Louis de Poortere

1 - 24 van 152 producten
1 2 3 4 5 ... 7

De vloerkleden van Louis de Poortere zijn uitingen van intense emoties vergoten in pure kunst. In de ontwerpen van deze Belgische designer zijn diepe betekenissen verwerkt en de patronen weloverwogen. Een zegen voor je voeten om eroverheen te mogen lopen.

Vloerkleden van Louis de Poortere

Een combinatie van schoonheid en kwaliteit, iets waar Vlaamse textielindustrie als sinds de Middeleeuwen bekend om staat. Na een tijdje werd deze mix versterkt door kennis, ervaringen en een flinke dosis creativiteit, voornamelijk op het gebied van gordijnen, vloerkleden en tapijten. Met name de textielverwerkers van de familie De Poortere werden gezien als echte pioniers op dit gebied. Zo ook Louis, die onder zijn eigen naam ‘Louis de Poortere’ in 1929 zijn eigen merk lanceerde in het Vlaamse Kortrijk.

Leunend op de eeuwenoude tradities van zijn familieleden, keek Louis juist graag naar voren en wou hij naast innoverende weeftechnieken, ook nieuwe werelden ontdekken. En zo ontwikkelde Louis de Poortere tijdens zijn vele reizen een unieke en voor hem kenmerkende stijl waarbij wereldse invloeden gecombineerd worden met onverwoestbare kwaliteit.  

Collectie Louis de Poortere vloerkleden

In de collecties van vandaag vind je dan ook een geweldige mix van Oriëntaalse, Oosterse en Westerse invloeden. Deze komen naar voren in de met prijzen bekroonde ‘Vintage Collection’, maar zijn ook te zien in de vele patchwork vloerkleden van Louis de Poortere uit de ‘Fading World Collection’. In de nieuwste ontwerpen van het merk neemt een meer moderne koers, de overhand. Maar altijd gemixt met een stukje meeslependheid. Sommige kleden tonen een weerspiegeling van de hedendaagse maatschappij; pijn, wanorde, veranderingen en grote kloven tussen groepen. Andere kleden pleiten juist voor meer gelijkheid en synergie.

Of je nu gaat voor vintage Louis de Poortere- vloerkleden met unieke patronen of een tapijt uit de ‘Fading world’-collectie verweven uit stevig, Italiaanse chenille of kiest voor een van de andere karateristieke collecties; Louis de Poortere zorgt altijd voor de meest intense kleursensaties. Met namen zoals ‘Atlantic Blue’, ‘Grey waves’, ‘Golden horn’, ‘Soho hopper’ and many more, geef je jouw ogen op elk moment van dag de kost.

De kleden van Louis de Poortere bevatten een bepaalde elegantie, stralen kracht uit, hebben een diepere betekenis, maar creëren bovenal die fijne sfeer die jouw ‘thuis’ laat voelen.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!