Vakantie Voordeel - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vakantie Voordeel - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
De trend van 2020: Moderne vloerkleden
Wooninspiratie / 19 May 2020

De trend van 2020: Moderne vloerkleden


Jij hebt vast weleens een vloerkleed gezien waarbij je dacht: ‘Wauw die moet ik hebben’. Een modern vloerkleed heeft dat extra beetje waar je ‘wauw’ tegen zegt! Elk jaar bepalen nieuwe trends de standaard van interieurdecoratie. Daarom nemen we je in deze blog graag mee naar de trend van 2020.

Modern is de toekomst

De letterlijke vertaling van modern is ‘Nieuw en opvallend, maar niet iedereen vindt het gewoon’. Het staat bekend als actueel, eigentijds en speelt zich af in het heden. Je moet het zien als kunst. De moderne kunst heeft een ander karakter gekregen dan de kunst voor de moderne kunst. Dit ging samen met het modernisme, waarin het bedrijfsleven moderner werd gemaakt. Bijna te vergelijken met moderne vloerkleden waarbij er met moderne vloerkleden meer wordt gewerkt met verschillende symbolen, natuurlijke materialen en de vloerkleden zijn vaak meer kleurrijk. Dit samenhangend met de huidige tijd. 

Unieke symbolen in moderne vloerkleden

De symbolen op moderne vloerkleden hebben vaak een betekenis. Dit is natuurlijk afhankelijk van waar het vloerkleed is geproduceerd. Een voorbeeld is dat in centraal Azië, waar de symbolen op vloerkleden samenhangen met het bijgeloof. De symbolen op de moderne vloerkleden zijn tegenwoordig eigentijds met een diepe betekenis. Maar, soms is een modern vloerkleed ook goed te vergelijken met bijvoorbeeld abstracte kunst en heeft het motief of patroon geen onderliggende betekenis en dient het puur als lust voor het oog.

Het moderne vloerkleed is kleurrijk

Een modern vloerkleed heeft vaak de eigenschap dat ze veel kleuren bevatten. Deze gekleurde vloerkleden brengen jouw interieur in een moderne sfeer. Het zorgt voor een adembenemend interieur. De kleuren in een modern vloerkleed maken de omgeving levend en geven je interieur extra flair. De kleuren komen sterk naar voren bij design vloerkleden.

Design vloerkleden

Eerder benoemd de kleuren in een vloerkleed komen sterk naar voren in design vloerkleden. Nu vraag je jou vast af waarom dan? Nou moderne design vloerkleden hebben de eigenschappen dat ze vaak gedurfd hun kleuren te laten zien in een soort van kleuren mix. Dit levert niet alleen prachtige vloerkleden op, maar het laat ook je interieur stralen.

De natuur in je vloerkleed

De natuur is constant in ontwikkeling. Dit merk je ook bij de vloerkleden. Een mooi voorbeeld zijn de wollen vloerkleden. Waar vroeger een wollen vloerkleed minder lang meeging, is wol met de techniek verbeterd en zelfs duurzaam gemaakt! Dit betekent dat een wollen vloerkleed veel langer meegaat. De ontwikkeling speelt zich niet alleen af bij wollen vloerkleden. Een ander mooi voorbeeld zijn de jute vloerkleden. De vezels in jute vloerkleden worden steeds zachter geproduceerd, waardoor het veel fijner aanvoelt om op te lopen. Daarnaast wordt er ook meer met kleuren gewerkt in jute vloerkleden, wat ook prachtige resultaten oplevert. De ontwikkelingen in een modern vloerkleed levert niet alleen strakke design vloerkleden op, maar het maakt het modern vloerkleed ook tijdloos.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier 5 voordelen van een rond vloerkleed en breng binnen naar buiten

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »