Industrieel vloerkleed

Heb jij spieren van staal en ben je niet kapot te krijgen? En zie jij dat ook graag terug in je interieur? Strak, stevig, stoer en veel staal. Kenmerken van een stijl die staat als een huis: de industriële woonstijl.

1 - 24 van 1232 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 52

Down to earth als jij bent, leg je de basis van deze inrichting op de vloer in de vorm van een industrieel vloerkleed. 

Maar voordat je echt begint met het introduceren van een industriële woonstijl, is het goed om in je achterhoofd te houden dat ‘doseren’ hier key is. Wanneer je doorslaat loop je het risico om thuis te komen in een kille, donkere fabriekshal wat natuurlijk niet het praktische doel van ‘lekker wonen’ beoogt.

Een industrieel vloerkleed zet de toon

Goed, dat gezegd hebbende beginnen we met het belangrijkste onderdeel van een industriële inrichting; de materialen. Nog meer dan bij andere woonstijlen, spreken de materialen die je gebruikt in je interieur boekdelen. Vooral stoere metalen die doen denken aan grote fabrieksmachines zijn graag geziene materialen in een industriële sfeer. Ook details van staal of tin doen hun werk. Zeker in combinatie met meubelen van bewerkt hout en (kunst-) leren elementen. En om de boel compleet te maken, een ruige bakstenen muur en een vloer van donker beton. Een industrieel vloerkleed zet de toon in elke woonstijl. 

Het klinkt misschien raar, maar die betonnen vloer komt nog beter tot uiting wanneer je er een bijpassend industrieel vloerkleed op legt. Spelen met contrasten waarbij een warm, wollig en zacht vloerkleed wordt verwelkomt door de koude, harde, grijze vloer, versterkt beide onderdelen van deze woonstijl. Ook wanneer je niet in het bezit bent van een dergelijke vloer maar de industriële woonstijl creëert door bijvoorbeeld meubels, accessoires of kunst, werkt een industrieel vloerkleed als perfect contrastmiddel om de industriële elementen nog beter tot uiting te laten komen.

Meerdere soorten industriele kleden

Industriële kleden zijn er in veel soorten, patronen en kleuren. Samen met verschillende industriële woon elementen zoals leer en staal kan je een industriële sfeer in je woonkamer creëren. Je kan ook een kleurrijk industrieel kleden combineren met minimalistische meubels. Het vloerkleed wordt dan een echte eyecatcher in het interieur. Of een mooi vloerkleed met een vegen patroon. Je kan het gemakkelijk combineren met verschillende meubels en past gemakkelijk bij meerdere woonstijlen. Bijvoorbeeld industriele kleden met een vintage prints passen super leuk bij vintage meubels! Maar kan ook zeker gecombineerd worden met minimalistische of Scandinavische meubels. Veel opties en mogelijkheden dus! Voor welk industrieel vloerkleed ga jij?

Industrieel vloerkleed is een stoer vloerkleed

Bij een industrieel interieur past een stoer vloerkleed perfect! Het versterkt de woonstijl en is goed te combineren met de materialen zoals staal. Een stoer vloerkleed is verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een vintage patroon met donkere kleuren of juist een effen vloerkleed met vegen. Een stoer vloerkleed is er ook in een patchwork variant. Een patchwork stoer vloerkleed past goed bij een industrieel woonstijl. Een stoer vloerkleed gaat ook mooi in combinatie met andere woonstijlen zoals een minimalistisch interieur. Stoer vloerkleed is er ook in het rond, dit breekt de rechte lijnen in het interieur. Of juist een rechthoekig stoer vloerkleed om bij de bank neer te leggen voor een zachte en warme ondergrond.

Vloerkleed industrieel wonen; Het stoere karakter. 

Neem bijvoorbeeld een wollen vloerkleed. De aaibaarheid, zachte stof en lichte tinten staan in scherp contrast met de harde uitstraling van een industriële woonstijl. Maar onder het motto ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ is het juist een match made in heaven. Koele kleuren zoals ivory, salt & pepper, blue denim, aqua of ash grey vormen de brug tussen beide stijlen. Ook hoogpolige vloerkleden zijn hier uitermate voor geschikt.

Naast het spelen met materialen, kun je ook experimenteren met contrasten door een vintage vloerkleed op de vloer te leggen. De sierlijke patronen en het speelse patchwork staan in volledige disharmonie met het strakke, recht-toe, recht-aan karakter van een industriële woonstijl. Door deze twee uiteenlopende stijlen naast elkaar te zetten door een industrieel vloerkleed komen ze juist nog beter tot hun recht.

Tenslotte is variëren met vormen ook een goede manier om contrast aan te brengen in je strakke interieur. Rechte lijnen worden het beste gebroken door ronde vormen. Een rond vloerkleed is daarom een verrassend element in je industriële inrichting. Om dit vloerkleed nog wel dezelfde stoerheid mee te geven die de rest van het interieur met zich mee draagt, is het gebruik van een ruig en puur materiaal zoals jute een perfecte oplossing.

Om een fijne, leefbare sfeer te creëren in jouw industriële inrichting is de mix van de juiste materialen, kleuren en vormen essentieel. Het juiste, industriële vloerkleed is hiervoor een belangrijk element. Wanneer je eenmaal de perfecte samenstelling hebt gevonden, ga je een fijne tijd tegemoet in je eigen sfeervolle woonfabriek. Benieuwd naar onze bestsellers? Bekijk nu onze Top 10 Industriële vloerkleden

Relevante categorieën

Veelgestelde vragen over 

  • Een industrieel vloerkleed is ontwikkeld om een industrieel interieur te complementeren. Het combineert stoere materialen en strakke ontwerpen om een krachtige aanvulling op je industriële ruimte te creëren. Perfect voor liefhebbers van een edgy look met een vleugje vintage flair.
  • De materialen die gebruikt worden bij het ontwikkelen van een industrieel vloerkleed zijn ruw en natuurlijk, die passen bij het stoere karakter van deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan wol, jute of katoen. Deze materialen geven een robuuste textuur aan de vloerkleden en dragen bij aan het authentieke uiterlijk van de industriële stijl. 
  • De kleuren die veel terugkomen in de industriële stijl zijn neutraal, zoals grijs- en bruintinten. Andere veelvoorkomende kleuren zijn blauw, groen en zwart. Combineer een industrieel vloerkleed met warme houten vloeren of meubels, om de robuuste, rauwe uitstraling helemaal compleet te maken.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!