Velvet vloerkleed

Onze velvet vloerkleden zijn adembenemend, hebben een luxe uiterlijk en toveren een slap interieur om naar een chique en strak interieur. Ben jij benieuwd hoe deze vloerkleden in jouw huis staan? Bekijk dan onze velvet vloerkleden collectie.

25 - 42 van 42 producten
1 2

Is velvet echt jouw ding? Of heb jij een interieur vol met velvet artikelen? Dan kan een velvet vloerkleed niet in jouw interieur ontbreken. Onze velvet vloerkleden zijn adembenemend, hebben een luxe uiterlijk en toveren een slap interieur om naar een chique en strak interieur. Ben jij benieuwd hoe deze vloerkleden in jouw huis staan? Bekijk dan onze velvet vloerkleden collectie.

Wat is een velvet vloerkleed?

Misschien ben je niet bekend met de term ‘velvet’, maar velvet vertaald vanuit het Engels betekent fluweel. Zelf staat fluweel bekend als een glanzend en zachte stof, die voornamelijk wordt gebruikt bij hoogwaardige kwalitatieve artikelen zoals velvet kleding, velvet stoelen, velvet fauteuils en velvet poefen. In de 17e en 18e eeuw begon fluweel sterk toe te nemen. Dit is te herkennen aan bijvoorbeeld het interieur en de kleding van Napoleon. En nog steeds is velvet heel gewild. Zo is voor veel mensen een velvet vloerkleed een nummer 1 vloerkleed.

Een fluweel vloerkleed begint met velvet

Een velvet vloerkleed zou je ook kunnen omschrijven als een fluweel vloerkleed. Belangrijk om te weten is dat fluweel een stof is, wat is geweven. Hierbij zijn de polen van bijvoorbeeld een katoenen vloerkleed met de garen in elkaar geweven en afgesneden. Bij een fluweel vloerkleed wordt niet alleen katoen gebruikt, maar ook andere materialen zoals wollen, polyester en een polypropyleen komen terug bij fluweel. Echter herkennen wij een fluweel vloerkleed aan zijn uiterlijk. De meest stralende vloerkleden hebben namelijk een fluwelen uiterlijk. Misschien zijn deze vloerkleden je extra opgevallen doordat je deze in een serie of een film voorbij zag komen? Wat niet gek is! Aangezien fluwelen vloerkleden extra luxe uitstralen, wat natuurlijk in een filmset gewenst is.

Geef je huis een chique uitstraling met een vloerkleed van velvet

Je huis een chique uitstraling geven, is waar veel mensen op zoek naar zijn. Vaak komen mensen dan ook uit bij een vloerkleed uit van velvet. Zijn fluwelen uiterlijk speelt hier een grote rol in, maar ook de prachtige donkere kleuren spelen een rol. Een vloerkleed van velvet kenmerkt zich met donkere kleuren, die in een interieur uiteraard strak komt te liggen op de grond. Zijn charme zorgt ervoor dat het vloerkleed dan ook chique oogt. Populaire kleuren bij velvet zijn een donkerblauw vloerkleed en een antraciet vloerkleed. Beide donkere kleuren die van elkaar verschillen. De donkerblauwe kleur straalt rust uit en de kleur antraciet zorgt voor professionaliteit. Dit hotel chique vloerkleed straalt luxe uit in jouw inrichting! 

Ontdek wat echt zacht is met velvet vloerkleden

Wie velvet vloerkleden thuis heeft of wie ooit velvet heeft kunnen voelen van dichtbij, weet dat de stof heerlijk zacht aanvoelt. Een stap op een vloerkleed van velvet is een stap die je nooit zal vergeten. Je voeten zullen altijd herinnert worden aan die ene stap, die jouw voeten meenemen van een harde ondergrond naar de stap die je leven heeft doen veranderen. Velvet vloerkleden bieden net dat beetje extra waar je voeten smoor verliefd op worden. Velvet vloerkleden zijn laagpolige vloerkleden waarbij de polen zijn afgesneden. Dit maakt het voor je voeten lekker om op te lopen. Misschien is velvet niks voor jou, maar hou je wel van zijn zachte uiterlijk, dan is een viscose vloerkleed of een velours vloerkleed misschien wel wat voor jou? Ontdek nu!

Veelgestelde vragen over 

  • Een velvet vloerkleed, ook wel fluwelen vloerkleed genoemd, staat bekend om zijn luxueuze uitstraling en zachte textuur. Velvet vloerkleden worden geweven uit verschillende materialen, waaronder katoen, polyester en polypropyleen. Van deze materialen worden opstaande lusjes geweven die vervolgens worden afgesneden. Hierdoor ontstaan zachte vloerkleden met een mooie glans.
  • Er is geen verschil tussen velvet vloerkleden en fluwelen vloerkleden. Beide termen verwijzen naar hetzelfde type vloerkleed. Velvet is de Engelse term voor fluweel en staat bekend om zijn glanzende en zachte textuur.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!