Okergeel vloerkleed

Een okergeel vloerkleed heeft een opvallende kracht wat ten goede komt aan jouw interieur! Geel staat namelijk voor vrolijk en positiviteit, eigenschappen wat jij toch ook in je huis wilt hebben?!

1 - 24 van 67 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3

Een van de mooiste kleuren in onze kleurenspectrum is de kleur geel. Een okergeel vloerkleed heeft namelijk positieve eigenschappen. De kleur geel heeft hierdoor ook een toegevoegde waarde in onze vloerkleden.

Een okergeel vloerkleed voor een positieve vibe

Wie aan de kleur geel denkt, denkt vaak aan gele dingen zoals de zon of misschien wel iets kleiner zoals een gele zonnebrandcrème. Een eigenschap van de kleur geel is dat het heel opvallend kan zijn. Een opvallende gele kleur in vloerkleden zorgen ervoor dat jouw interieur ook levendiger wordt. Als geel jouw lievelingskleur is, weet dan dat je bij een okergeel vloerkleed jou extra comfortabeler zult voelen, aangezien het jouw omgeving ook levendiger maakt.

Een andere eigenschap van de kleur is de positieve uitstraling. De kleur geel straalt iets uit. Denk maar eens aan de zon. Als de zon schijnt, gaan we vaker naar buiten en zijn we ook wat vrolijker. Hoe merk je dit bij vloerkleden? De mensen met een geel vloerkleed ervaren meer positiviteit in hun omgeving, het geeft energie en het creëert sfeer. Alle kleuren hebben allemaal wat psychologisch, omdat een kleur vaak wat overbrengt op de hersenen. Bij de kleur geel merken wij dat onze hersenen geactiveerd worden. Het brengt namelijk optimisme mee. Daarom zeggen we ook wel dat onze mentale eigenschap wordt gestimuleerd bij okergele vloerkleden. Andere kleuren die positief werken op onze brein zijn rode vloerkleden en multicolor vloerkleden

Wat is het verschil tussen een okergeel vloerkleed en een geel vloerkleed?

Nu heb je vaak genoeg de term ‘okergeel’ voorbij zien komen, maar wat is nu het verschil tussen de okergele vloerkleden en de gele vloerkleden? Okergeel is een kleur wat de laatste jaren super trendy is! Je zou zeggen dat het niet super geel is, maar ook niet super bruin. Het zit tussen de twee uiterste kleuren in. Doordat het tussen twee uiterste in zit, draagt het de eigenschap van warm met zich mee. De warme kleur brengt naast de positieve eigenschappen ook rust en een kalmte gevoel mee.

Geel is van zichzelf een zuivere kleur. Net als de kleuren blauw en rood behoort geel tot de primaire kleuren. Deze primaire kleuren staan bekend als de kinderkleuren. Geel staat ook bekend om zijn opvallende kleur. De kleur geel kan namelijk heel fel zijn, waar een okergeel vloerkleed iets donkerder is. Een felle kleur hoeft niet nadelig te zijn, want dit zorgt ervoor dat de kleur goed samen kan met koelere tinten zoals zwart en grijs. Een geel vloerkleed is ideaal voor het creëren van sfeer in jouw huis. Een andere kleur vergelijkbare tint van geel is een goud vloerkleed. Goud is in feite oorspronkelijk ontstaan uit verschillende tinten geel en oranje. 

Een buitenkleed geel voor een opvallende maar vooral positieve uitstraling in de tuin.

In de zonnige zomermaanden gaan wij met ze alle in de tuin zitten. Hier kan een buitenkleed goed van pas komen om de tuin in te richten en meer sfeer te geven. Een buitenkleed geel vult die rol perfect aan, aangezien je net hebt kunnen lezen dat een geel vloerkleed positiviteit met zich mee brengt. Dit geldt ook voor het buitenkleed geel. Zo is een buitenkleed geel opvallend in de tuin en gaat het goed samen met verschillende kleuren. Dit geeft jouw tuin niet alleen sfeer, maar is het ook een prachtig aanzicht om iedere zomerse dag in de tuin te zitten.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!