Kelim vloerkleed

Een Kelim vloerkleed of Kelim tapijt geeft je huis oosterse sferen. Het zijn vaak kleurrijke vloerkleden met verschillende patronen. Sommige met vintage look, patchwork of met strakke aztec vormen. Voor ieder wat wils!

1 - 7 van 7 producten

Kelim vloerkleed

Een kelim vloerkleed zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling van je interieur. Het maakt een geheel en brengt sfeer in huis. Een Kelim vloerkleed is hier een mooi voorbeeld van. Nu vraag je, je in eerste instantie misschien af wat een Kelim vloerkleed nou eigenlijk is? Dat is zo gek nog niet want het komt van oorsprong uit de Oosterse tapijten wereld. Typerend voor deze vloerkleden is dat het op een traditionele Oosterse wijze gemaakt wordt namelijk handgeweven, zonder pool en met verschillende patronen. Het heeft vaak ingewikkelde en/of geometrische designs. Door de bijzondere weeftechniek zijn beide zijden meestal gelijk wat betekent dat er geen onder- en bovenkant is. Originele Kelim vloerkleden zijn van wol gemaakt in allemaal verschillende kleuren.

Kelim tapijten thuis

Een Kelim tapijt is veelzijdig inzetbaar, zo kan het gebruikt worden als vloer- of wandkleden. Ook kan het gebruikt worden als een bidkleed. Daarnaast past een kelim tapijt in verschillende interieurs. Wil je graag een Oosterse look creëren, een meer industriële inrichting vormen, of juist een klassieke stijl aanhouden dan is een Kelim een goede investering. Veel Kelim vloerkleden zijn patchwork vloerkleden, iets wat de oosterse look versterkt en een kleurrijk effect heeft. Op zoek naar een bloemen motief in je kelim vloerkleed? Ga dan voor een Rozenkelim vloerkleed!

Orginele kelim vloerkleden zijn handgemaakt en daardoor extra kostbaar. Wij bieden relatief goedkope vloerkleden gebaseerd op het originele kelim vloerkleed. 

Een groot voordeel is dat de kleden erg dun en licht van gewicht zijn, ze zijn daarom erg makkelijk te verplaatsen en/of op te bergen. Kies in de zomermaanden voor een fris, vrolijk en zomers Kelim kleed en wanneer het wat kouder wordt… rol dan het vloerkleed weer op en vervang het door een winters hoogpolig vloerkleed. Zo creëer je bovendien twee verschillende stijlen in een jaar en word je je inrichting ook niet zat! Ideaal! Laat je nu inspireren door onze Top 10 Kelim vloerkleden

Wij bieden een snelle verzending, 30 dagen bedenktijd en gratis verzendkosten vanaf 89 euro. Ben je er nog niet helemaal uit of heb je een vraag? Op werkdagen staan wij je graag te woord! 

Veelgestelde vragen over 

  • Een Kelim vloerkleed is een handgemaakt platgeweven vloerkleed met geometrische patronen, symbolische motieven en levendige kleuren. De Kelim vloerkleden onderscheiden zich van andere Oosterse vloerkleden doordat een pool ontbreekt, wat een dun en plat uiterlijk oplevert.
  • Een Kelim vloerkleed valt onder de categorie Oosterse vloerkleden, omdat Kelim vloerkleden gemaakt worden in verschillende landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië. De naam Kelim is afkomstig uit het Perzisch, wat zich vertaald naar platgeweven textiel.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!