Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden

Een vloerkleed gemaakt van Hennep

Een hennep vloerkleed in jouw woonkamer? Yes! Wij houden van die gedachte! De wereld houdt steeds meer rekening met de omgeving en de natuur. Dit gebeurt in de kleinste dingen en handelingen, zo ook in de maak van vloerkleden. Hennep is een voorbeeld hiervan. Hennep is een van de duurzaamste natuurlijke materialen en daarom uiterst geschikt om mooie duurzame vloerkleden te maken. Duurzaamheid gecombineerd met de natuurlijk kleuren en de subtiele designs maakt een hennep vloerkleed erg populair onder consumenten. Je voelt je niet alleen betrokken maar je bent ook bewust van je omgeving en dat voelt goed!

Ontstaan Vloerkleed Hennep

Waar komt het materiaal hennep eigenlijk vandaan? Hennep is een plant waarbij het zaad, de vezels en houtachtige delen gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden. Van de vezels wordt van oudsher touw gemaakt maar er worden ook textiele stoffen van geweven. Hennep werd vroeger naast of in de plaats van linnen en katoen gebruikt omdat het erg sterk van nature is. Het is daarom geen wonder dat veel mensen kiezen voor een hennep vloerkleed, het is sterk, slijtvast en behoudt haar kleur en is veelzijdig te combineren. Hennep vloerkleden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende maten vloerkleed. 

Hennep vloerkleden hebben vaak natuurlijke tinten, denk aan bruin, beige en soms geverfd groen of taupe. De grove vezels geven een unieke en robuuste charme met zich mee. Het brengt tegelijkertijd warmte in huis. De vezels voelen prettig aan de voeten, het is slijtvast en gaat erg lang mee. Door het gebruik van natuurlijk tinten past een hennep vloerkleed bij elke wooninrichting. Neem bijvoorbeeld de bohemien woonstijl, door het neerleggen van een hennep vloerkleed zal het interieur een geheel vormen & vergeet natuurlijk niet om ook groen, in de zin van planten, te combineren om een zo duurzaam en rustgevend gevoel te creëren! Vloerkleden worden gemaakt van verschillende materialen. Vergelijkbaar aan hennep zijn jute vloerkleden en sisal vloerkleden. Ook een natuurlijke investering zijn wollen vloerkleden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »