Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY
BLACK FRIDAY

Dat een hoogpolig vloerkleed een fijne huisgenoot is bewijst het feit dat het zelfs een koosnaam heeft; een hoogpolig tapijt wordt ook wel een ‘shaggy’ genoemd.

Ligt jouw bed ’s ochtends ook zo lekker? En gruwel je elke morgen weer van het idee dat je je warme voeten op het koude laminaat moet zetten, (waardoor het weleens voor kan komen dat je met het verkeerde been uit bed stapt?). Maak het opstaan wat aangenamer door een shaggy vloedkleed in je slaapkamer! Door de hoge polen voelt het vloerkleed altijd warm en bijzonder zacht aan. Bovendien maakt een shaggy vloerkleed hoogpolig heel gemakkelijk een cosy en relaxte omgeving van je slaapkamer. Wees overigens niet bang, een hoogpolig vloerkleed hoeft niet per definitie duur te zijn. Er zijn ook goedkope vloerkleden. Een populaire variant hier op is een hoogpolig vloerkleed grijs.

Maak het opstaan aangenamer door je voeten te plaatsen op een shaggy

Natuurlijk is een hoogpolig vloerkleed ook bijzonder goed geschikt voor andere ruimtes in je woning. Vooral in de kinderkamer doet een hoogpolig vloerkleed het goed. Het zachte tapijt vormt een ideale speelplek voor kleine hummeltjes, peuters en kleuters. Doordat het zo zacht is en de polen zo hoog zijn, kunnen kleintjes naar alle hartenlust over het tapijt rollebollen en de hele middag spelen zonder zich te bezeren. Maar ook als je je kinderjaren al ver voorbij bent, lig je lekkerder op een shaggy vloerkleed hoogpolig voor de open haard. Benieuwd naar de meest fluffy vloerkleden in onze collectie? Ontdek snel het assortiment! 

Een hoogpolig tapijt is de ideale speelplek voor kleine kinderen

Het onderhoud van een hoogpolig vloerkleed vereist weinig werk. Doordat het materiaal zacht is, kan het vuil gemakkelijk verwijderd worden. Eens in de zoveel tijd de stofzuiger erop en het vloerkleed is vuilvrij. Daarnaast is het aan te raden om af en toe het vloerkleed uit te kloppen. Hang het tapijt buiten en sla er eens flink op. Dit zorgt ervoor dat stofdeeltjes vrijkomen en automatisch loskomen. Wel kan het soms voorkomen dat het materiaal plat gaat liggen. Daardoor is bijvoorbeeld niet aan te raden om onder een bureaustoel met wieltjes, een hoogpolig vloerkleed te plaatsen. De polen zullen elke keer plat gaan liggen door het heen en weer rijden of ze kunnen vast gaan zitten in de wieltjes. Ben je op zoek naar een zacht tapijt maar dan gemaakt van een meer natuurlijk materiaal? Kies dan bijvoorbeeld een wollen vloerkleed. Een sterkere variant, die bijvoorbeeld wel bestand is tegen de wieltjes van een bureaustoel, zijn jute vloerkleden. Wil je spelen met vormen? Neem dan eens een kijkje bij onze ronde vloerkleden. Wanneer je op zoek bent naar een klassiek vloerkleed, bekijk dan ons assortiment effen of vintage exemplaren.

 • Wat is een hoogpolig vloerkleed?

  Een hoogpolig vloerkleed is een voller en dik vloerkleed, wat zich kenmerkt door langere polen. Hierdoor loop je veel fijner op een zacht vloerkleed.
 • Hoe onderhoud je een hoogpolig vloerkleed?

  Een hoogpolig vloerkleed is gemakkelijk te onderhouden. Door de langere polen is vuil in een vloerkleed eenvoudig te herkennen. Dit maakt het makkelijker om het vuil op een vloerkleed te stofzuigen.
 • Wat zijn de voordelen van een hoogpolig vloerkleed?

  Een hoogpolig vloerkleed is zachter dan een gewoon vloerkleed. Het warmt je voeten snel op. Dit maakt het aantrekkelijk om je huis winterproof te maken en werkt geluiddempend.
 • Welke kleuren zijn populair bij een hoogpolig vloerkleed?

  Een hoogpolig vloerkleed komt voor in populaire kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn: grijs, zwart, wit, geel, groen, blauw, rood, roze, paars, bruin, creme, oranje, beige, antraciet en zwart-wit.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »