Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Vloerkleden zijn inmiddels niet meer weg te denken in de meeste huizen. Ze zorgen voor warmte en kunnen een ruimte opfleuren. Je ziet ze in allerlei soorten, vormen en maten. Wanneer je een vloerkleed naar keuze hebt gevonden, rest slechts nog één vraag. Waar en hoe leg je zo’n vloerkleed nu precies neer?

Vloerkleed in de woonkamer

Wil je een vloerkleed in de woonkamer? Bij een vloerkleed voor de bank ligt je vloerkleed er à la minute. Snel neergelegd en geen gedoe met tillen en schuiven! Snel, zonder moeite en wel erg handig of toch niet... 

Je zou denken van wel, maar ondanks dat je vloerkleed er snel ligt is het niet verstandig. Je kan snel uitglijden doordat het vloerkleed nergens onder vastligt. Ook vormt het op deze manier minder een geheel met de rest van je interieur. Wanneer je een groot vloerkleed hebt kan je meerdere losse elementen goed met elkaar verbinden. Een vloerkleed kan je zien als een soort dienblad waarop je meubels geserveerd worden.

Dus ons advies: even tillen en je vloerkleed onder de voorpoten van een bank neer leggen. Dat is even wat meer werk, maar dan heb je wel een sfeervolle en veilige leefomgeving.

Een strak vloerkleed bij de bank

Kies je juist voor een vloerkleed midden in de kamer om een groot oppervlak te breken? Zorg dan dat je er altijd een antislip onderkleed onder legt. Op deze manier heb je minder kans dat het vloerkleed verschuift. Hierdoor blijft het vloerkleed mooi in zijn vorm en voorkom je dat het vloerkleed steeds verplaatst. Voor veel mensen is een antislip onderkleed dan ook ideaal, want naast dat het vloerkleed niet verschuift, zorg je er ook voor dat het vloerkleed niet afgeeft op de grond. 

Zorg voor een geheel in huis met een vloerkleed

Merk je dat er een soort afstand zit tussen jouw meubels? Dan is een vloerkleed een must have! Plaats de voetpoten van een bank, de salontafel of een poef boven op een vloerkleed en je zult zien dat er een geheel gaat ontstaan in de kamer. Dit komt niet alleen voor bij een rechthoekig vloerkleed, maar ook bij een rond vloerkleed. Er wordt zelfs beweerd, dat een rond vloerkleed meubels beter tot hun recht laat komen, wanneer er een rond vloerkleed onder ligt. Plaats daarom altijd een gedeelte van jouw meubel op een vloerkleed, waardoor ze samen met het vloerkleed een prachtig geheel vormen! 

Zorg voor knusse zithoekjes in huis

Wil jij in de woonkamer of slaapkamer een zithoekje creëren? Dan zijn tig van vloerkleden door je hoofd gaan spoken en wellicht ben je stil gaan blijven staan bij een vierkant vloerkleed. Dit formaat vloerkleed komt het beste tot zijn recht in de hoeken van de kamer. Doordat je qua formaat vloerkleed een vloerkleed in huis haalt, wat even lang is aan elke zijde en zo ruimte kan besparen. Dit maakt vierkante vloerkleden perfect in een zithoekje. Anders dan centraal in de woonkamer kan je een bank in zijn geheel beter op het vloerkleed plaatsen. Dit effect is niet alleen ruimte besparend, maar zorgt voor ook een knus zithoekje, waarbij het hoekje een geheel wordt. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »