Chenille vloerkleed

Chenille? Chenill-huh? Nog niet bekend met deze weeftechniek? Waarschijnlijk ken je deze manier van weven wel, bijvoorbeeld door van die retro kussentjes waarop veelal bloemen, honden of in uiterst extreme gevallen zelfs gezichten werden geborduurd.

1 - 24 van 107 producten
  • Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5

Tegenwoordig wordt deze unieke weeftechniek ook toegepast op allerlei andere manieren zoals op textiel, gordijnen en op vloerkleden. Lees mee en ontdek waarom je chenille vloerkledenniet snel meer zult vergeten.

Om te beginnen; de naam van deze weeftechniek is afgeleid van het Franse woord voor rups. Wanneer je naar het garen kijkt, snap je dat die naam nog helemaal niet zo gek gekozen is. Het garen vormen namelijk veel overeenkomsten met de kleine insecten. Langdradig en een beetje ‘harig’. Dit doet je misschien denken aan de zijderups die het luxueuze materiaal zijde spint. Net als zijde werd chenille vroeger ook als een rijk en duur materiaal gebruikt in bijvoorbeeld sjaals en mantels.

Chenille’ vloerkleden

Het is waarschijnlijk de unieke glans die chenille zo’n luxueus uiterlijk geeft. Het maakt niet uit hoe het licht erop valt, er ontstaat een zeldzame weerkaatsing van de zonnestralen dat de stof doet blinken. Het is verbazingwekkend hoe de stof vanuit elk perspectief veranderd. Dit komt doordat de chenille-draadjes rechtop staan. Naast het speciale lichteffect, ontstaat er een soort pluiseffect waardoor het materiaal ook nog eens poedelzacht aanvoelt. Wanneer je met je hand over de stof aait, doet het je denken aan fluweel of velours.

De unieke uitstralig van Chenille vloerkleden

De unieke lichtinval en de zachtheid van de stof vormen de perfecte mix voor een prachtig vloerkleed. Doordat de kleuren van het kleed zoveel veranderen, verveelt deze stof nooit. Daar de zachtheid van de stof bij opgerekend en je hebt een uitstekend tapijtje voor in jouw inrichting.

In onze assortiment hebben we uiteenlopende varianten chenille vloerkleden in de aanbieding. Van ingetogen vloerkleden met subtiele vintage details, tot uitbundige exemplaren met bloemen of meeslepende patchworkprint. Chenille vloerkleden in kleuren zoals oudroze en Deep Ocean Blue liggen voor je klaar. En als je echt niet kunt kiezen hebben we zelf kleden waarin alle patronen zoals patchwork, vintagedessins en bloemenprinten in verwerkt zijn. Op zoek naar meer vloerkleden van bijzondere stoffen? We hebben ook vloerkleden gemaakt van jute in de aanbieding. Maar ook wollen, ook katoenen en synthetische vloerkleden zijn uitvoerig te vinden in onze webshop.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!