Froukjes Favorieten- 25% korting op heel veel vloerkleden
Froukjes Favorieten - 25% korting op heel veel vloerkleden

Stiekem zijn we er allemaal naar op zoek; warmte en harmonie. Maar hoe creëer je dat? Met ons huis als baken van rust en geborgenheid is ons antwoord simpel: een wollen vloerkleed, voor iedereen!

Wollen vloerkleden geven elke ruimte een unieke soort knusheid. Zacht, aai- én knuffelbaar. Al zit er nog zoveel meer achter deze wollen tapijten. Benieuwd geworden? Lees meer over de wollen vloerkleed trend en vind hier jouw nieuwe, hoogpolig wollen vloerkleed en ontdek het zelf.

Het imago van wol is wellicht een beetje suffig, saai en ‘stoffig’. Dit komt wellicht door de blik van een gemiddelde schaap. Maarrrrrrr, schijn bedriegt, want met deze stof valt niet te sollen. Wol is namelijk oersterk en van een uitzonderlijke kwaliteit. Wat maakt wol nu zo bijzonder? Ontdek waarom deze stof zeker een plekje in jouw interieur verdient, denk in de vorm van een vloerkleed bijvoorbeeld.

Om te beginnen; de waterafstotende functie. Heb je ooit een doorweekt schaap gezien? Vast niet. De natuurlijke vezels zijn zo geprogrammeerd dat ze elke vorm van vocht niet opnemen, maar simpelweg afstoten. Waarom iets opnemen als je het niet nodig hebt? Dus wanneer je iets morst op een wollen vloerkleed hoef je enkel een beetje te deppen en klaar ben je. Makkie.

Verder; de warmte regulerende werking. Ooit een oververhit schaap zien? Okay, je weet natuurlijk nooit echt wat een schaap voelt. Neemt niet weg dat het materiaal zélf, de bijzondere gave heeft om warmte op een zodanige manier te reguleren dat het zich aan jouw wens aanpast. Is het buiten snikheet? Dan ventileert wol de warmte en kun je lekker op je wollen vloerkleed rondlopen, zonder dat je zweetvoeten krijgt. Is het buiten ijskoud? Dan werkt het wol juist isolerend en biedt het wollen karpet juist de warmte waar je naar op zoek bent. Perfect.

Wollen vloerkleden: waterafstotend, warmte regulerend, warm, zacht en sterk

Tenslotte; de bijzondere structuur. Eigenlijk brengt wol je een beetje in verwarring. Door de zachte en aaibare buitenkant, vergeet je bijna de sterkte en kracht van het wol. De vacht beschermt immers het schaap tegen gevaren in de natuur. De vezels van de wol zijn zo strak en stevig in elkaar geweven dat het bijna onmogelijk is om ze uit elkaar te halen. Hierdoor zijn wollen vloerkleden ook erg gemakkelijk in onderhoud. De wollen vezels stoten vuil zelfs af. Waaaaat? Het kan wel dat wollen vloerkleden soms kunnen gaan pluizen. Doordat het zulke sterke materie is, kun je er gewoon met je stofzuiger overheen. En me je blote voeten natuurlijk, want woelen door het zachte materiaal is misschien wel het allergrootste voordeel van wollen vloerkleden. Lekker.

Een wollen vloerkleed is een verrijking voor elk interieur

Of je nu een vloerkleed zoekt voor in een stadsappartement, een modern nieuwbouwhuis of voor in een rustieke boerderij, een wollen exemplaar past in elke omgeving. Op het oog is wol een neutraal materiaal dat door natuurlijke tinten zoals wit, beige, bruin en zwart in elke inrichting past. Maar als je verder kijkt, heeft het materiaal nog zo veel meer verborgen krachten.

Bestellen maar die wollen vloerkleden!

Wollen vloerkleden zijn dus oersterk, water- en vuilafstotend, warmte regulerend en bovenal; poedelzacht! Wat is er nu fijner om ’s ochtends vroeg wanneer je uit bed komt en je blote voeten op een zacht wollen vloerkleed te plaatsen? Of om ’s avonds voor het haardvuur op het zachte wollen tapijt neer te strijken? Normaliter kruip je ónder de wol, maar op deze vloerkleden kun je rustig even gaan liggen. Bekijk nu onze collectie en kies de tint die bij jouw inrichting aansluit.

Spreken de natuurlijke eigenschappen van wollen vloerkleden je wel aan? Kijk dan ook even naar onze collectie jute vloerkleden. Ook hennep-vloerkleden en katoenen vloerkleden worden gemaakt van natuurlijke vezels. Dit maakt dat deze tapijten een duurzame keuze zijn en daarnaast nog veel meer voordelen met zich meenemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »