Hoogpolig vloerkleed

Iets aardigs doen voor je voeten? Leg een hoogpolig vloerkleed in je huis! Zachter dan dit wordt een vloerkleed niet. Naast het hoge zachtheidgehalte, brengt een hoogpolig tapijt sfeer, warmte en knusheid in je inrichting.

1 - 24 van 858 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5 ... 36

Dat een hoogpolig vloerkleed een fijne huisgenoot is, bewijst het feit dat het zelfs een koosnaam heeft; een hoogpolig tapijt wordt ook wel een ‘shaggy’ genoemd. Oftewel; een vloerkleed met hoge polen waar niet alleen je voeten heerlijk in kunnen wegzakken, maar dat ook nog eens zorgt voor een warme uitstraling. Een vloerkleed hoogpolig is perfect voor het toevoegen van een knus en huiselijk gevoel aan het interieur! Wist je dat hoogpolige vloerkleden ook de perfecte oplossing zijn voor galmende ruimtes?  Een hoogpolig vloerkleed werkt namelijk ook geluiddempend.

Een hoogpolig vloerkleed maakt het opstaan aangenamer

Ligt jouw bed ’s ochtends ook zo lekker? En gruwel je elke morgen weer van het idee dat je je warme voeten op het koude laminaat moet zetten, waardoor het weleens voor kan komen dat je met het verkeerde been uit bed stapt? Maak het opstaan wat aangenamer met een hoogpolig vloerkleed in je slaapkamer! Door de hoge polen voelt jouw vloerkleed hoogpolig altijd warm en heerlijk zacht aan. Bovendien maakt een vloerkleed hoogpolig heel gemakkelijk een cosy en relaxte omgeving van je slaapkamer. Wees overigens niet bang, een hoogpolig vloerkleed hoeft niet per definitie duur te zijn. Er zijn ook goedkope vloerkleden. Een populaire variant hierop is een hoogpolig vloerkleed grijs of een hoogpolig vloerkleed beige.

Vloerkleed hoogpolig ideaal om op te spelen  

Natuurlijk is een hoogpolig vloerkleed ook bijzonder goed geschikt voor andere ruimtes in je woning. Vooral in de kinderkamer doen hoogpolige vloerkleden het goed. Een zacht hoogpolig tapijt vormt een ideale speelplek voor kleine hummeltjes, peuters en kleuters. Doordat het zo zacht is en de polen zo hoog zijn, kunnen kleintjes naar alle hartenlust over een hoogpolig tapijt rollebollen en de hele middag spelen zonder zich te bezeren. Maar ook als je je kinderjaren al ver voorbij bent, lig je lekkerder op een shaggy vloerkleed hoogpolig voor de open haard. Een fluffy vloerkleed onder je voeten maakt een filmmarathon he-le-maal af!

Een hoogpolig tapijt onderhouden

Het onderhoud van een hoogpolig vloerkleed vereist weinig werk. Doordat het materiaal zacht is, kan het vuil gemakkelijk verwijderd worden. Eens in de zoveel tijd de stofzuiger erover en het vloerkleed hoogpolig is vuilvrij. Daarnaast is het aan te raden om af en toe jouw vloerkleed hoogpolig uit te kloppen. Hang het hoogpolige tapijt buiten en sla er eens flink op. Dit zorgt ervoor dat stofdeeltjes of ander vuil dat zich heeft genesteld tussen de polen loskomen. In een ruimte waar veel wordt gelopen, kan het weleens voorkomen dat de polen in een hoogpolig tapijt iets platter worden. Dit los je heel makkelijk op door een hoogpolig tapijt te stofzuigen. Door de zuigkracht gaan de polen namelijk vanzelf weer overeind staan. Om die reden is het bijvoorbeeld niet aan te raden om onder een bureaustoel met wieltjes, hoogpolige vloerkleden te plaatsen. De polen zullen elke keer plat gaan liggen door het heen en weer rijden of ze kunnen vast gaan zitten in de wieltjes. In dat geval kan je beter gaan kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Meer tips over het onderhouden van een vloerkleed? Lees hier: hoe kan ik een hoogpolig vloerkleed schoonmaken?

Hoogpolige vloerkleden in allerlei vormen en maten  

Wil je spelen met vormen? Neem dan eens een kijkje bij onze ronde of ovale vloerkleden, die overigens ook verkrijgbaar zijn als hoogpolige vloerkleden! Ben je op zoek naar een zacht tapijt maar dan gemaakt van een natuurlijk materiaal? Kies dan bijvoorbeeld een wollen vloerkleed. Een sterke materiaalsoort, die bijvoorbeeld wel bestand is tegen de wieltjes van een bureaustoel, zijn jute vloerkleden. Wanneer je op zoek bent naar een klassiek vloerkleed, bekijk dan ons assortiment in effen vloerkleden of vintage vloerkleden.

Is je interesse voor een hoogpolig vloerkleed gewekt? Ontdek dan onze top 10 hoogpolige vloerkleden, misschien zit jouw match hier wel tussen!

Veelgestelde vragen over hoogpolige vloerkleden

  • Een hoogpolig vloerkleed is een vol en dik vloerkleed dat zich kenmerkt door polen met een minimale lengte van 20mm. Een hoogpolig vloerkleed is erg zacht en aangenaam voor de voeten
  • Het onderhoud van een hoogpolig vloerkleed is gelijk aan het onderhoud van ieder ander vloerkleed. Het is belangrijk om jouw vloerkleed regelmatig te stofzuigen om te voorkomen dat vuil zich gaat hechten aan de vezels. Een bijkomend voordeel hiervan is dat platgelopen polen weer rechtop gaan staan. 
  • Een hoogpolig vloerkleed is dankzij zijn lange polen zachter en warmer dan een gewoon vloerkleed. Ook kan een hoogpolig vloerkleed met zijn rijke, weelderige look een unieke uitstraling geven aan het interieur. Wist je dat een hoogpolig vloerkleed ook een geluiddempende werking heeft? 
  • Een hoogpolig vloerkleed komt voor in vele kleuren. De meest populaire kleuren zijn: grijs, zwart, wit, geel, groen, blauw, rood, roze, paars, bruin, crème, oranje, beige, antraciet en zwart-wit.
  • Een hoogpolig vloerkleed heeft een pool van minimaal 20 millimeter. Deze ‘lange haren’ zorgen ervoor dat een vloerkleed zacht, vol en warm aanvoelt. Een laagpolig vloerkleed heeft een platter uiterlijk en is minder zacht dan een hoogpolig vloerkleed.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!