Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed en je nog niet precies weet wat je wilt, kunnen we ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel verschillende soorten vloerkleden, kleuren en maten! Eén van de vragen die hoogstwaarschijnlijk voorbij komt, is: ‘ga ik voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed?’. Om jou in deze keuze te ondersteunen, hebben we alle voor- en nadelen van hoogpolige en laagpolige vloerkleden op een rijtje gezet. 

Bij de keuze voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed zijn een aantal factoren doorslaggevend. De eerste factor is natuurlijk jouw eigen smaak of voorkeur. Waar je buurvrouw de voorkeur geeft aan een hoogpolig vloerkleed, kan je zelf een sterke voorkeur hebben voor een laagpolig vloerkleed en vice versa. Daarnaast spelen factoren als huisdieren, allergieën en de inrichting van het huis een belangrijke rol. 

Wat is het verschil tussen een hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Simpel gezegd ligt het verschil tussen een hoogpolig en een laagpolig vloerkleed in de dikte van het vloerkleed. Het verschil in dikte is vaak te zien aan de opstaande draden, ook wel pool genoemd. Als de pool die door het vloerkleed heen is geweven een minimale lengte heeft van 1 cm, betreft het een hoogpolig vloerkleed. Een hoogpolig vloerkleed is dan ook hoger en dikker dan een laagpolig vloerkleed. Wanneer de opstaande draden korter zijn dan 1cm, wordt het vloerkleed laagpolig genoemd.

Doordat een hoogpolig vloerkleed wat dikker is, kan deze zachter en warmer aan de voeten aanvoelen. Als je graag op blote voeten rondloopt of vaak last hebt van koude voeten, biedt een hoogpolig vloerkleed hierin een perfecte uitkomst.

Desalniettemin kan een laagpolig vloerkleed jouw voeten ook een aangenaam gevoel geven. In tegenstelling tot een hoogpolig vloerkleed, heeft een laagpolig vloerkleed vaak een wat strakkere uitstraling. Hierdoor past een laagpolig vloerkleed beter in een klassieke inrichting.

De voordelen van een hoogpolig vloerkleed

We hebben bij het verschil tussen een hoogpolig vloerkleed en een laagpolig vloerkleed al wat voordelen benoemd. Graag breiden we de voordelen van een hoogpolig vloerkleed voor je uit in een overzichtelijke opsomming.

  • Geschikt voor wanneer je snel last hebt van koude voeten;
  • Geeft jouw interieur een warme en luxe uitstraling;
  • Biedt jouw voeten een zachte ondergrond;
  • Is geluiddempend;

Is het dan niet zo dat een hoogpolig vloerkleed lastiger schoon te maken is? Zeker niet! Een hoogpolig vloerkleed is gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Een hoogpolig vloerkleed is zacht, waardoor vuil gemakkelijk kan worden verwijderd. Haal eens in de zoveel tijd de stofzuiger tevoorschijn en jouw vloerkleed is binnen no time weer vuilvrij. Laat jouw vloerkleed af en toe ook eens buiten luchten en klop het vloerkleed uit zodat overige stofdeeltjes loskomen.

Een hoogpolig vloerkleed is uitermate geschikt als woonkamer vloerkleed, slaapkamer vloerkleed of kinderkamer vloerkleed. Zo kan je elke ochtend warme voeten behouden of kunnen de kleintjes lekker ravotten.

Zit je te denken aan een vloerkleed voor onder jouw bureau? Dan is een hoogpolig vloerkleed niet de meest passende match. Door het heen en weer rijden van een bureaustoel kunnen de pollen plat gaan liggen of in jouw bureaustoelwiel vast komen te zitten. In dat geval raden we je aan om te kiezen voor een laagpolig vloerkleed.

De voordelen van een laagpolig vloerkleed

  • Talloze designs mogelijk;
  • Geschikt voor allergieën en huisdieren
  • Kan in vrijwel iedere woonruimte gebruikt worden;
  • Geschikt voor ieder interieur;

Mocht je een drukke levensstijl hebben en niet mega veel tijd wilt besteden aan het schoonmaken van jouw huis, dan is een laagpolig vloerkleed een goede aanvulling. Een laagpolig vloerkleed is namelijk erg gemakkelijk in onderhoud. Binnen een handomdraai heb je alle kruimels van het vloerkleed gezogen en is jouw vloerkleed weer schoon. Er zijn zelfs een aantal laagpolige vloerkleden die je zo in de wasmachine kan gooien!

Leuk feitje over laagpolige vloerkleden is dat het bij sommige materialen of weeftechnieken mogelijk is om het vloerkleed met een leuk design te bedrukken. Dit zien we vaak terugkomen bij een katoenen vloerkleed. Deze worden als blanco vloerkleed geproduceerd om vervolgens te worden voorzien van een vrolijke en sierlijke print. Precies zoals de ontwerpers het hebben bedacht!

Neem de creativiteit van het vloerkleed mee in jouw werkplek. Met een creatief kantoor vloerkleed laat je jouw geest de vrije loop en schud je oplossingen voor problemen zo uit je mouw. Doordat het vloerkleed een platgeweven vloerkleed is of een lage pool bevat, rol je met je bureaustoel zo ‘from the window, to the wall!’.

Ruime keuze aan hoogpolige en laagpolige vloerkleden

Bij Volero hebben we een breed assortiment aan zowel hoogpolige- als laagpolige vloerkleden. Ben je er nog steeds niet helemaal over uit over welke soort het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder in het maken van die keuze.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!