Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden

Een stralende zon, een stel groene bergen en een dobberend vissersbootje op een azuurblauwe zee. Een schattig ezeltje dat volgepakt richting een Zuidelijk gelegen dorpje met hagelwitte huisjes en hemelblauwe kozijnen sjouwt. Zomaar wat exotische sfeerbeelden die terugkomen op menig ansichtkaart en waarin die inspirerende turquoise kleur de boventoon voert. Wil je die ontspannende sfeer ook in je huis brengen, kies dan voor een turquoise vloerkleed en stuur iedereen eens een kaart van jouw exotische interieur.

Doordat turquoise een mix is van het evenwichtige, kalmerende groen en het ontspannende, intuïtiebevorderende blauw weet je zeker dat je met turquoise accenten in je huis voldoende tot rust komt. Best verrassend, omdat de kleur op het oog enigszins knallend en verfrissend overkomt. Hierdoor kan dit kleur vloerkleed juist ook heel energiek werken. Net als turquoise zijn rode vloerkleden ook energiek! 

Turquoise vloerkleed brengen frisheid, energie maar ook ontspanning

Naast energiek, is turquoise ook zeer ener-chique! De kleur is afkomstig van het gelijkgenaamde mineraal waar vroeger zeer kostbare sieraden van werden gemaakt. Toen deze juwelen vanuit het Midden-Oosten, langs Turkije naar Europa verscheept werden, hebben ze ook hun naam opgepikt. Turkioos, zoals de kleur ook weleens geschreven wordt, is afkomstig van de naam ‘Turkije’. 

Talloze manieren om een turquoise vloerkleed te combineren

Oke, alles mooi en aardig, maar hoe combineer je nu een turquoise vloerkleed het beste met de rest van je inrichting? Laat het vloerkleed goed uitkomen door te werken met wit- of grijstinten, strakke materialen, donker hout én een partij groene planten. Wil je een wat opgewekter effect creëren? Door een turquoise vloerkleed te mixen met pastel tinten, ontstaat er een vrolijk geheel. Ga je liever voor all-the-way? Match meubels zoals de bank of de eetkamerstoelen dan met het turquoise vloerkleed en maak er een nog groter turquoise paradijs van! Is turquoise het bijna, maar nog niet helemaal? We hebben ook groene vloerkleden en paarse vloerkleden in het assortiment.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »