Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Wat zijn de voordelen van een antislip onderkleed?
Wooninspiratie / 20 Nov 2017

Wat zijn de voordelen van een antislip onderkleed?


Heb je eindelijk het vloerkleed uit je dromen gevonden? Mooi! Om er optimaal van te kunnen genieten, is het fijn als het vloerkleed gewoon blijft liggen waar je het hebt neergelegd. Echter kan een vloerkleed eigenwijs worden en gaan schuiven. Vooral wanneer het tapijt op een gladde ondergrond zoals laminaat of parket neergelegd wordt. Om deze ongewenste verplaatsing te voorkomen is daar de onmisbare redder in nood; het antislip onderkleed!

Naast het voorkomen van verschuiving, kent een antislip onderkleed nog een aantal pluspunten. Kijk mee en ontdek welke voordelen een antislip onderkleed allemaal kent.

#1. Een antislip onderkleed houdt de boel op de plek

Door de antislip werking, ‘kleeft’ het onderkleed zich vast aan de vloer zodat het vloerkleed niet zomaar kan bewegen. Uitglijden over een losliggend vloerkleed wordt hierdoor zo goed als voorkomen wat de veiligheid in de woning bevorderd. Dit is daarom erg aan te raden voor onder kinder en speelkleden. Ook wanneer je met de stofzuiger over het vloerkleed gaat voor een schoonmaakbeurt, zal het tapijt gewoon blijven liggen wanneer je er een antislip onderkleed onder legt.

#2. Een antislip onderkleed voorkomt ongewenste hobbels, bobbels en opkrullende hoekjes

Wanneer over een kleed gelopen wordt, kan er lucht onder komen. Hierdoor ontstaan ongewenste hobbels en bobbels die ervoor zorgen dat de boel slordig oogt. Vooral in de wat dunnere vloerkleden kunnen snel kleine vouwen en bobbels ontstaan. Doordat het ondertapijt het vloerkleed aan de ondergrond laat kleven, kan er geen lucht onder het tapijt komen en worden oneffenheden voorkomen. Daarnaast kan het in verloop van tijd voorkomen dat de hoekjes van het vloerkleed omhoog gaan krullen. Naast dat dit er niet mooi uitziet, kan het ook heel storend zijn en zelfs struikelgevaar opleveren. Door het antislip kleed in hetzelfde formaat van het bovenkleed te knippen, trek je ook de hoekjes van het vloerkleed mee naar beneden.

Voordelen van een antislip onderkleed

#3. Een antislip onderkleed laat jouw vloerkleed nóg zachter aanvoelen

Door het plaatsen van een antislip tapijt onder je vloerkleed, creëer je als het ware een extra laagje tussen de harde grond en het bovenvloerkleed. Doordat het ondertapijt is gemaakt van het elastische materiaal vilt, ontstaat er een extra dik en veerkrachtig vloerkleed dat plezieriger aanvoelt wanneer je er overheen loopt of erop gaat zitten (of er zelfs op gaat liggen!).

#4. Een antislip onderkleed beschermt jouw vloer en het vloerkleed tegen slijtage

Doordat onnodige wrijving van het vloerkleed over het parket, laminaat of andere ondergrond wordt voorkomen blijft enerzijds de vloer vrij van krassen en anderzijds blijft het materiaal van het tapijt ongeschonden. Doordat het materiaal van het vloerkleed langer mooi blijft, wordt de levensduur van het vloerkleed verlengd en kun je langer genieten van het item. Uiteraard laat het antislip onderkleed geen sporen achter op de vloer, zodat ook deze onbeschadigd blijft.

#5. Een antislip onderkleed is praktisch in het onderhoud

Wanneer het een keer nodig is om het onderkleed te wassen, is dat geen enkel probleem. De antislip laag blijft onaangetast zolang je het kleed niet heter dan 30 graden Celsius wast. Tenslotte is een antislip onderkleed ook prima te gebruiken op een vloer met vloerverwarming. Het extra laagje van het onderkleed heeft geen enkele invloed op de hoeveelheid warmte die de vloerverwarming afgeeft. Kortom; een antislip onderkleed geeft een onmisbare extra dimensie die jouw vloerkleed nog beter tot uiting laat komen.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier geschikte vloerkleden voor de winter & de kersttrends van 2017.

Reacties:
Nisrien Shaaban:
We raden altijd aan om een maat te nemen die dicht bij de afmeting van het vloerkleed ligt. Dit scheelt namelijk knipwerk :) Overigens zijn de antislip vloerkleden gewoon te bestellen in onze webshop.

Succes!
w.r.schurman opperman:
ik heb een polyester vloerkleed aangekocht 200 x 290 cm, komt op stenen vloertegels 40x40 cm te liggen, ondertapijt lijkt mij raadzaam, welk type en maat beveelt u aan, eventueel waar te koop/te bestellen? Bij voorbaat dank voor uw bericht terug
Marjorie:
Ik heb een anti slip kleed bij het tapijt gekocht. Is net binnen allemaal maar het onderkleed stinkt zo. Ik heb het nu even op het balkon gehangen maar is er een manier om die geur eruit te krijgen?
T.Klous:
Ik heb een Perzisch tapijt gekocht. De maat is 2,75 X 3,75. Heeft u in deze maat ondertapijt zoals u op de site laat zien. Ik bedoel het dicht geweven tapijt ( niet de open ruitjes) Zo ja, wat kost deze maat.
Gwenda Miog:
Hi Hester,
Goeie vraag! Gelukkig kan je een antislip onderkleed gemakkelijk op maat knippen. Bij een Rond 150cm raad ik u een antislip onderkleed van 160x220 cm aan.
Hester:
Ik wil een rond kleed kopen met 150 cm diameter. Welk antislip kleed kan ik hierbij doen?
Lars:
Beste Maureen,

Bij een vloerkleed van 115x170cm kunt u het beste het antislip onderkleed in de maat 133x200cm kopen. De antislip onderkleden zijn zo gemaakt dat u deze gemakkelijk met de schaar kunt bijknippen.
Maureen Bergens:
Hallo. Ik was op zoek naar een anti slip onderkleed voor mijn vloerkleed die ik bij jullie hebt gekocht. De kleed is 115x170. Ik kan een onderkleed voor dit formaat niet vinden in jullie assortiment. Hoe lossen jullie dat op?

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »