Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Summer Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden

Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Koude voeten. Naast het laten hangen van nog één velletje Wc-papier en je grote teen stoten, toch wel een van de grootste ergernissen die een mens kan hebben. Zijn het niet die van jezelf, zijn het wel de voeten van je partner die aanvoelen als ijsklonten. Om het thuis gezellig te maken én te houden, is vloerverwarming een fijne toevoeging. Maar wat als je hier nog een vloerkleed op wilt leggen? De vraag luidt; gaan vloerkleden en vloerverwarming wel samen?

Om kort te zijn; het antwoord hierop is ‘ja!’. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een vloerkleed en vloerverwarming wilt combineren.

1. Een vloerkleed kan bij vloerverwarming

De meeste vloerkleden werken isolerend waardoor ze warmte van de vloerverwarming kunnen tegenhouden. Echter, als er genoeg plekken in de kamer zijn waar de warmte wél naar boven kan komen en er dubbele beglazing aanwezig is, zal dit geen storende invloed hebben op de temperatuur in de kamer en kan je prima een vloerkleed neerleggen. 

2. Kies het juiste vloerkleed

Door de warmte kan de stof van een vloerkleed extra snel uitdrogen. Bij wollen vloerkleden komt dit bijvoorbeeld tot uiting door extra pluisjes. Door het vloerkleed af en toe te besprenkelen met water of door het plaatsen van een bakje water op de verwarming, houd je de luchtvochtigheid in de kamer in balans waardoor het vloerkleed minder snel zal uitdrogen. Ook het plaatsen van planten in de kamer bevordert de luchtvochtigheid.

3. Gebruik een antislip vloerkleed

Een antislip vloerkleed is een goede manier om het vloerkleed te beschermen. Daarnaast is het een veilige toevoeging, vooral als het tapijt op een glad oppervlak zoals een tegelvloer of parket ligt.

Vloerkleed vloerverwarming antislip

4. Wees er zeker van dat het vloerkleed antistatisch is

Tegenwoordig worden vloerkleden in de meeste gevallen tijdens de productie antistatisch gemaakt, maar om zeker te zijn is het checken van de productinformatie van het vloerkleed zeker aan te raden. Wanneer je over een vloerkleed loopt, ontstaat er namelijk een wrijving die elektrisch geladen kan zijn. Wanneer je dan een voorwerp aanraakt dat de elektrische lading geleid, kun je schokjes krijgen. Niet gevaarlijk- wel een beetje irritant.

5. Een vloerkleed is van zichzelf een warmte bron

Een vloerkleed in huis halen staat niet alleen mooi in jouw interieur, maar een vloerkleed in huis halen zorgt voor ontspanning. Een van de belangrijkste redenen waarom wij een vloerkleed in huis halen is doordat wij de vloer te koud vinden. Misschien heeft de vloerverwarming niet het gewenste effect die je zou willen wensen. Een vloerkleed daarentegen houdt de warmte wel goed vast, waardoor je voeten op een vloerkleed het niet snel koud kunnen krijgen. En waarschijnlijk zijn de tegels niet altijd even lekker om op te lopen of om op te staan. Op een vloerkleed zou je bij wijze van spreken zelfs een dutje op kunnen doen! Zo zacht en warm kan een vloerkleed zijn. 

Vloerkleed vloerverwarming

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »