Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Het kiezen van het juiste formaat vloerkleed kan voor sommige mensen wellicht een ingewikkelde klus zijn. Wij helpen je graag op weg! Bij het kiezen van het formaat van een vloerkleed wegen er verschillende factoren mee, zoals de plaats waar deze terechtkomt en het formaat van andere meubelstukken.

Hoe weet ik of het vloerkleed niet te klein is?

Veel mensen neigen naar een vloerkleed dat te klein is, omdat ze bang zijn dat het vloerkleed te groot zal uitvallen. Echter is een te klein vloerkleed niet altijd even mooi in een interieur, omdat het nogal kaal kan ogen. Daarom raden wij altijd aan om de vloer eerst af te tapen voordat je een vloerkleed koopt. Zo krijg je een indicatie van hoeveel ruimte je ter beschikking hebt voor een vloerkleed en zal je nooit een te klein vloerkleed in huis nemen.

Hoe groot mag het vloerkleed zijn?

Een te klein vloerkleed in huis nemen, is niet altijd de beste keus. Echter geldt dit ook andersom, want een te groot vloerkleed is ook niet altijd de beste beslissing. Om een antwoord te geven op jouw vraag, stellen we je een wedervraag: “Waar wil je het vloerkleed plaatsen?”. Of je het vloerkleed onder je bed, bank of eettafel plaatst, is namelijk doorslaggevend voor het formaat vloerkleed.

#1 Vloerkleed bed

Bij een bed raden wij een speling van 60-80cm aan. Dit betekent dat wanneer je een bed hebt van 160cm bij 260cm, een 240x340cm vloerkleed het beste eronder past. Zo heb je aan beide kanten een speling van 40cm en sta je elke ochtend op met een zachte ondergrond onder je voeten

#2 Vloerkleed bank

Voor onder de bank raden wij een speling aan van 30-50cm. Bij een bank met een lengte van 2 meter, past een 160x230cm vloerkleed perfect. Dan heb je aan beide uiteindes een speling van 15cm. Dat brengt meteen alle meubelstukken bij elkaar en creëert meer eenheid.

#3 Vloerkleed tafel

Onder de tafel een vloerkleed plaatsen, komt steeds vaker voor. Voor een rechthoekige tafel in combinatie met een vloerkleed raden wij een speling aan van 60-90cm. Het staat namelijk veel mooier als de stoelen zijn aangeschoven en de stoelpoten niet op of over de rand van het vloerkleed komen te staan. Dit betekent dat bij een rechthoekige tafel van 1.30 meter bij 2.20 meter, een 200x290cm vloerkleed er het beste onder kan. Voor ronde tafels liggen de verhoudingen net iets anders. Bij een ronde tafel met een diameter van 1.50 meter raden wij een rond vloerkleed met een diameter van 1.90-2.00 aan. De speling bij rond is 30-60cm. Bij een vierkante tafel in combinatie met een vloerkleed raden wij een speling aan van 40-70cm.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!