Vloerkleed geknoopt

Op zoek naar een mooi geknoopt vloerkleed voor in jouw woning? Het knopen van een vloerkleed is echt een ambacht van oudsher dat kwaliteit garandeert!

1 - 24 van 78 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4

Geknoopt vloerkleed: "ambacht van oudsher"

Een mooi geknoopt vloerkleed in huis? Ja hoor dat kan, een heel goed idee zelfs! Het knopen van een vloerkleed is echt een ambacht van oudsher. Het is een uitzonderlijke vorm van handgemaakte vloerkleden van verschillende materialen. Het is namelijk zo dat veel tijd en arbeid vereist is, maar het resultaat is dan ook verbluffend. Geen wonder dat het materiaal vloerkleed zo een populaire keuze is, want wie wil er nou geen kwalitatief mooi vloerkleed geknoopt in huis?

Vloerkleed geknoopt: knopen, knopen en nog eens knopen!

Het is best ingewikkeld om te snappen hoe een geknoopt vloerkleed nou in elkaar steekt maar het komt eigenlijk hierop neer: de inslag- en kettingdraden vormen de basis van de knooptechniek waarna elke inslagdraad een rij knopen wordt gemaakt. Zo gedaan zou je zeggen… Nou niet dus! Een knoper legt gemiddeld 7000 knopen per dag en voor een gemiddeld geknoopt vloerkleed zijn er ongeveer 2 miljoen knopen nodig. Dit in het achterhoofd is de knoper nog wel even bezig om jouw vloerkleedje te maken. Het is het dan ook dubbel en dwars waard om dit stukje vakmanschap aan te schaffen. 

Geknoopte vloerkleden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Zo zijn er geknoopte wollen vloerkleden, maar bijvoorbeeld ook synthetische vloerkleden. Zo zit er voor iedere smaak, wens en portemonnee een geschikt vloerkleed geknoopt tussen! 

Machinaal of hand geknoopte vloerkleden?

Tegenwoordig worden niet alle geknoopte vloerkleden meer met de hand gemaakt maar in plaats hiervan wordt het machinaal geknoopt. Hetzelfde resultaat alleen dan ‘ietsje’ sneller! Wil je graag eens wat anders dan een recht toe recht aan vloerkleed, dat is wellicht een rond vloerkleed een juiste keuze. De ronde vorm laat de strakke lijnen in jouw ruimte minder opvallen, het vormt op een speelse manier één geheel. Hoe gaaf is het als je met een geknoopt vloerkleed een Scandinavische stijl kan vormen? Kies dan voor een vloerkleed met een minimalistisch patroon. Of ben je misschien opzoek naar meer klasse, dan is een design vloerkleed een tip om naar te kijken! Naast geknoopte vloerkleden zijn er ook geweven vloerkleden en gevlochten vloerkleden

Veelgestelde vragen over 

  • Een geknoopt vloerkleed is een vloerkleed waarvan de inslag- en kettingdraden machinaal of met de hand in elkaar worden geknoopt. Deze knooptechniek zorgt voor stevige, slijtvaste vloerkleden die bekend staan om hun vakmanschap.
  • Het verschil tussen handgeknoopte en machinaal geknoopte vloerkleden zit in de productiemethode. Handgeknoopte vloerkleden worden met de hand gemaakt door vakmensen, wat ze duurder maakt en unieker in ontwerp. Machinaal geknoopte vloerkleden worden met behulp van machines geproduceerd, waardoor ze in grotere getalen gemaakt kunnen worden en betaalbaarder zijn.
  • Het materiaal dat gebruikt wordt voor geknoopte vloerkleden kan erg verschillen, maar veruit het populairste materiaal is wol. De natuurlijke uitstraling in combinatie met de textuur die ontstaat door het knopen, maken dit materiaal een gewilde optie. Overigens worden er ook veel kunstvezel vloerkleden gemaakt met de knooptechniek. Door de betaalbaarheid van dit materiaal, levert dit een budgetvriendelijk vloerkleed op dat lang meegaat.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!