Vloerkleden Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Het kiezen van het juiste formaat vloerkleed kan voor veel mensen een ingewikkelde klus zijn. Ter ondersteuning helpen wij je graag op weg. Bij het kiezen van een formaat vloerkleed is één van de keuzes het kiezen van de ideale maat van het vloerkleed. 

Hoe weet ik of het vloerkleed niet te klein is?

Veel mensen nemen een vloerkleed die te klein is, omdat ze twijfelen dat het vloerkleed te groot zal gaan uitvallen. Echter is een te klein vloerkleed niet altijd even mooi in een interieur, aangezien een groter vloerkleed hierin beter tot zijn recht zal komen. Daarom raden wij altijd aan om de grond eerst af te tapen voordat je een vloerkleed koopt. Zo krijg je een indicatie hoeveel ruimte jij ter beschikking hebt voor een vloerkleed. Het is ook een maatindicator, die aangeeft hoe groot het vloerkleed mag zijn. Dit betekent dat je nooit een te klein vloerkleed in huis zal nemen.

Hoe groot mag het vloerkleed zijn?

Een te klein vloerkleed in huis nemen, is niet altijd de beste keus. Echter geldt dit ook andersom, want een te groot vloerkleed is ook niet altijd de beste beslissing. Om een antwoord te geven op jouw vraag, beantwoorden wij jouw vraag met een wedervraag: “Waaronder wil jij het vloerkleed plaatsen?”. Het is namelijk van belang om te weten of jij het vloerkleed onder je bed, bank of tafel gaat plaatsen.  

#1 Vloerkleed bed

Bij een bed raden wij een speling van 60-80cm aan. Dit betekent dat wanneer jij een bed hebt van 160cm bij 260cm, een 240x340cm vloerkleed het beste eronder past. Zo heb je aan beide kanten een speling van 40cm. Dit betekent dat je lekker op een zachte ondergrond opstaat.

#2 Vloerkleed bank

Voor onder de bank raden wij een speling aan van 30-50cm. Bij een bank met een lengte van 2 meter, past een 160x230cm vloerkleed hier perfect onder. Dit betekende dat je aan beide uiteindes een speling krijgt van 15cm. Dat is perfect voor een vloerkleed onder de bank.

#3 Vloerkleed tafel

Onder de tafel een vloerkleed plaatsen komt steeds vaker voor. Voor een rechthoekige tafel in combinatie met een vloerkleed raden wij een speling aan van 60-90cm aan. Het staat namelijk veel mooier als de stoelen zijn aangeschoven en de stoelpoten niet op of over de rand van het vloerkleed komt te staan. Dit betekent dat wanneer jij een rechthoekige tafel hebt van 1.30 meter bij 2.20 meter, een 200x290cm vloerkleed hier het beste onder zou passen. Voor ronde tafels liggen de verhoudingen net iets anders. Bij een ronde tafel met een diameter van 1.50 meter raden wij een rond vloerkleed met een diameter van 1.90-2.00 aan. De speling bij rond is 30-60cm. Bij een vierkante tafel in combinatie met een vloerkleed raden wij een speling aan van 40-70cm. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »