Katoenen vloerkleed

Denk je bij vloerkleden vooral aan van die dikke, zware, stoffige exemplaren? Blijf dan vooral even zitten. Want met onze collectie katoenen vloerkleden bewijzen wij het tegendeel. Lekker licht en lekker luchtig, dat zijn onze katoenen tapijten.

1 - 24 van 266 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 12

Bij het materiaal ‘katoen’ denk je waarschijnlijk als eerste aan de stapels kleding en ondergoed die in jouw klerenkast liggen. Zo op het oog niet een materie dat stevig genoeg is om op de vloer te leggen. Echter: schijn bedriegt. Wanneer de katoenvezels strak in elkaar worden geweven is dit materiaal niet kapot te krijgen en leent het zich perfect voor een collectie vloerkleden.

Katoenen vloerkleden, lekker luchtig, lekker licht

Naast de stevigheid van dit product hebben katoenen vloerkleden nog meer voordelen. Doordat de vezels zoveel stevigheid bieden, krullen de hoeken niet om en vervormen katoen vloerkleden niet. Daarnaast zorgt de strakheid van de vezels ervoor dat het onderhoud van een katoenen tapijt heel gemakkelijk is. Terwijl hoogpolige vloerkleden en wollen vloerkleden vaak wel een dagelijkse stofzuigersessie gebruiken, hoef je met een katoenen karpet op de vloer niet bang te zijn voor overtollige pluizen of ronddwarrelende stukjes materiaal. Vaak zijn zij ook platgeweven vloerkleden

In ons assortiment vind je onder andere katoenen vloerkleden met een vintage look. De karakteristieke prints en het klassieke patchwork doen je denken aan van die enorme tapijten die in grote paleizen lagen. Althans- in menig sprookjesboek of Walt Disneyfilm. Wellicht zijn deze ouderwetse tapijten iets te theatraal voor in jouw nederige stulpje, maar door dit materiaal vloerkleed van katoen te maken en hier wat vintage invloeden in te verwerken, ontstaat de juiste mix van het luchtige materiaal het extravagante van de klassieke karpetten.

Vintage invloeden in je katoenen vloerkleed of meer fan van de Scandinavische stijl?

Wanneer je op zoek bent naar tapijten die een tikkeltje moderner zijn, hebben we katoenen vloerkleden in Scandinavische stijl in de aanbieding. Een perfecte match aangezien Scandinavisch design bekend staat om haar minimalisme en de hoge kwaliteit in zwart witte kleuren vloerkleden. De grafische ontwerpen lenen zich perfect voor het katoenen materiaal. De strakke lijnen van de designs komen namelijk het beste uit door de stevige katoenen stiksels. Kortom: a match made under the Scandinavian heaven! Vergeet dus die dikke Perzische tapijten en vergaap je aan ons assortiment katoenen vloerkleden met gave prints. 

Laat je nu inspireren door onze Top 10 Katoenen vloerkleden

Relevante categorieën

Veelgestelde vragen over 

  • Katoenen vloerkleden bieden velen voordelen. Katoen is namelijk duurzaam en sterk, wat betekent dat een katoenen vloerkleed niet snel slijt, zelfs niet wanneer het op de vloer ligt. De strakke weeftechniek voorkomt vervorming van het katoenen kleed. Bovendien zijn katoenen vloerkleden gemakkelijk te onderhouden, omdat ze niet veel stof en pluisjes aantrekken.
  • Een katoenen vloerkleed onderhouden doe je door regelmatig te stofzuigen. Bij vlekken kun je plaatselijk te werk gaan met water en eventueel reinigingsmiddel. Hierdoor blijft je katoenen vloerkleed lekker lang fris.
  • Bij het kiezen van een katoenen vloerkleed, adviseren we je om het vloerkleed te nemen dat past bij de overheersende stijl en/of kleur in het interieur. Meet de beschikbare ruimte om de juiste afmetingen te bepalen.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!