Hoe kan ik een hoogpolig vloerkleed schoonmaken?

Hoogpolige vloerkleden zijn niet alleen heerlijk zacht en comfortabel, maar ook de blikvanger van je interieur. Om jouw vloerkleed in topconditie te houden, is de juiste zorg en liefde belangrijk. Met deze praktische schoonmaakgids is een hoogpolig vloerkleed schoonmaken gelukkig een simpele opgave. Benieuwd hoe je een hoogpolig vloerkleed reinigt en weer kan laten stralen als nieuw? Je leest het hier.  

Hoogpolig vloerkleed stofzuigen

Om te beginnen, is regelmatig stofzuigen sterk aan te raden. Zo verwijder je oppervlakkig vuil dat zich tussen de hoge pool heeft verzameld en voorkom je dat vuil zich dieper in de vezels nestelt. Gebruik een stofzuigermond die geschikt is voor vloerkleden en ga vervolgens te werk met ingetrokken borstelharen. Eindig de sessie door het vloerkleed nogmaals in tegengestelde richting van de pool te stofzuigen. Zo gaan de ‘haren’ rechtop staan en ziet jouw vloerkleed er weer optimaal uit!

Hoogpolig vloerkleed reinigen

Hoogpolig vloerkleed schoonmaken: vlekken verwijderen

Ongelukjes zijn soms onvermijdelijk. Geen zorgen, een hoogpolig vloerkleed is goed te reinigen en de meeste vlekken zijn te verwijderen. Het is belangrijk om vlekken snel aan te pakken om blijvende schade te voorkomen. Zo ga je te werk:

  • Verwijder achtergebleven resten, afhankelijk van de soort vlek, eerst met een lepel of een droge witte doek.
  • Dep de vlek met een lichtvochtige witte doek. Het is belangrijk dat je niet wrijft, omdat je daarmee de vlek nog verder verspreidt of dieper de vezels in werkt. Werk ook voorzichtig en van buiten naar binnen.  

Is de vlek nog niet verdwenen? Overweeg dan een van de volgende behandelingen:

  • Maak je eigen vloerkleedreiniger door 1 deel azijn te mengen met 10 delen water. Breng het mengsel deppend met een schone doek aan op de vlek.
  • Gebruik een milde, kleurloze zeep of speciale vloerkleedreiniger om de vlek te verwijderen. Test de reiniger altijd op een onopvallende plek voordat je de vlek behandelt.

Hoogpolig vloerkleed reinigen: dieptereiniging

Na verloop van tijd zal je hoogpolige vloerkleed of shaggy vloerkleed wellicht een diepere reiniging nodig hebben om op zijn best te blijven. Overweeg dan zeker eens een periodieke dieptereiniging, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Je kunt dit zelf doen met speciale tapijtreiniger die geschikt is voor hoogpolige vloerkleden en/of een stoomapparaat. Lees de instructies altijd goed door alvorens je te werk gaat. Je kunt natuurlijk ook een professionele reinigingsservice inschakelen om jouw hoogpolige vloerkleed te reinigen.

Hoogpolig vloerkleed schoonmaken? Geen punt met onze schoonmaakgids. Pas deze tips toe en geniet extra lang van jouw hoogpolige vloerkleed!

Heb je hulp nodig bij het reinigen van een vloerkleed of heb je een andere vraag? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!