Hennep vloerkleed

Hennep is een duurzaam materiaal uit de natuur. Het is een sterk, slijtvast materiaal die goed inblend in verschillende woonstijlen. Hennep vloerkleden zijn duurzame vloerkleden en bij Volero verkrijgbaar in verschillende vormen.

1 - 24 van 24 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken

Een vloerkleed gemaakt van Hennep

Een hennep vloerkleed in jouw woonkamer? Yes! Wij houden van die gedachte! De wereld houdt steeds meer rekening met de omgeving en de natuur. Dit gebeurt in de kleinste dingen en handelingen, zo ook bij de productie van vloerkleden. We hebben tegenwoordig zoveel keuze uit verschillende materialen vloerkleden. Hennep is een voorbeeld hiervan. Hennep is een van de duurzaamste natuurlijke materialen en daarom uiterst geschikt om mooie van vloerkleden te maken. Duurzaamheid gecombineerd met de natuurlijke kleuren en de subtiele designs maakt een hennep vloerkleed erg populair onder consumenten. Je voelt je niet alleen betrokken maar je bent ook bewust van je omgeving en dat voelt goed!

Ontstaan Vloerkleed Hennep

Waar komt het materiaal hennep eigenlijk vandaan? Hennep is een plant waarbij het zaad, de vezels en houtachtige delen gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden. Van de vezels werd van oudsher touw gemaakt, maar er worden ook textiele stoffen van geweven. Hennep werd vroeger naast of in plaats van linnen en katoen gebruikt, omdat het van nature erg sterk is. Het is daarom geen wonder dat veel mensen kiezen voor een hennep vloerkleed. Het is sterk, slijtvast, behoudt zijn kleur en is veelzijdig te combineren. Hennep vloerkleden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende maten vloerkleed.

Hennep vloerkleden hebben vaak natuurlijke tinten, denk aan bruin, beige, taupe en soms geverfd naar een groen vloerkleed. De grove vezels brengen een unieke en robuuste charme met zich mee. Het brengt tegelijkertijd warmte in huis. De vezels voelen prettig aan de voeten en bovendien zijn hennep vloerkleden slijtvast en gaan ze erg lang mee. Door de natuurlijke tinten past een hennep vloerkleed bij elke wooninrichting. Neem bijvoorbeeld de bohemian vloerkleden; door het neerleggen van een hennep vloerkleed zal het interieur een geheel vormen. Vergeet natuurlijk niet om ook groen, in de zin van planten, te combineren om een zo duurzaam en rustgevend gevoel te creëren! Vloerkleden worden gemaakt van verschillende materialen. Vergelijkbaar aan hennep zijn jute vloerkleden en sisal vloerkleden. Een andere natuurlijke investering zijn wollen vloerkleden

Veelgestelde vragen over 

  • Een hennep vloerkleed is een vloerkleed gemaakt van vezels, het zaad en de houtachtige delen van de hennepplant. Het is een duurzaam en natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en veelzijdigheid. Hennep vloerkleden hebben vaak natuurlijke tinten, zoals bruin, beige en soms geverfd groen of taupe.
  • Hennep vloerkleden worden gemaakt van de hennepplant, terwijl jute vloerkleden worden gemaakt van de juteplant. Hennep vloerkleden hebben vaak grovere vezels dan jute vloerkleden.
  • Hennep vloerkleden kunnen een goede keuze zijn voor mensen met allergieën, omdat hennep van nature slijtvast en hypoallergeen is. Daardoor houdt het minder stof en allergenen vast dan sommige andere materialen. Individuele allergiegevoeligheden kunnen echter variëren, dus het is aangeraden om een hennep vloerkleed in je eigen omgeving te proberen om te beoordelen of het geschikt is voor jouw specifieke behoeften.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!