Welk vloerkleed is geschikt voor allergieën?

Hatsjoe! Ben jij ook zo iemand die altijd met een jeukende neus of een kriebelende keel rondloopt? Of heb je een huisgenoot die er last van heeft? Het kan zijn dat je net zoals zo’n 1,7 miljoen andere Nederlanders allergisch bent voor huisstofmijt, astma hebt of overgevoelig reageert op ronddwarrelende stofdeeltjes. In het geval van een huisstofmijtallergie zijn het vooral de uitwerpselen van de huisstofmijt die voor ongemakken zorgen. Deze nestelen zich het liefst in warme omgevingen, zoals bijvoorbeeld vloerkleden en tapijten. Hierdoor denken veel mensen automatisch dat vloerkleden niet samengaan met een allergie. Het tegendeel is waar! Om allergie gerelateerde klachten te reduceren, is het zaak om het deze stofdeeltjes zo moeilijk mogelijk te maken. Het juiste materiaal vloerkleed en de reiniging ervan kunnen ervoor zorgen dat ook jij niet vloerkleedloos door het leven hoeft. Benieuwd welke vloerkleden geschikt zijn voor allergieën? Lees mee voor verademende tips!  

Hoe een vloerkleed kan helpen tegen allergieën

Om het grootste gerucht maar gelijk uit de weg te ruimen; een gladde vloer is zeker niet in alle gevallen de beste oplossing wanneer het om het bestrijden van allergieën gaat. Vloerkleden hebben juist een stof en pollen aantrekkende werking, waardoor de stofresten zich voornamelijk rondom het kleed verzamelen in plaats van door de lucht te dwarrelen. Hierdoor is stof gemakkelijk en in één keer op te zuigen zijn.

Welk Vloerkleed voor allergieën

Vloerkleed voor allergieën: welke vloerkleden kunnen wél?

Wanneer je op zoek bent naar vloerkleden voor mensen met allergieën, is het aan te raden om te kiezen voor een laagpolig vloerkleed of platgeweven vloerkleed gemaakt van synthetisch materiaal. Een lage pool betekent minder ruimte voor allergenen om zich te verstoppen tussen de vezels. Daarbij zijn synthetische vloerkleden gemaakt van materialen als acryl, polyester en polypropyleen sterk aangeraden, omdat ze minder stof en allergenen vasthouden dan natuurlijke vezels. Bovendien zijn ze gemakkelijk te reinigen, waardoor ze erg allergievriendelijk zijn. Ook makkelijk in onderhoud zijn onze wasbare vloerkleden.

Anti allergie vloerkleed: tips & tricks

Niets verslaat regelmatig schoonmaken als het gaat om het beheren van allergieën. Pas deze tips toe om klachten te beperken:

1.    Hef regelmatig de stofzuiger

Dit zorgt ervoor dat je de stoffen die allergische klachten veroorzaken, elimineert. He is wel belangrijk om de juiste stofzuiger te gebruiken. Oude stofzuigers maken vaak de allergieën alleen nog maar erger, doordat ze de opgezogen deeltjes gewoon weer de kamer in blazen. Gebruik daarom:

- Stofzuigers met een watersysteem. Hierdoor worden de huisstofmijten en de stofresten gelijk vermengd met het water, waardoor het niet meer mogelijk is dat de deeltjes weer terug de lucht in fladderen.

- Speciale High Efficiency Particulate Air-Filters. Die hebben namelijk het vermogen om allergenen uit de lucht te filteren en zelfs de allerkleinste stofdeeltjes op te vangen.

- Een mechanische borstel. Deze zijn in staat om ook vastzittende stofdeeltjes van de draden los te trekken.

- Stofzuigerzakken met een antibacteriële binnenlaag. Zo hebben schimmels, mijten en bacteriën geen schijn van kans om zich te vermeerderen. 

Anti allergie vloerkleed

2.    Dweil de vloer regelmatig

Hiermee haal je niet alleen vuil weg, maar het vocht zorgt er ook voor dat ronddwarrelende stofdeeltjes aan de grond blijven plakken.

3.    Gebruik een deurmat

Hiermee vang je fijne stofdeeltjes en pollen op voordat ze de kans krijgen zich nog verder door het huis te verspreiden. Ook is een deurmat gemakkelijk weer te stofzuigen of buiten uit te kloppen. 

Kortom, ook met een allergie kun je genieten van de gezellige, knusse sfeer die vloerkleden met zich meebrengen. Om ervoor te zorgen dat je allergievriendelijke vloerkleed zijn werk blijft doen, is regelmatig onderhoud essentieel. Vind jouw perfecte anti allergie vloerkleed nu bij Volero!

Hulp nodig bij het kiezen van een vloerkleed of heb je een andere vraag? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!