Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden

Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Koude voeten. Naast een lege wc-rol en het stoten van je kleine teen, toch wel een van de grootste ergernissen die een mens kan hebben. Zijn het niet die van jezelf dan zijn het wel de voeten van je partner die aanvoelen als ijsklonten. Om het thuis gezellig en warm te houden, is vloerverwarming een fijne toevoeging. Maar wat als je hier nog een vloerkleed op wilt leggen? Een veelgestelde vraag is dan ook: “Gaan een vloerkleed en vloerverwarming wel samen?”.

Het korte antwoord op deze vraag is: ja! Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je een vloerkleed en vloerverwarming wilt combineren. Lees verder om te weten waar je op moet letten.

1. Een vloerkleed op vloerverwarming

De meeste vloerkleden werken isolerend, waardoor ze warmte van de vloerverwarming kunnen tegenhouden. Echter, als er genoeg plekken in de kamer zijn waar de warmte wél naar boven kan komen en er dubbele beglazing aanwezig is, zal dit geen storende invloed hebben op de temperatuur in de kamer en kan je prima een vloerkleed neerleggen. 

2. Vloerkleed en vloerverwarming: voorkom uitdroging

Door de warmte van vloerverwarming kan een vloerkleed sneller ‘uitdrogen’. Bij wollen vloerkleden komt dit bijvoorbeeld tot uiting in extra pluisjes. Door het vloerkleed af en toe te besprenkelen met water of door het plaatsen van een bakje water op de verwarming, houd je de luchtvochtigheid in de kamer in balans. Hiermee bescherm je een vloerkleed tegen uitdroging. Ook het plaatsen van planten in de kamer bevordert de luchtvochtigheid.

3. Antislip vloerkleed op vloerverwarming

Een antislip vloerkleed is een goede manier om een vloerkleed te beschermen tegen vloerverwarming. Een antislip kleed vormt als het ware een barrière tussen vloerverwarming en vloerkleed en voorkomt daarmee direct contact. Het is daarnaast ook een bewuste keuze. Vooral als je een gladde ondergrond hebt, zoals tegelvloer of parket, kan een vloerkleed weleens glijden of verschuiven. Een antislip vloerkleed zorgt ervoor dat een vloerkleed goed op zijn plek blijft liggen en langer mooi blijft.

Vloerkleed vloerverwarming antislip

4. Antistatisch vloerkleed

Tegenwoordig worden vloerkleden in de meeste gevallen gedurende het productieproces al antistatisch gemaakt. We raden je toch aan om de productinformatie van het vloerkleed op voorhand te controleren. Als je over een vloerkleed loopt, ontstaat er wrijving die elektrisch geladen kan zijn. Wanneer je in contact komt met een voorwerp dat elektrische lading geleidt, kunnen er schokjes ontstaan. Niet gevaarlijk, wel onprettig.

5. Een vloerkleed is van zichzelf een warmte bron

Een vloerkleed in huis staat niet alleen mooi in jouw interieur, het is ook nog praktisch. Een vloerkleed houdt namelijk warmte vast en is daardoor van zichzelf al een warmtebron. Dat zorgt er dus voor dat jouw voeten het niet snel koud krijgen. Daarnaast is een vloerkleed een fijne aanvulling op vloerverwarming, omdat het zachtheid en comfort biedt. Extra fijn in de koude wintermaanden. Op een vloerkleed zou je bij wijze van spreken zelfs een dutje kunnen doen!

Vloerkleed vloerverwarming

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »