Help, mijn vloerkleed schuift!

Wanneer je eindelijk het vloerkleed van je dromen hebt gevonden, wil je natuurlijk dat het vloerkleed op zijn plek blijft liggen en je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Vooral wanneer het tapijt op een gladde ondergrond zoals laminaat of parket neergelegd wordt, kan het weleens gaan verschuiven. Wat leg je onder een vloerkleed en hoe zorg je ervoor dat een vloerkleed niet schuift? In deze blog lees je alles over de redder in nood: het antislip onderkleed!

Wat leg je onder een vloerkleed?

Een antislip onderkleed is een speciale ‘onderlaag’ die onder een vloerkleed wordt geplaatst om te voorkomen dat het vloerkleed verschuift. Dit wordt gemaakt van polyester vlies en is geschikt voor verschillende soorten vloeren. Onze antislip onderkleden zijn vrij van weekmakers en andere schadelijke stoffen, dus ook veilig te gebruiken op een gietvloer. Heb je vloerverwarming? Ook dan kun je gerust een antislip tapijt gebruiken, want deze heeft geen invloed op de warmteverspreiding.

Wat leg je onder een vloerkleed Voordelen van een antislip onderkleed

Voordelen van een antislip onderkleed

1. Een antislip onderkleed houdt de boel op de plek

Door de antislip werking, ‘kleeft’ het onderkleed zich vast aan de vloer en blijft het vloerkleed goed op zijn plek liggen. Dit is niet alleen handig voor een vloerkleed in de woonkamer, maar ook erg aan te raden voor kinder- en speelkleden.

2. Een onderkleed antislip voorkomt ongewenste bobbels en opkrullende hoekjes

Wanneer over een kleed gelopen wordt, kan er lucht onder komen. Hierdoor kunnen ongewenste bobbels ontstaan, die vooral in lichte of dunne vloerkleden snel zichtbaar zijn. Een antislip onderkleed gaat deze luchtvorming tegen en zorgt ervoor dat een vloerkleed mooi plat blijft liggen.

3. Een antislip vloerkleed verlengt de levensduur van een vloerkleed

Een antislip vloerkleed vermindert wrijving en zorgt ervoor dat de vezels van een vloerkleed dicht bij elkaar blijven. Hierdoor behoudt een vloerkleed langer zijn vorm en stevigheid.

4. Een antislip tapijt verhoogt het loopcomfort

Met een antislip tapijt creëer je als het ware een extra laagje. Doordat het antislip ondertapijt is gemaakt van het elastische materiaal vilt, ontstaat er een extra dik en veerkrachtig vloerkleed dat aangenaam aanvoelt

5. Een antislip onderkleed beschermt de vloer

Doordat onnodige wrijving van het vloerkleed over het parket, laminaat of andere ondergrond wordt voorkomen, blijft de vloer vrij van krassen en is je vloerkleed beter beschermd.

6. Een ondertapijt vloerkleed is praktisch in onderhoud

Een ondertapijt vloerkleed was je op maximaal 30 graden Celsius in de wasmachine.

Hoe kies je de juiste maat vloerkleed antislip?

Hoewel een antislip vloerkleed in verschillende maten verkrijgbaar is, is het ook gemakkelijk op maat te knippen. Het is belangrijk om te weten dat het ondertapijt niet exact dezelfde afmetingen hoeft te hebben als je vloerkleed. Het mag gerust 5-10 centimeter kleiner zijn dan je vloerkleed zodat het niet zichtbaar is onder het vloerkleed. Teken voor het gemak de juiste maat uit op het antislip tapijt voordat je gaat knippen.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!