Patchwork vloerkleed

Kun je maar niet kiezen welke print, kleur of motief je in je vloerkleed verwerkt wil hebben? We got what you need! Een patchwork vloerkleed heeft namelijk álles wat je nodig hebt verwerkt tot één.

1 - 24 van 86 producten
  • checkmark Achteraf of in 3 termijnen betalen
  • checkmark Gratis bezorgd vanaf 89 euro
  • checkmark 2 showrooms om te bezoeken
1 2 3 4

Kun je maar niet kiezen welke print, kleur of motief je in je vloerkleed verwerkt wil hebben? We got what you need! Een patchwork vloerkleed heeft namelijk álles in één. Wat is een patchwork vloerkleed precies? Een vloerkleed patchwork kenmerkt zich door verschillende lapjes stof die voorzien zijn van allerlei uiteenlopende printjes, patroontjes en paletten. De naam patchwork is dan ook afgeleid van het Engelse ‘patch’, dat simpelweg ‘lapje’ betekent. Door al die verschillende lapjes aan elkaar te zetten ontstaat er een uniek vloerkleed waarbij je elke keer opnieuw een klein kunstwerkje ontdekt. Op zoek naar een patchwork vloerkleed? Vind ze hier in allerlei soorten, kleuren en maten!

Patchwork vloerkleed zijn veelzijdig, verrassend en origineel

Hoe worden patchwork vloerkleden gemaakt? De techniek achter deze vrolijke karpetten is eigenlijk uit een soort nood ontstaan. In de 18e eeuw hadden veel huishoudens het niet breed. Om warm te blijven, moesten veel gezinnen de eindjes aan elkaar knopen. Letterlijk, in dit geval. Om warme dekens te maken, knoopte men oude stukken textiel zoals kleding of gordijnen aan elkaar om zo tot een nieuw geheel, bestaande uit dit patchwork, te komen. Hoe is de techniek achter patchwork vloerkleden ontstaan? Na WOII groeide de ambacht patchwork uit tot een wereldwijde hobby. Welke baby heeft geen patchwork dekentje gekregen van de buurvrouw of suikertante? Gelukkig kun je ook op latere leeftijd genieten van de pracht van patchwork. Verwerkt in een vintage patchwork vloerkleed. Een vloerkleed patchwork heeft de unieke eigenschap om elke ruimte op te fleuren. De verschillende kleuren, patronen en dessins vallen op, maar vinden moeiteloos hun plekje in elke kamer.

Diverse varianten van het vloerkleed patchwork

Wat is er mogelijk met patchwork vloerkleden? In het patchwork spectrum zitten diverse mogelijkheden. Om te beginnen patchwork vloerkleden in een kleurthema. Dit houdt in dat het vloerkleed verschillende tinten van de desbetreffende kleur bevat of bestaat uit een unieke kleurenmix. Denk hierbij aan een vloerkleed patchwork met allemaal verschillende kleurencombinaties zoals grijs met okergeel of zeeblauw met oudroze. Daarnaast hebben we patchwork vloerkleden die echt lapjes met verschillende dessins zoals barok, streepjes, delen van rozenkelims vloerkleden of printjes van Perzische vloerkleden bevatten. Hoe combineer je patchwork vloerkleden? Om het kleed zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen combineer je het drukke kleed het beste met effen meubelen. Het contrast tussen de meubelen versterkt de pluspunten van beide componenten en zorgt voor een interieur waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Daarnaast geeft de combinatie met jute of hennep vloerkleden een verrassend effect doordat rustige, authentieke materialen worden gecombineerd met kleur en print. Kortom: op een patchwork vloerkleed raak je nooit uitgekeken! Benieuwd naar de hardlopers onder de patchwork vloerkleden? Bekijk hier onze Top 10 Patchwork vloerkleden

Veelgestelde vragen over patchwork vloerkleden

  • Een patchwork vloerkleed kenmerkt zich door verschillende lapjes die voorzien zijn van allerlei uiteenlopende dessins, printjes en kleuren. De naam patchwork is dan ook afgeleid van het Engelse “patch”, dat lapje betekent.
  • Tegenwoordig wordt er veelal gebruik gemaakt van machine geweven patchwork vloerkleden en vervolgens wordt het patchwork design erop geprint of jacquard geweven.
  • Patchwork vloerkleden komen vaak voor in katoen. Wij verkopen ze in allerlei verschillende materialen zoals polypropyleen. Dit materiaal is sterk en onderhoudsvriendelijk.
  • Patchwork vloerkleden komen goed tot hun recht in een moderne of een rustige woonstijl. Het veelzijdige vloerkleed zorgt met haar dessins en kleuren voor een warme sfeer.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!