Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Vloerkleden zijn inmiddels niet meer weg te denken uit menig interieur. Ze zorgen voor warmte en fleuren een ruimte op. Als je een vloerkleed naar wens hebt gevonden, stel je waarschijnlijk de vraag: “Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?” Wij leggen het uit in deze blog!

Verschillende manieren van een vloerkleed bij de bank leggen

Er zijn verschillende manieren om een vloerkleed bij de bank te leggen. Wat voor jou de beste positie is, is afhankelijk van verschillende factoren en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Hoe ziet jouw zithoek er verder uit? Welke vorm heeft het vloerkleed en wat is de afmeting? Hieronder volgen de verschillende opties.

Vloerkleed voor de bank

Vloerkleed voor de bank

Als je afzonderlijke meubels in het interieur wilt accentueren, kun je het beste een vloerkleed vóór de bank plaatsen. Door wat ‘ademruimte’ tussen het vloerkleed en de bank te laten, verleg je de focus naar specifieke meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan een design bank of een unieke salontafel die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Of je hebt een vintage vloerkleed met een mooi medaillon dat gezien mag worden. Zorg er in dat geval wel voor dat het vloerkleed groot genoeg is voor de afmeting van jouw (hoek)bank. Een te klein vloerkleed kan de ruimte al snel krap en onevenwichtig maken.

 

Tip: Als je een vloerkleed voor de bank legt, is het aangeraden om een antislip onderkleed te gebruiken. Op deze manier blijft het vloerkleed beter op zijn plek liggen.

Vloerkleed onder de bank

Vloerkleed onder de bank

Als je op zoek bent naar een manier om meer eenheid te creëren, is het plaatsen van een vloerkleed onder de bank de perfecte oplossing. Door een vloerkleed onder de bank neer te leggen, verbind je losse meubels met elkaar en ontstaat er meer harmonie. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kun je ervoor kiezen om de bank in zijn geheel of enkel de voorpoten van de bank op het vloerkleed te plaatsen. Als je voor de laatste optie kiest, is 20 centimeter onder de bank voldoende om de gewenste verbinding te creëren. Het zou immers zonde zijn om een te groot deel van het vloerkleed onder de bank te verbergen! Hetzelfde geldt overigens voor een rond vloerkleed. Door de ronding van het vloerkleed iets onder de bank door te laten lopen, creëer je meer samenhang.  

Als je je afvraagt hoe je een vloerkleed bij de bank legt, doe dan een stap achteruit en observeer de ruimte. Waar wil je optisch de focus op leggen? Zijn het losse elementen of wil je juist de zithoek in zijn geheel op een voetstuk plaatsen? Kom je er zelf niet uit, dan helpen onze specialisten je graag!

Twijfel je nog over de maat vloerkleed? Lees hier: welke maat vloerkleed is geschikt voor mijn huis?

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!