Wollen vloerkleed op maat

Een wollen vloerkleed op maat laten maken is super populair. Dit komt doordat je precies een vloerkleed op maat kan krijgen, die het beste aansluit in jouw interieur. Waardoor je gemakkelijk met de centimeters kunt spelen,

1 - 24 van 80 producten
1 2 3 4

Een interieur levendig maken doe je natuurlijk met een vloerkleed, maar welk vloerkleed neem je? Er zijn super veel mogelijkheden voor het nemen van een vloerkleed, maar voor de meeste mensen is er geen twijfel over mogelijk: wol. Een vloerkleed van wol heeft super eigenschappen, maar welke maat neem jij? Gelukkig kun je nu een wollen vloerkleed op maat laten maken, dit maakt de keuze veel gemakkelijker.

Een vloerkleed van wol

Een populaire materiaal voor een vloerkleed is wol. Een vloerkleed van wol heeft positieve eigenschappen, waar sommige andere vloerkleden alleen maar van kunnen dromen. Droom jij ook over een vloerkleed van wol? Droom niet langer, maar haal hem nu in huis!

Een vloerkleed van wol voegt iets natuurlijks toe in huis. Dit komt doordat wol rechtstreeks vanuit de natuur komt. En zoals je waarschijnlijk al weet is wol afkomstig van een schaap. Dit maakt een wollen vloerkleed 100% natuurlijk. Zijn natuurlijke karakter zorgt ervoor dat een vloerkleed van wol niet snel vies wordt. Dit komt door een sterk verweven eigenschap, hierdoor kan er moeilijk vuil tussen de vezels komen.

Waarom de meeste mensen een vloerkleed van wol kiezen? Door zijn zachtheid! Als je een schaap weleens hebt geknuffeld of heb geaaid dan weet je vast wel hoe zacht wol kan zijn. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een vloerkleed van wol. Loop er met je voeten over heen en je zult ervaren hoe geweldig je voeten dit zullen vinden. Naast zijn zachte uiterlijk heeft wol ook een sterk innerlijk. Schapenwol houdt de warmte goed vast, waardoor een schaap het niet snel koud zal hebben. Voor een vloerkleed van wol betekent dit warme voetjes.

De perfecte maat wollen vloerkleed

Een maat kiezen voor je vloerkleed hoeft niet lastig te zijn. Het is een kwestie van opmeten thuis en kijken hoeveel ruimte jij ter beschikking wilt stellen voor het plaatsen van een vloerkleed. Zo zijn er voor een vloerkleed heel veel maten beschikbaar. Dit betekent dat er vast wel een maat voor jouw interieur tussen zit. Om te bepalen welke maat vloerkleed voor jou geschikt is, hebben we gekeken naar verschillende kamers.

Om te beginnen kijken we naar een woonkamer vloerkleed. Een vloerkleed voor in de woonkamer is super populair. Het voegt niet alleen sfeer toe, maar kan voor veel mensen een ontspannend huisgevoel geven, zeker bij wol. Een populaire maat wollen vloerkleed is de maat 200x300cm. Een 200x300cm vloerkleed staat bekend als een lekker groot vloerkleed, waardoor hij ideaal tot zijn recht komt in een woonkamer.

Een ander populaire maat wollen vloerkleed is 160x230cm. Qua formaat is hij iets kleiner dan een 200x300cm variant, maar ondanks het formaat blijft het een middelgroot vloerkleed, wat ook goed tot zijn recht kan komen in een woon- of een slaapkamer. Een 160x230cm vloerkleed wordt ook wel omschreven als het ideale slaapkamer vloerkleed. Mocht je toch een beetje speling over hebben in de woon- of slaapkamer? Neem dan zijn broer een 170x240cm vloerkleed.

Daarnaast hebben we nog de kinderkamer. Een populaire maat wollen vloerkleed in een kinderkamer is 120x170. Als kinderkamer vloerkleed is een 120x170cm vloerkleed perfect. Doordat het vloerkleed niet te groot en niet te klein is, komt deze formaat ideaal tot zijn recht in een kinderkamer.

Een wollen vloerkleed op maat

Natuurlijk zijn er veel meer kamers te vinden in en om het huis dan alleen een woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Zo zijn keukenlopers bijvoorbeeld heel populair voor een keuken en balkonkleden voor op een balkon. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen. Tijdens het opmeten kwam jij erachter dat je net een paar centimeter tekort komt of jij hebt een paleis van een huis waar alles in een xxl maat is te vinden. Daarom zijn wollen vloerkleden op maat nu ook te verkrijgen.

Een ding is wel zeker, mocht jij een paleis hebben en super veel ruimte hebben voor een vloerkleed? Bij Volero zijn er nu ook XXL vloerkleden te verkrijgen. Het kan ook goed zijn dat jij liever een voorkeur hebt aan ronde wollen vloerkleden, gelukkig zijn ronde varianten ook te verkrijgen in vele formaten en net als de gewone rechthoekige variant zijn de ronde varianten van wollen vloerkleden op maat te verkrijgen.

Een wollen vloerkleed op maat is interessant voor mensen die liever alles in de centimeters precies willen hebben of. Of wanneer je op zoek bent naar een groot wollen vloerkleed en jouw standaard maat er niet tussen staat, kan een vloerkleed op maat laten maken uitkomst bieden voor jou.

Veelgestelde vragen over wollen vloerkleden

  • Een wollen vloerkleed kent veel voordelen. Wol is een natuurlijk materiaal dat enorm zacht aanvoelt, isoleert, geluiddempend, sterk en vuil- en waterafstotend is. Daarnaast is wol bijzonder veerkrachtig en slijtvast. Wollen vloerkleden veren na verloop weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Een wollen vloerkleed gaat daardoor lang mee en is ontzettend duurzaam.
  • Een wollen vloerkleed is oersterk, slijtvast en duurzaam. Wol is daarom kostbaarder dan een synthetische vezel. Je doet er immers jaren mee! Bij Volero shop je goedkope wollen vloerkleden al vanaf 44,95!
  • Een wollen vloerkleed is een duurzame aankoop. Wol is slijtvast en gaat erg lang mee. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt! Denk bij de aankoop van een wollen vloerkleed na over het juiste formaat en de juiste vorm bij jouw interieur. Ook moet je letten op de kleur, de weeftechniek en de rug. Deze bepalen namelijk de ‘stevigheid’ van een wollen vloerkleed.
  • Ja, een wollen vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming. Wol heeft namelijk warmteregulerende eigenschappen en kan goed tegen warmte. Om ervoor te zorgen dat het vloerkleed niet uitdroogt, is het aangeraden om de luchtvochtigheid in de ruimte in evenwicht te houden.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!