Rond Wollen vloerkleed

De uitspraak 'rond op de grond' is een bekende uitspraak die past bij een rond wollen vloerkleed. Wat het betekent? Het betekent een zachte ondergrond, waarbij rechte lijnen in een omgeving doorbroken worden. Dit zorgt voor een aangename sfeer en een adem

1 - 24 van 68 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3

Een rond wollen vloerkleed is een vloerkleed van het natuurlijke materiaal wol. Dit betekent een vloerkleed wat lekker zacht is, warme voetjes thuis en een mooier interieur. Een vloerkleed van wol is nu ook verkrijgbaar in het rond. Benieuwd wat een ronde variant voor jou en jouw interieur betekenen? Lees dan door!

Ronde wollen vloerkleden zijn lekker warm

Nederland is een land wat een niet al te warm klimaat heeft. In de wintermaanden voelen wij dit op straat, waar het ’s winters vriest en sneeuwt buiten. Daarom zijn wij in de herfst en wintermaanden vaker binnen dan buiten. Binnen staat bij ons in het teken van vertrouwd en lekker warm. Maar toch zijn er momenten dat je denkt: ‘Wat is die vloer toch koud!’. Gelukkig neem je die zorg weg met een rond wollen vloerkleed!

Wollen vloerkleden hebben als eigenschap dat zij de warmte goed kunnen vasthouden. Mocht je ronde wollen vloerkleden in huis hebben, dan ervaar je vast en zeker de warmte die het vloerkleed te bieden heeft op de grond. En heb je wel eens over een rond vloerkleed van wol heen gelopen? Wol is afkomstig van de schaap en staat bekend om zijn hele zachte uiterlijk. Wol verwerkt in een vloerkleed, neemt een zacht uiterlijk met zich mee. Dit betekent lekker lopen over een vloerkleed, waar je voeten de kou niet voelen, ideaal toch?!

Een rond vloerkleed van wol is adembenemend!

Een vloerkleed die ademt, zo wordt een rond vloerkleed van wol ook wel omschreven. Ronde wollen vloerkleden zijn 100% natuurlijk, omdat het materiaal wat gebruikt wordt rechtstreeks vanuit de natuur komt. En zoals je weet komt wol van een schaap, maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan wol? En wat betekent dit voor een vloerkleed?

Wol kent een rijke geschiedenis. Duizenden jaren geleden was wol een van de populairste handelsgoederen in de wereld, omdat wol overal voor werd gebruikt. Die trend van een rond vloerkleed van wol op de grond is dan ook jaren geleden ontstaan. Tegenwoordig worden er over miljoenen ronde wollen vloerkleden heen gelopen. Daarnaast is de kwaliteit van wol ook sterk verbeterd. Dit merk je in de duurzaamheid van wol. Wol gaat nu veel langer mee, waardoor je nu nog langer kunt genieten van een rond vloerkleed van wol. Naast dat ze duurzaam zijn gemaakt, zijn ze ook gemakkelijk te kleuren. Dit levert veel gekleurde vloerkleden op.

Populaire kleuren van ronde wollen vloerkleden zijn blauw, beige, grijs en wit. Ieder met zijn unieke eigenschap. Neem bijvoorbeeld het witte wollen vloerkleed. Wit staat bijna symbool voor wol, want als wij aan de kleur van wol denken, denken wij al heel gauw aan een wit schaap. Voor een vloerkleed betekent de kleur wit combinatie mogelijkheden; omdat wit goed samengaat met bijna alle kleuren van een regenboog. Dit betekent dat je het vloerkleed gemakkelijk kunt combineren met gekleurde meubels.

Een ander populaire kleur is grijs. Grijs in een rond wollen vloerkleed betekent neutraal. Dit betekent dat je deze kleur vloerkleed gemakkelijk kunt plaatsen in een interieur. De kleur zorgt namelijk niet dat het vloerkleed te dominant over komt. Dit maakt een grijs wollen vloerkleed super populair.

Rond wollen vloerkleed past in ieder interieur

Ben jij op zoek naar een vloerkleed, maar je vindt het lastig welk vloerkleed je gaat nemen? Een rond wollen vloerkleed komt voor in vele kleuren, waardoor je zeker weet dat de kleur die het beste past bij jouw interieur er tussen staat. Is de maat voor jou het meest belangrijke eigenschap van een vloerkleed? Een rond vloerkleed komt voor in vele formaten. Een populaire maat van een rond wollen vloerkleed is 180cm. Dit is een middelgroot vloerkleed, wat perfect kan dienen als een woonkamer vloerkleed onder de salontafel of bijzettafel. Daarnaast geeft een 180cm rond vloerkleed jou de mogelijkheid om als een ster op het vloerkleed te liggen.

Een ander populaire maat van rond is een 250cm rond vloerkleed. Dit is een groter formaat vloerkleed, wat ideaal kan dienen onder een grote ronde eettafel of in de woonkamer. Uiteraard kun je deze ronde variant ook gebruiken in de slaapkamer. Na het wakker worden, stap je over een lekker grote zachte ondergrond, heerlijk om mee wakker te worden!

Waarom eigenlijk een ronde variant na dat je alles hebt gelezen? Een goeie vraag! Rond op de grond betekent gemakkelijk combineren. Meubels in huis komen beter in verbinding te staan als je een rond vloerkleed toevoegt. Daarnaast geeft het jou de mogelijkheid om wat anders te nemen dan die rechte lijnen, die je gewend bent in een interieur.

Zit jouw ronde maat er niet tussen? Een wollen vloerkleed op maat laten maken is nu ook heel populair. Dit betekent dat jij jouw maat zelf kan samenstellen. Dit maakt een rond vloerkleed van wol super gewild. Wees er dus snel bij, voordat je over een koude ondergrond moet lopen in huis.

Veelgestelde vragen over wollen vloerkleden

  • Een wollen vloerkleed kent veel voordelen. Wol is een natuurlijk materiaal dat enorm zacht aanvoelt, isoleert, geluiddempend, sterk en vuil- en waterafstotend is. Daarnaast is wol bijzonder veerkrachtig en slijtvast. Wollen vloerkleden veren na verloop weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Een wollen vloerkleed gaat daardoor lang mee en is ontzettend duurzaam.
  • Een wollen vloerkleed is oersterk, slijtvast en duurzaam. Wol is daarom kostbaarder dan een synthetische vezel. Je doet er immers jaren mee! Bij Volero shop je goedkope wollen vloerkleden al vanaf 44,95!
  • Een wollen vloerkleed is een duurzame aankoop. Wol is slijtvast en gaat erg lang mee. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt! Denk bij de aankoop van een wollen vloerkleed na over het juiste formaat en de juiste vorm bij jouw interieur. Ook moet je letten op de kleur, de weeftechniek en de rug. Deze bepalen namelijk de ‘stevigheid’ van een wollen vloerkleed.
  • Ja, een wollen vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming. Wol heeft namelijk warmteregulerende eigenschappen en kan goed tegen warmte. Om ervoor te zorgen dat het vloerkleed niet uitdroogt, is het aangeraden om de luchtvochtigheid in de ruimte in evenwicht te houden.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!