Wollen vloerkleed blauw

De zee in huis halen? Dat doe je natuurlijk met een blauw wollen vloerkleed! De blauwe kleur verwerkt in een wollen vloerkleed maakt van jouw woon- of slaapkamer een van de beste rustplekken in huis, waar je kunt ontspannen.

1 - 24 van 35 producten
1 2

De kleur van water, van de zee, van de lucht, van een smurf, een haai en een vloerkleed. De kleur blauw komt overal in terug. Blauw is namelijk net als rood en geel een primaire kleur. Wat betekent de kleur blauw in een vloerkleed? Super veel! Benieuwd? Lees dan door over blauwe wollen vloerkleden.

Een blauw wollen vloerkleed zorgt voor vrede in huis

Heb jij soms van die dagen dat je de rust wilt op zoeken? Ideaal zou dan zijn om te verhuizen naar een plek dicht bij de zee. De blauwe kleur in de zee werkt ontspannend en kalmerend. Natuurlijk is een huis aan het strand niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt wel dit ontspannend gevoel in huis halen met een blauw wollen vloerkleed.

Een blauw vloerkleed heeft op ons brein een positieve werking. Psychologisch is namelijk onderzocht dat de kleur blauw een seintje stuurt naar onze hersenen, die dit vervolgens omzet naar een ontspannend gevoel. Dit betekent dat wanneer jij thuis komt na een lange dag werken en neerploft op de bank, de blauwe kleur van het wollen vloerkleed jou niet alleen goed doen, maar heerlijk laten bijkomen van een zware dag.

Blauwe wollen vloerkleden zijn een van de zachtste vloerkleden

Blauwe wollen vloerkleden komen uit de natuur en als wij ons interieur willen voorzien van een natuurlijke tintje, dan zijn wollen vloerkleden natuurlijk een van de populairste vloerkleden om in huis te halen. Het verschil met jute zit hem in zijn uiterlijk. Jute heeft namelijk een harde karakter en wol juist een zachte karakter. Je zou kunnen zeggen dat het twee uiterste van mekaar zijn net als de kleuren zwart en wit.

In blauwe wollen vloerkleden merken wij dat niet alleen de kleur aantrekkelijk is bij het nemen van dit vloerkleed. Zijn uiterlijk, eigenschappen, kleur en formaat maken een wollen vloerkleed enorm gewild. Wist jij dat een wollen vloerkleed kou bestendig is? In de winter zal je een schaap niet zien bibberen, doordat het wol om hun huid de schapen goed beschermt. En als je wol weleens hebt aangeraakt, dan weet je dat dit super zacht is. Wollen vloerkleden staan daarom ook bekend als een van de zachtste vloerkleden die er zijn. En gelukkig zijn deze vloerkleden te verkrijgen in vele formaten en kleuren. Er zijn nu ook ronde wollen vloerkleden!

Blauwe vloerkleden van wol zijn smaakmakers in huis

We weten inmiddels de positieve eigenschappen van blauwe vloerkleden van wol, maar niet genoemd is dat de kleur blauw ook een interieur voorziet van nieuw leven en frisheid. Zo passen blauwe vloerkleden van wol goed bij een bruine of grijze bank. Uiteraard zijn er meer kleuren die net als blauw positief werken in ons huis.

Een populaire kleur naast blauw is grijs. De grijze wollen vloerkleden hebben net als blauw een kalmerende werking in ons interieur. Daarnaast staan de grijze wollen vloerkleden bekend om hun neutrale karakter, waardoor ze tijdloos in ieder interieur tot zijn recht kunnen komen. Ben jij geen fan van grijs? Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren, zoals bijvoorbeeld groene wollen vloerkleden

Veelgestelde vragen over wollen vloerkleden

  • Een wollen vloerkleed kent veel voordelen. Wol is een natuurlijk materiaal dat enorm zacht aanvoelt, isoleert, geluiddempend, sterk en vuil- en waterafstotend is. Daarnaast is wol bijzonder veerkrachtig en slijtvast. Wollen vloerkleden veren na verloop weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Een wollen vloerkleed gaat daardoor lang mee en is ontzettend duurzaam.
  • Een wollen vloerkleed is oersterk, slijtvast en duurzaam. Wol is daarom kostbaarder dan een synthetische vezel. Je doet er immers jaren mee! Bij Volero shop je goedkope wollen vloerkleden al vanaf 44,95!
  • Een wollen vloerkleed is een duurzame aankoop. Wol is slijtvast en gaat erg lang mee. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt! Denk bij de aankoop van een wollen vloerkleed na over het juiste formaat en de juiste vorm bij jouw interieur. Ook moet je letten op de kleur, de weeftechniek en de rug. Deze bepalen namelijk de ‘stevigheid’ van een wollen vloerkleed.
  • Ja, een wollen vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming. Wol heeft namelijk warmteregulerende eigenschappen en kan goed tegen warmte. Om ervoor te zorgen dat het vloerkleed niet uitdroogt, is het aangeraden om de luchtvochtigheid in de ruimte in evenwicht te houden.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!