Vloerkleed Rotan

Rotan vloerkleden zijn aantrekkelijk en echt een aanvulling voor de styling van jouw interieur. Ben jij ook benieuwd hoe dit komt te staan in jouw interieur? Neem dan een kijkje in ons assortiment en ontdek jouw rotan vloerkleed.

1 - 24 van 31 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2

Het materiaal rotan kennen we natuurlijk al van rotan stoelen, tafeltjes en kastjes. Maar een rotan vloerkleed is een extra mooie toevoeging aan jouw woning wanneer jij je graag in tropische sferen wilt wanen. Met een rotan vloerkleed ga jij voor een rustgevend en natuurlijk interieur. Een vloerkleed rotan kan dan ook in iedere woning gecombineerd worden met meubels en woonaccessoires.

Het maken van een rotan vloerkleed

Het materiaal rotan komt van de Calamus rotang en is voornamelijk te vinden in de tropische regenwouden in de Maleise Archipel, Zuid-China, Sri Lanka en aan de voet van de Himalaya. In deze tropische regenwouden kan de rotanpalm zich als een klimplant wanen tussen alle andere bomen en planten. Een rotanplant bevat stengels die variëren tussen 3 millimeter tot bijna wel 10 centimeter dik. Deze plant kan je in het tropische regenwoud eigenlijk ook niet missen. De rotanplant kan zijn stengels laten groeien tot wel 200 meter! De geoogste stengels kunnen door middel van mooie vlechttechnieken gevormd worden tot manden, meubels en zelfs ook vloerkleden!

Welk materiaal vloerkleed past het beste bij jou?

Wanneer jij een natuurlijke, rustgevende jungle vibe in jouw woning wenst, kan je hiervoor kijken naar woonaccessoires en meubels. Maar ook het neerleggen van een vloerkleed kan hierin van toegevoegde waarde zijn. Het vloerkleed materiaal kan in deze sfeer een goede bijdrage leveren. Zo kan een vloerkleed rotan een mooie natuurlijke toevoeging zijn of bijvoorbeeld een duurzaam jute vloerkleed. Ook jute is een natuurlijke vezel die wordt verzameld vanuit de stam van de plant. Na de verzameling wordt het materiaal gesponnen tot een vloerkleed. Ga jij het liefst voor een speels en natuurlijk uiterlijk, dan kan een jute vloerkleed rond voor jou de perfecte uitkomst bieden. Hiermee haal je een duurzaam en natuurlijk vloerkleed in huis dat een bijdrage heeft in de sfeer in jouw woning én alle rechte lijnen in de woonruimte doorbreken. De neutrale en natuurlijke tinten kunnen in iedere woonstijl gebruikt worden. 

Een zacht rotan vloerkleed

Is een rotan vloerkleed wel écht zacht aan de voeten? Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze gedachte bij jou voorbijkomt. Om eerlijk te zijn roept een ruwe plantvezel niet echt zachte gedachtes op. Gelukkig zijn rotan vloerkleden op een dusdanige manier gemaakt dat deze zachter aanvoelen dan je denkt! Bijna net zo zacht als een wollen vloerkleed! Wist je dat een wollen vloerkleed ook duurzaam en natuurlijk is? Binnen Volero hebben wij dan ook een breed assortiment aan vloerkleden gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Veelgestelde vragen over 

  • Een rotan vloerkleed is een vloerkleed gemaakt van de rotanpalm. Rotan wordt veel gebruikt in meubels, zoals stoelen en kastjes, maar ook vloerkleden worden van rotan gemaakt. Rotan vloerkleden geven door hun robuuste uiterlijk een natuurlijke tint aan ieder interieur.
  • Rotan vloerkleden worden gemaakt van de rotanpalm, ook wel de calamus rotang genoemd. Deze palm groeit in de tropische regenwouden van onder andere Zuid-China en Sri Lanka. De plant kan tot wel 200 meter hoog worden! Met name de stengels worden gebruikt voor het maken van meubels en vloerkleden.
  • Een rotan vloerkleed past het beste in een interieur dat gebruik maakt van veel natuurlijke invloeden, zoals de Scandinavische interieurstijl. Of juist de Bohemian interieurstijl die gebruik maakt van verschillende texturen en materialen. De aardse, natuurlijke uitstraling van rotan vloerkleden zorgt voor een unieke look in huis.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!