Rechthoekig vloerkleed

Een rechthoekig vloerkleed is vrijwel voor ieder interieur gangbaar en daarom de meest gekozen vorm. In veel gevallen past een vloerkleed rechthoekig goed bij de vormen van de meubels in huis. Ons aanbod in rechthoekige vloerkleden is daarom reuze!

1 - 24 van 2121 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 89

Een rechthoekig vloerkleed is vrijwel voor ieder interieur gangbaar en is daarom de meest gekozen maat vloerkleed. Dat begrijpen we heel goed, aangezien een vloerkleed rechthoekig in veel gevallen goed past bij de vorm van de bank, salontafel, eettafel of het bed. Het aanbod aan rechthoekige vloerkleden is daarom reuze! Bij Volero vind je voor iedere woonwens een passend rechthoekig vloerkleed.

Rechthoekig vloerkleed? De keuze is reuze!

Rechthoekige vloerkleden vind je bij Volero in allerlei soorten, maten, stijlen en kleuren. De meeste rechthoekige vloerkleden zijn al te verkrijgen vanaf de maat 70x140. Dit formaat is prima geschikt als loper in de hal, naast het bed, in de inloopkast of in een gezellige loungehoek. Een groter vloerkleed rechthoek kan gebruikt worden om de meubels met elkaar te verbinden of juist bepaalde meubelstukken extra te accentueren. Ben je zo blij met je nieuwe salontafel en wil je die nóg beter laten uitkomen? Plaats jouw vloerkleed rechthoek dan iets voor de bank, zodat je salontafel als het ware op een voetstuk wordt geplaatst. Heb je een fauteuil die eenzaam in een hoekje van de woonkamer staat? Neem een groot rechthoekig vloerkleed en plaats je fauteuil voor een gedeelte ook op het vloerkleed. Zo creëer je meer eenheid in de ruimte en wordt de zithoek één geheel. Verdient jouw fauteuil alle aandacht en wil je die afzonderlijk in de spotlights zetten? Overweeg dan eens een rond vloerkleed. Daarmee creëer je een gezellig loungehoekje en gaat de aandacht meteen naar jouw favoriete meubelstuk!

Rechthoekige vloerkleden voor het creëren van zones

Wist je dat een vloerkleed rechthoekig daarnaast helpt bij het creëren van zones in huis? Vooral grote ruimtes kunnen al snel ‘leeg’ ogen, ondanks dat er meubels in staan. Dit is te verklaren doordat de meubels wellicht te klein zijn in verhouding tot de grote ruimte. Dit effect is zelfs nog meer merkbaar wanneer de ruimte hoge plafonds heeft. Hartstikke mooi natuurlijk, maar belangrijk is wel dat de grote ruimte en de meubels daarin goed tot hun recht komen. Een tip die je kunt toepassen, is het creëren van zones. Geen zorgen, hier komen geen rode afzetlinten aan te pas! Door het neerleggen van een vloerkleed rechthoekig op verschillende plekken in de ruimte, bijvoorbeeld in de zithoek en onder de eettafel, creëer je optische ‘eilandjes’ die ervoor zorgen dat de ruimte wordt opgebroken in verschillende delen. In plaats van een kaal stuk oppervlak, krijg je daardoor verschillende hoeken in huis met elk een eigen functie. Van kleine vloerkleden tot XXL vloerkleden, voor elke ruimte een vloerkleed rechthoekig!

Vloerkleed rechthoek: verschillende materialen

Nu je weet wat zoneren is, leggen we je graag meer uit over de verschillende materialen vloerkleden. Voornamelijk de plek waar een vloerkleed komt te liggen en de functie die het heeft, bepalen welk(e) soort/materiaal het beste past bij jouw woonwensen. Voor een vloerkleed rechthoek in de eethoek is het raadzaam om te gaan voor een laagpolig vloerkleed. Dit omdat kruimels en vuil zich minder goed kunnen nestelen tussen de garen. Bovendien zijn de meeste laagpolige vloerkleden onderhoudsvriendelijk. Wel zo handig als er ongewild eten of drinken beland op jouw vloerkleed. In de zithoek zijn de opties een stuk breder. Een hoogpolig vloerkleed is lekker warm en zacht voor de voeten. Dergelijke vloerkleden zijn heerlijk voor chill avonden op de bank! Heb je last van allergieën? Ook dan kan je gewoon genieten van een zachte ondergrond zonder alles onder te niezen. Wij adviseren synthetische materialen in het geval van overgevoeligheid. Ga je helemaal mee met de trend van duurzaamheid? Overweeg dan zeker een jute vloerkleed rechthoekig. Dit natuurlijke materiaal is oersterk en slijtvast. Een jute vloerkleed rechthoekig zorgt binnen no time voor een natuurlijke vibe in huis.

Bij het uitzoeken van een vloerkleed rechthoek is het dus raadzaam om de plaats en functie mee te nemen in het besluit. Zo weet je zeker dat je extra lang kan genieten van jouw vloerkleed rechthoekig!

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!