Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden

Het materiaal rotan kennen we natuurlijk al van rotan stoelen, tafeltjes en kastjes. Maar een rotan vloerkleed is een extra mooie toevoeging aan jouw woning wanneer jij je graag in tropische sferen wilt wanen. Met een rotan vloerkleed ga jij voor een rustgevend en natuurlijk interieur. Een vloerkleed rotan kan dan ook in iedere woning gecombineerd worden met meubels en woonaccessoires.

Het maken van een rotan vloerkleed

Het materiaal rotan komt van de Calamus rotang en is voornamelijk te vinden in de tropische regenwouden in de Maleise Archipel, Zuid-China, Sri Lanka en aan de voet van de Himalaya. In deze tropische regenwouden kan de rotanpalm zich als een klimplant wanen tussen alle andere bomen en planten. Een rotanplant bevat stengels die variëren tussen 3 millimeter tot bijna wel 10 centimeter dik. Deze plant kan je in het tropische regenwoud eigenlijk ook niet missen. De rotanplant kan zijn stengels laten groeien tot wel 200 meter! De geoogste stengels kunnen door middel van mooie vlechttechnieken gevormd worden tot manden, meubels en zelfs ook vloerkleden!

Welk materiaal vloerkleed past het beste bij jou?

Wanneer jij een natuurlijke, rustgevende jungle vibe in jouw woning wenst, kan je hiervoor kijken naar woonaccessoires en meubels. Maar ook het neerleggen van een vloerkleed kan hierin van toegevoegde waarde zijn. Het vloerkleed materiaal kan in deze sfeer een goede bijdrage leveren. Zo kan een vloerkleed rotan een mooie natuurlijke toevoeging zijn of bijvoorbeeld een duurzaam jute vloerkleed. Ook jute is een natuurlijke vezel die wordt verzameld vanuit de stam van de plant. Na de verzameling wordt het materiaal gesponnen tot een vloerkleed. Ga jij het liefst voor een speels en natuurlijk uiterlijk, dan kan een jute vloerkleed rond voor jou de perfecte uitkomst bieden. Hiermee haal je een duurzaam en natuurlijk vloerkleed in huis dat een bijdrage heeft in de sfeer in jouw woning én alle rechte lijnen in de woonruimte doorbreken. De neutrale en natuurlijke tinten kunnen in iedere woonstijl gebruikt worden. 

Een zacht rotan vloerkleed

Is een rotan vloerkleed wel écht zacht aan de voeten? Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze gedachte bij jou voorbijkomt. Om eerlijk te zijn roept een ruwe plantvezel niet echt zachte gedachtes op. Gelukkig zijn rotan vloerkleden op een dusdanige manier gemaakt dat deze zachter aanvoelen dan je denkt! Bijna net zo zacht als een wollen vloerkleed! Wist je dat een wollen vloerkleed ook duurzaam en natuurlijk is? Binnen Volero hebben wij dan ook een breed assortiment aan vloerkleden gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »