Hoe kies je een vloerkleed?

Een vloerkleed is een waardevolle toevoeging in huis. Naast dat het enorm veel sfeer toevoegt, heeft een vloerkleed ook functionele voordelen. Maar hoe kies je een vloerkleed en waar moet je allemaal aan denken? In deze blog geven we je handige tips voor het kopen van een vloerkleed. In 4 stappen jouw perfecte vloerkleed vinden? Lees snel verder!

Materiaal vloerkleed kiezen Materiaal vloerkleed kiezen

Stap 1: Materiaal vloerkleed kiezen

Welk materiaal je kiest, is een belangrijke stap bij het uitzoeken van een vloerkleed. Niet alleen omdat het invloed heeft op de uitstraling van de ruimte, maar ook op bijvoorbeeld comfort en onderhoud. De eerste afweging die je daarbij kunt maken, is tussen natuurlijke vloerkleden of vloerkleden gemaakt van kunstvezel.

Jute en wol zijn het populairst onder de natuurlijke materialen. Hun natuurlijke charme en zichtbare textuur is voor veel mensen reden om te gaan voor een natuurlijk vloerkleed. Voor wie op zoek is naar een onderhouds- en budgetvriendelijke optie, is een synthetisch vloerkleed gemaakt van polypropyleen of polyester een uitstekende keuze.

Vorm vloerkleed kiezen Vorm vloerkleed kiezen

Stap 2: Vorm vloerkleed kiezen

Als het gaat om vorm, zijn er verschillende mogelijkheden. Welke vorm het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waarin het vloerkleed komt te liggen, de omringende meubels en persoonlijke voorkeur. Houd je van strak en symmetrisch? Ga dan voor een rechthoekig vloerkleed in een rechthoekige ruimte. Wil je de uitstraling van een hoekige ruimte juist verzachten? Dan is een rond vloerkleed of een organische vorm een mooie toevoeging.

Stap 3: Maat vloerkleed kiezen

Om de juiste maat vloerkleed te kunnen bepalen, kijk je goed naar de grootte van de ruimte en meet je het meubel op waarbij het vloerkleed komt te liggen. Kies in ieder geval voor een vloerkleed dat groot genoeg is om de meubels gedeeltelijk of in hun geheel op het vloerkleed te plaatsen. In het geval van een eettafel wil je natuurlijk wel dat alle stoelen op het vloerkleed staan, ook wanneer ze zijn uitgeschoven. En als je uit bed stapt, is het wel zo fijn als je aan weerszijden een zachte ondergrond hebt om je op te vangen. Kortom, size matters! Twijfel je over de maat? Lees hier: welke maat vloerkleed is geschikt voor mijn huis?

Tip: benieuwd hoe de gekozen afmeting in verhouding komt te staan met de ruimte en meubels? Kader de afmeting af met kranten of schilderstape.

Stijl vloerkleed kiezen

Stap 4: Stijl vloerkleed bepalen

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke stap, is het bepalen van je stijl. Dat helpt je namelijk navigeren door het grote aanbod aan vloerkleden. Ben je fan van een bepaalde stijl en wil je die helemaal doorvoeren? Neem een stap achteruit en kijk eens goed naar het interieur. Zijn er dominante kleuren, thema’s of accessoires? Pas jouw vloerkleedkeuze hierop aan en creëer een harmonieus geheel. Of ben je liefhebber van verschillende stijlen? Mixen en matchen mag natuurlijk ook. Vergeet niet, niks moet en alles mag!  

Met deze tips vind je in vier stappen hét perfecte vloerkleed voor jou. Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van een vloerkleed? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!