Synthetisch Vloerkleed

Handigheid dient de mens. Dit geldt ook voor vloerkleden. Daarom worden vloerkleden tegenwoordig steeds vaker van een kunstmatig product gemaakt zoals polyester, polyamide –ook wel nylon genoemd- of polypropyleen.

1 - 24 van 1558 producten
  • Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4 5

Stuk voor stuk prachtige materialen die ervoor zorgen dat synthetische vloerkleden echte must-haves worden voor in je huis.

Natuurlijke producten zoals wol of jute kunnen nog weleens een eigen willetje hebben wanneer het gaat om kleur en vorm. Zo kunnen tinten na een tijdje vervagen en de vormen van de vloerkleden veranderen. Daarnaast hebben wollen vloerkleden vaak de neiging erg te pluizen, vooral tijdens de eerste maanden gebruik. Naast dat je hierdoor iets vaker de stofzuiger uit de kast zal moeten halen, kunnen mensen die allergieën hebben voor wol of huismijt hier last van krijgen.

Synthetische vloerkleden zijn echte must-haves voor in je huis

Het voordeel van synthetische vloerkleden is dat ze tegenwoordig helemaal gemaakt kunnen worden zoals ontwerpers ze op hun design tafel hebben bedacht. Kleuren vervagen niet en kunnen zelfs extra intens uit pakken door het gebruik van bepaalde kunststoffen. Vooral vloerkleden waarin polyamide in het garen verweven is, zijn heel erg stijlvast, waardoor een plastic vloerkleed jarenlang meegaat en hierdoor als duurzaam gezien wordt. Een populaire synthetische vloerkleed is polypropyleen. Polypropyleen vloerkleden zijn razend populair! Mede doordat voornamelijk buitenkleden geproduceerd worden van polypropyleen. 

Gemakkelijk te onderhouden, stijlvast en relatief goedkoper, voordelen van synthetische vloerkleden

Verder is het schoonmaken van synthetische vloerkleden gemakkelijker dan de wollen varianten. Zo kun je vaak zelfs relatief agressieve schoonmaakmiddelen waarin bleek verwerkt zit gebruiken op de kleden, zonder dat je deze beschadigd. Daarnaast zul je met synthetische vloerkleden geen last hebben van loskomende vezels waardoor het pluisjesprobleem gelijk is opgelost. Erg fijn wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Dit materiaal wordt daarom veel gebruikt in onze kinder en speelkleden

In ons assortiment vind je allerlei varianten van synthetische vloerkleden. Denk hierbij aan plastic vloerkleed met grafische printen, een vintage look of zelfs exemplaren voor buiten beter bekend als buitenkleden. Ook komen synthetische vloerkleden voor in de keuken. Keuken vloerkleden met een synthetische materiaal zijn super populair! We kunnen wel stellen dan synthetische vloerkleden dé oplossing zijn wanneer je wel de lusten, maar niet de lasten van een vloerkleed in je huis wilt halen.

Benieuwd naar de laatste trends op het gebied van synthetische vloerkleden? Bekijk hier onze Top 10 Synthetische vloerkleden

Relevante categorieën
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!