloerkleed online kopen

Bij Volero vind je verschillende soorten Oosterse vloerkleden, zoals Perzische, Kelim en Berber vloerkleden. Elke soort heeft weer zijn eigen charme. Zo zijn Perzische vloerkleden rijk aan prachtige kleuren en patronen en zorgen ze voor een mystieke uitstraling.

Kelim vloerkleden zijn wederom rijk versierd met de meest prachtige kleuren en patronen en te herkennen aan de bijzondere weeftechniek. De handgeweven vloerkleden zijn vaak ook aan beide zijden te gebruiken.

Berber vloerkleden zijn veelal te vinden in het Midden-Oosten. Dit handgeweven wollen vloerkleed is te herkennen aan zijn natuurlijke uitstraling. Anders dan andere Oosterse vloerkleden, wordt in de meeste gevallen de natuurlijke kleur wol behouden in plaats van deze te verven.

Traditionele oosterse tapijten

Een Oosters vloerkleed zijn erg goed te combineren met diverse woonstijlen. Denk bijvoorbeeld eens aan de industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door robuuste materialen, zoals staal, beton en hout. Vooral stoere meubels en woonaccessoires sieren menig interieur. Als je dit combineert met een Oosters tapijt creëer je een geheel eigen woonstijl. Vergelijkbaar zijn Perzische vloerkleden Die hebben dezelfde warme uitstraling en zijn van oorsprong afkomstig uit het oude Perzië.

De oosterse vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zo zijn er ook ronde vloerkleden met mooie prints. In huis kan je zeker ook rechthoekige en ronde vormen met elkaar combineren, oftewel layeren. Doordat Oosterse tapijten zo goed te combineren zijn met andere stijlen zou je bijvoorbeeld ook een jute kleed erbij gebruiken. Door de warme kleuren en verschillende materialen creëer je een spannende combinatie.

Oosterse vloerkleden in elke ruimte!

Niet alleen in een woonkamer kan een Oosters tapijt zorgen voor een warme sfeer. Denk ook eens aan een Oosters kleed in bijvoorbeeld een slaapkamer of een werkkamer. Een vloerkleed kan zorgen voor meer eenheid en rust in een ruimte. Heel belangrijk als je bijvoorbeeld een coaching praktijk hebt of een massagesalon. Een Oosters vloerkleed kan daarbij zorgen voor dé perfecte sfeer.

Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk! Wat vind je bijvoorbeeld van de combinatie met een jute vloerkleed of een hennep vloerkleed? Een natuurlijk vloerkleed heeft door zijn natuurlijke uitstraling de kracht om alles weer in balans te brengen. Vergeet ook niet om een antislip vloerkleed te bestellen bij het vloerkleed. Deze zorgt ervoor dat het kleed beter op de vloer blijft liggen en zorgt ook voor een langere levensduur van het vloerkleed.

Laat je nu inspireren door onze Top 10 Oosterse tapijten!

Veelgestelde vragen over 

  • Oosterse tapijten zijn handgemaakte tapijten die hun oorsprong vinden in het Midden-Oosten en gebieden in Azië, zoals Turkije, India, Iran of Afghanistan. Oosterse tapijten zijn vaak kleurrijk, rijkelijk versierd en te herkennen aan het vakmanschap waar ze mee gemaakt worden. De materialen die veel gebruikt worden bij het vervaardigen van Oosterse tapijten zijn wol, zijde en katoen.
  • Het verschil tussen Oosterse en Perzische tapijten is de herkomst van de tapijten. Oosters tapijt is de overkoepelende naam voor tapijten uit het Midden-Oosten en Azië, zoals bijvoorbeeld Berber vloerkleden en Kelim vloerkleden. Een Perzisch tapijt daarentegen is specifiek afkomstig uit Iran.
  • Oosterse tapijten kunnen herkend worden aan hun traditionele motieven, fijne knooptechniek en ambachtelijke kwaliteit. Terwijl traditioneel handgemaakte tapijten blijven bestaan, worden moderne technieken gebruikt voor machinaal vervaardigde varianten. Oosterse tapijten dragen verschillende namen, zoals Perzische tapijten, Berber vloerkleden en Kelim vloerkleden.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!