Vloerkleed lichtblauw

Een lichtblauw vloerkleed past in elk interieur. Volgens vele is lichtblauw een van de prachtigste tinten, die komt van de primaire kleur blauw. Volgens vele zorgt deze kleur voor kalmte en rust in een interieur.

1 - 24 van 57 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3

Een licht vloerkleed is tegenwoordig super hot. Dit komt doordat een licht vloerkleed vaak een zacht uiterlijk heeft met een zuiver pigment. Dit is te zien doordat de lichte kleuren minder gemengd zijn met de kleur wit. Dit merk je juist wel meer bij de pastelkleuren, maar wat maakt een vloerkleed lichtblauw speciaal?

Het vloerkleed lichtblauw voor een warmere en genezende effect

Een vloerkleed lichtblauw komt van de kleur blauw. Blauw is van zichzelf een primaire kleur samen met de kleuren rood en geel. Door deze 3 primaire kleuren te mengen is het mogelijk om bijna elke kleur te krijgen uit het kleurenspectrum. Wat blauw speciaal maakt zijn de genezende en rustgevende eigenschappen van de kleur. In het verkeer wordt bijvoorbeeld de blauwe kleur goed toegepast. Zo hebben de blauwe verkeersborden als doel om informatie over te brengen op een kalme en rustgevende manier, zodat er geen verwarringen en ongelukken ontstaan.

Maar hoe merken wij de positieve eigenschappen van blauw in onze vloerkleden? Net genoemd de kleur blauw heeft een genezende eigenschap. Het kan goed zijn dat je na het werken vermoeid thuiskomt en  wilt relaxen op de bank in de woonkamer. Een blauw vloerkleed in de woonkamer zorgt voor rust en kalmte in jouw omgeving. Dit kan ertoe leiden dat je makkelijker kunt relaxen thuis. Daarnaast heeft de kleur blauw een diepe betekenis.

Hoe zit het met lichtblauw? Een vloerkleed lichtblauw heeft een zachter karakter t.o.v. een vloerkleed blauw. Dit komt omdat de kleur blauw gemengd is met wit, waardoor hij een lichtere uitstraling heeft. Blauw van zichzelf heeft namelijk een iets strakkere dominante kleur. Vaak vinden mensen de kleur blauw iets te dominant en kiezen dan toch voor een lichtblauwe variant voor een zachtere uitstraling, aangezien de kleur wit zuiver en zacht uitstraalt. De blauwe lichte kleur komt ook terug bij turquoise vloerkleden of een multicolor vloerkleed

Een vloerkleed blauw past in ieder interieur!

De kleuren blauw, rood en geel kunnen bijna voor ieder kleurencombinatie zorgen in het kleurenspectrum. Dit betekent dat deze primaire kleuren goed samengaan met andere kleuren. Wat betekent dit voor het vloerkleed blauw? In feite betekent dit dat een blauw vloerkleed goed samengaat met andere meubels en andere kleuren. De positieve eigenschappen van de kleur blauw maken de blauwe vloerkleden super gewild! Een ander niet genoemd eigenschap van de kleur blauw is vertrouwen. Met een vloerkleed blauw kom je altijd met een heerlijk en vertrouwd gevoel thuis.

Ook in de tuin komt een blauw vloerkleed goed tot zijn recht. De blauwe vloerkleden staan ook wel bekend als het buitenkleed blauw. Ook dit buitenkleed kun je goed combineren met meubels in de tuin om zo tot jouw ideale tuin te komen. 

Een donker vloerkleed voor een strakke uitstraling!

Het kan goed zijn dat je juist geen fan bent van de lichte kleuren verwerkt in een vloerkleed. Een donker vloerkleed kan dan oplossing bieden voor deze situatie. Zo kun je naast de lichte variant ook kiezen voor een donkerblauw vloerkleed. Dit donker vloerkleed heeft een strakkere uitstraling in tegenstelling tot het lichtblauwe vloerkleed, die wat zachter overkomt. Een donkerblauw vloerkleed heeft een chique eigenschap, wat ten goede komt in een luxer interieur. Dit maakt het vloerkleed lichtblauw natuurlijk niet minder mooi, want ook dit zal goed passen in een luxere uitstraling. Mocht je nou geen fan zijn van blauw? Dan kun je ook denken aan een donkergroen vloerkleed of aan een zwart vloerkleed. Een donker vloerkleed past ideaal in een strakke interieur. 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!