Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
30% korting
30% korting
30% korting
35% korting
30% korting
35% korting
30% korting
35% korting
30% korting

"De knooptechniek is een echte ambacht van oudsher"

Een mooi geknoopt vloerkleed in huis? Ja hoor dat kan, een heel goed idee zelfs! Het knopen van een vloerkleed is echt een ambacht van oudsher. Het is een uitzonderlijke vorm van handgemaakte vloerkleden. Het is namelijk zo dat veel tijd en arbeid vereist is maar het resultaat is dan ook verbluffend.  Geen wonder dat het zo’n populaire keuze is want wie wilt er nou geen kwalitatief mooi vloerkleed in huis?

Knopen Knopen en nog eens Knopen!

Het is best ingewikkeld om te snappen hoe een geknoopt vloerkleed nou in elkaar steekt maar het komt eigenlijk hierop neer: de inslag- en kettingdraden vormen de basis van de knooptechniek waarna elke inslagdraad een rij knopen wordt gemaakt. Zo gedaan zou je zeggen… Nou niet dus! Een knoper legt gemiddeld 7000 knopen per dag en voor een gemiddeld geknoopt vloerkleed zijn er ongeveer 2 miljoen knopen nodig. Dit in het achterhoofd is de knoper nog wel even bezig om jouw vloerkleedje te maken. Het is het dan ook dubbel en dwars waard om dit stukje vakmanschap aan te schaffen.

Machinaal of hand geknoopte vloerkleden?

Tegenwoordig worden niet alle geknoopte vloerkleden meer met de hand gemaakt maar in plaats hiervan wordt het machinaal geknoopt. Hetzelfde resultaat alleen dan ‘ietsje’ sneller! Wil je graag eens wat anders dan een recht toe recht aan vloerkleed, dat is wellicht een ronde vloerkleed een juiste keuze. De ronde vorm laat de strakke lijnen in jouw ruimte minder opvallen, het vormt op een speelse manier één geheel. Hoe gaaf is het als je met een geknoopt vloerkleed een Scandinavische stijl kan vormen? Kies dan voor een vloerkleed met een minimalistisch patroon. Of ben je misschien opzoek naar meer klasse, dan is een design vloerkleed een tip om naar te kijken!Naast gevlochten vloerkleden zijn er ook geweven en gevlochten vloerkleden. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »