Sisal vloerkleed

Sisal vloerkleden zijn gemaakt van een unieke, tropische vezel. Deze vezel zorgt voor een sterk en natuurlijk vloerkleed die niet kapot te krijgen is.

1 - 24 van 24 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken

Een sisal vloerkleed is gemaakt van een sisalvezel. De materiaal is zeer sterk en werd vroeger voornamelijk gebruik om touw mee te weven. Sisalvezel komt van planten afkomstig van de zogenoemde Agavenfamilie. Deze planten groeien voornamelijk in Zuid Amerika en op sommige plekken in India.

Vroeger gebruikte de Maya’s sisal voor de productie van kleding. De naam van de vezel komt voort uit een Mexicaans havenstadje genaamd ‘Sisal’. Dit havenstadje is groot geworden door de productie en export van Sisal. Door de komst van nieuwe weeftechnieken- en machines wordt dit materiaal tegenwoordig voor oneindig veel doeleinde gebruikt. Zo worden er borstels, deurmatten en vloerkleden van gemaakt.

De liefde naar dit materiaal komt voort uit de stevigheid van de vezel. Een sisal tapijt is wel bestand tegen een stootje.  Heb je een plek in huis waar veel mensen met hun schoenen lopen? Dan is een sisal tapijt een perfecte keuze! Door het oersterke, slijtvaste karakter van deze materiaal vloerkleden zijn ze zeer geschikt voor een plek waar het intensief behandeld wordt.

Sisal vloerkleed is van natuurlijk materiaal

Naast het slijtvaste karakter van Sisal, zijn deze vloerkleden ook geliefd vanwege hun natuurlijke karakter. Vaak zijn het effen of gemêleerde vloerkleden. Door de natuurlijke tinten stralen de vloerkleden vaak rust en kalmte uit. De grove structuur zorgt voor een robuuste maar tegelijkertijd elegante en natuurlijke uitstraling. De natuurlijke uitstraling maakt dat het een vloerkleed is die je tot rust laat komen. Het is een populaire keuze voor de woonkamer, maar ook geschikt is voor de slaapkamer of badkamer.

Wol en sisal tapijt

Vloerkleden gemaakt van sisal worden vaak gemengd met andere materialen zoals wol. Wanneer het met wol wordt gemixt heb je eigenlijk het beste van twee werelden! Het vloerkleed voelt nog zachter aan! Kort samengevat kan je wel stellen dat de combinatie van schoonheid en kracht, een onverwoestbare tropische verrassing maakt verkrijgbaar in verschillende bruintinten.

De vezel slijt zeer langzaam, zeker als de luchtvochtigheid in de ruimte rond 70% hangt. Vaak worden de vloerkleden gecombineerd met natuurlijke kleuren. Sommige materialen kunnen geverfd worden maar bij de sisal vezel staan aardse tinten centraal.

Sisal vloerkleed in huis

Gecombineerd met mooie planten en robuuste accessoires tot de mooiste sfeer. Een sisal vloerkleed komt goed tot zijn recht in een ruimte met houtenmeubels. Groot voordeel is dat deze, doordat ze gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal voor geen problemen zorgen bij mensen met allergieën. Neem gerust een kijkje in onze webshop, het is de moeite waard! Keuzestress? Laat je nu inspireren door onze top 10 sisal vloerkleden

We hebben ook vloerkleden gemaakt van andere natuurlijke materialen. Denk aan jute vloerkleden, die lijken erg heel veel op! Maar we hebben ook wollen of hennep vloerkleden, ook vloerkleden met natuurlijke schoonheid! 

Veelgestelde vragen over 

  • Een sisal vloerkleed wordt gemaakt van bladvezels van een sisal plant, die vooral in Zuid- Amerika, Afrika en Azië groeit. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de sisal vloerkleden is heel erg stevig en wordt gezien als duurzaam materiaal. Sisal staat bekend om zijn ruwe textuur en neutrale kleuren.
  • Velen kiezen voor sisal vanwege de natuurlijke, organische uitstraling en het duurzame karakter. Sisal is biologisch afbreekbaar en biedt daarnaast een unieke textuur die zorgt voor een extra dimensie in huis.
  • Het verschil tussen sisal en jute is de afkomst van het materiaal. Jute komt voornamelijk uit India, terwijl sisal groeit in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Naast de afkomst zit er een ook verschil tussen de textuur van de vezels. Sisal heeft in tegenstelling tot de pluizige jute vezel, een ruwe vezel. Tot slot is jute vaak iets donkerder van kleur dan sisal.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!