Effen vloerkleed

Op zoek naar een basisstuk zonder fratsen? Soms heeft je inrichting niet meer nodig en is een effen vloerkleed het item dat de boel compleet maakt.

1 - 24 van 884 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 37

Een antieke curiosa kast van je overgrootmoeder, een veel-te-duur-maar-wel-uniek designstuk of dat prachtige familieportret dat boven de eettafel hangt. Sommige meubelstukken verdienen het om de eyecatcher van de inrichting te zijn. Om de aandacht niet van deze pronkstukken weg te trekken, is het aan te raden om in de rest van het meubilair uitgebalanceerde tinten en weinig patronen te gebruiken. Om te beginnen bij het vloerkleed. Een effen vloerkleed in bijvoorbeeld een warme zandtint, een fijne crème kleur of in modern grijs zorgt voor een evenwichtig en harmonieus geheel. Vooral in een strakke inrichting wil een effen vloerkleed scoren. 

Effen vloerkleden brengen rust en balans

Doordat een vloerkleed aanzienlijk wat ruimte inneemt en een groot vlak in je gezichtsveld inneemt, creëer je door een effen vloerkleed een bepaalde rust in ruimtes. Het vloerkleed komt als het ware overeen met het plafond, waardoor er ruimtelijkheid ontstaat. Door de aandacht van het tapijt weg te nemen en de focus te leggen op de items die je wilt laten opvallen, maak je van jouw inrichting een persoonlijk, uniek en ook rustig geheel. Een Effen vloerkleed is daarom zeer geschikt als babykamer of slaapkamer vloerkleed

Vloerkleden in effen kleuren breken de ruimte op

Daarnaast kan een effen vloerkleed de ruimte ook ‘breken’ en meubelstukken beter tot uiting brengen. Wanneer je bijvoorbeeld over een parketvloer beschikt en een houten salontafel hebt, kan deze helemaal in het niet vallen. Door een vloerkleed in een effen kleur onder de tafel te leggen ontstaat er een fijn contrast en zet je de salontafel op een voetstuk. Wanneer je kiest voor een effen kleur, kun je altijd nog spelen met vormen en materiaal. Zo hebben we bijvoorbeeld ook ronde vloerkleden en jute vloerkleden om je interieur compleet te maken. Wil je een effen uitstraling maar toch wat leven in je vloerkleed. Kijk dan eens naar een Berber vloerkleed. Deze kleden hebben vaak een effen basis met een speels patroon die het vloerkleed net wat speelser en levendiger maakt. Of kijk naar een gestipt vloerkleed, een effen basis met een andere kleur toon.

Bekijk hier onze Top 10 Effen vloerkleden

Veelgestelde vragen over 

  • Het voordeel van een effen vloerkleed is dat ze gemakkelijker te combineren zijn met verschillende interieurstijlen, omdat ze geen afwijkende patronen hebben. Dit maakt ze veelzijdig en tijdloos in elke woonstijl.
  • Om je effen vloerkleed goed te onderhouden, is het aan te raden goed te kijken naar het materiaal van het kleed. Afhankelijk hiervan kun je vaststellen of deze het best alleen met een stofzuiger schoongemaakt kan worden om vuil en stof te verwijderen. In geval van vlekken kun je milde reinigingsmiddelen gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor tapijten. Het is ook een goed idee om het vloerkleed af en toe te draaien om slijtage gelijkmatig te verdelen.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!