Perzische vloerkleden & tapijten

Oost west, thuis best. Ditmaal met de nadruk op oost. Breng Oosterse sferen in huis met een Oosters Perzisch vloerkleed. Geïnspireerd op de originele, karakteristieke kleden uit het oude Perzie, gecombineerd met hedendaagse designs en materialen.

1 - 24 van 113 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5

Oost west, thuis best (met de nadruk op oost en thuis). Breng oosterse sferen in huis met een Perzisch tapijt. Geïnspireerd op de originele, karakteristieke vloerkleden uit het oude Perzië, gecombineerd met hedendaagse designs en materialen. Wat verstaan wij nu eigenlijk onder het begrip ‘Oosters/Perzisch vloerkleed’? De echte, originele Perzische tapijten gaan ‘wayyyy back’. Al in de Bijbel worden deze kleden omschreven als waardevolle kunstobjecten die voornamelijk dienden als decoratie in kerken, tempels en kathedralen. Voor de versiersels op de kleden, werd voornamelijk inspiratie geput uit alledaagse dingen zoals planten, bloemen en dieren. Tapijten uit deze vroegere en vervlogen tijden zijn historisch erfgoed en daarom enorm kostbaar. Wanneer wij spreken over dit type kleed, gaat het over replica’s die geïnspireerd zijn op deze voorlopers. Nog steeds even mooi versierd, maar wel betaalbaar en passend in de tijd van nu. Bekijk onze collectie en shop nu Perzische vloerkleden voor in jouw eigen woontempel.

De oorsprong van een Perzisch vloerkleed: Tabriz vloerkleed

Populaire vloerkleden zijn oosterse vloerkleden en vinden hun oorsprong in Tabriz, een stad ten westen van de hoofdstad van Iran. Van oudsher worden Perzische tapijten hier geproduceerd. De term ‘Tabriz vloerkleed’ zal je daarom vast en zeker bekend in de oren klinken. Een Tabriz vloerkleed wordt gekenmerkt door zijn korte, ruwe pol. De patronen bestaan meestal uit een centraal gelegen medaillon met daaromheen arabesken, treurwilgen en cipressen. Een ander veelvoorkomend motief is dat van de vier seizoenen. De achterliggende gedachte is om het leven van de Perzische boer gedurende het hele jaar te omvatten in één kleed. Een Tabriz vloerkleed is dus niet alleen een kleed met karakter, maar ook een kleed met een prachtig verhaal.

Perzische tapijten; kunstwerken met historie

Past een Perzisch tapijt wel in een moderne woonstijl? Hetgeen dat een Perzisch tapijt zo uniek maakt is de uitzonderlijke gave om warmte en harmonie in een ruimte te creëren. Tijdloze waarden als je het ons vraagt! De creaties van Perzische vloerkleden ondervinden dan ook weinig belemmeringen wanneer het gaat om tijd. De eeuwenlange historie en de hedendaagse vraag bewijst dat Perzische tapijten altijd in de mode blijven. Bij welke woonstijlen komen Perzische vloerkleden het beste tot hun recht?

Ten eerste natuurlijk een klassiek vloerkleed, all vintage look, waarbij het Oosterse tapijt gecombineerd wordt met andere tijdloze items zoals klassieke sofa’s of een hemelbed. Houd bij deze woonstijl wel in de gaten dat het Perzische tapijt en de andere vintage parels niet wegvallen in elkaars schoonheid. Wil je een Oosterse look juist mixen met een modern vloerkleed? Kies dan voor een neutraal kleurenpalet zodat het Perzische kleed het middelpunt van de inrichting wordt. Of voor een non-traditionele vorm, zoals een Perzisch vloerkleed rond.

Een tijdloze eyecatcher; Perzisch tapijt

Zijn Perzische vloerkleden gemakkelijk te onderhouden? Om deze vraag te beantwoorden wijzen we je graag op een andere, mystieke gave van Oosterse tapijten. Door de drukke print en kleurenmix, vallen stofdeeltjes of ander vuil minder op. Natuurlijk dient de boel wel eens in de twee weken gestofzuigd te worden, maar het is toch fijn dat her en der wat stof verdoezeld kan worden. Verder dienen de kleden soms even uitgeklopt te worden. Natuurlijk kun je het Oosterse kleed gewoon op de vloer leggen, maar wanneer je net even wat anders wilt, kan je ook eens overwegen om het aan de wand te hangen. Al met al genoeg redenen om Aladdin en zijn vliegende Perzische tapijt in jouw woning uit te nodigen. Spreekt het ontwerp van Oosterse tapijten je wel aan, maar kan je niet kiezen tussen de verschillende dessins? Kijk eens of een patchwork vloerkleed beter in de smaak valt. Ook rozenkelims tapijten zijn voorbeelden van Perzische tapijten waarin klassieke prints worden gecombineerd met hedendaagse materialen en stijlen. Haal een Perzisch vloerkleed in huis en waan je zo in een sprookje. Benieuwd naar onze meest populaire Perzische vloerkleden? Ontdek hier de Top 10 Perzische tapijten

 

Veelgestelde vragen over 

  • Een Perzisch tapijt is een handgeweven tapijt afkomstig uit het oude Perzië. Perzische tapijten hebben een rijke geschiedenis en staan bekend om hun vakmanschap, verfijnde ontwerpen en hoogwaardige materialen.
  • Van oorsprong werden Perzische tapijten met de hand geweven door ambachtslieden, vaak met behulp van traditionele weefgetouwen. Tegenwoordig kunnen Perzische tapijten ook machinaal worden vervaardigd. Hoewel dit geen originele Perzische tapijten zijn, zijn ze even mooi versierd, een stuk betaalbaarder en passend bij de stijl van nu.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!