Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - Nu 30 % korting op heel veel vloerkleden

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Vloerkleden zijn inmiddels niet meer weg te denken in de meeste huizen. Ze zorgen voor warmte en kunnen een ruimte opfleuren. Je ziet ze in allerlei soorten, vormen en maten. Wanneer je een vloerkleed naar keuze hebt gevonden, rest slechts nog één vraag: waar en hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Vloerkleed in de woonkamer

Wil je een vloerkleed in de woonkamer? Bij een vloerkleed voor de bank ligt je vloerkleed er à la minute. Snel neergelegd en geen gedoe met tillen en schuiven! Snel, zonder moeite en wel erg handig, of toch niet... 

Je zou denken van wel, maar ondanks dat je vloerkleed er snel ligt, is het niet verstandig. Je kan sneller uitglijden doordat het vloerkleed nergens onder vastligt. Ook vormt het op deze manier minder een geheel met de rest van je interieur. Wanneer je een groot vloerkleed hebt, kan je meerdere losse elementen goed met elkaar verbinden. Een vloerkleed kan je zien als een soort dienblad waarop je meubels geserveerd worden.

Dus ons advies: even tillen en je vloerkleed onder de voorpoten van een bank neer leggen. Dat is even wat meer werk, maar dan heb je wel een sfeervolle en veilige leefomgeving.

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank

Een strak vloerkleed bij de bank

Kies je juist voor een vloerkleed midden in de kamer om een groot oppervlak te breken? Zorg dan dat je er altijd een antislip onderkleed onder legt. Op deze manier heb je minder kans dat het vloerkleed gaat verschuiven. Hierdoor blijft het vloerkleed ook nog eens mooi in zijn vorm en voorkom je dat het vloerkleed steeds verplaatst. Voor veel mensen is een antislip onderkleed dan ook ideaal, want naast dat het vloerkleed niet verschuift, zorg je er ook voor dat het vloerkleed niet afgeeft op de grond. 

Zorg voor een geheel in huis met een vloerkleed

Merk je dat jouw zithoek statisch is en voelt het als een stel losse meubels bij elkaar? Dan is een vloerkleed een must have! Plaats de voetpoten van een bank, de salontafel of een poef bovenop jouw vloerkleed en je zult zien dat er meer harmonie ontstaat in de kamer. Dit is niet alleen zo bij een rechthoekig vloerkleed, maar ook bij een rond vloerkleed. Plaats ook bij een rond vloerkleed een gedeelte van jouw meubel op het kleed, waardoor alle meubels samen met het vloerkleed een prachtig geheel vormen! 

Hoe leg je een rond vloerkleed bij de bank

Creëer knusse zithoekjes met een vierkant vloerkleed

Wil je in de woonkamer of slaapkamer een zithoekje creëren? Dan zijn tig van vloerkleden door je hoofd gaan spoken en wellicht ben je stil blijven staan bij een vierkant vloerkleed. Dit formaat vloerkleed komt het beste tot zijn recht in de hoeken van de kamer. Door deze vorm in huis te halen, die aan elke zijde even lang is, kan je ruimte besparen. Dit maakt vierkante vloerkleden perfect voor een zithoekje. Een vierkant vloerkleed is ook perfect voor hoekbanken die aan beide zijden gelijk zijn. Het advies daarin is om te kiezen voor een formaat te kiezen dat een slag groter is dan de afmeting van de bank. Zo steekt het vloerkleed aan beide kanten iets uit en creëer je een mooier geheel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »