13-04-2023 · 3 min. leestijd

3x Tuin inspiratie voor een Bohemian tuin

Hmmm, het gevoel van een heerlijke vakantie op Ibiza. Het liefst houd je dat vakantiegevoel het hele jaar vast. Een toevluchtsoord voor jouw soms chaotische en drukke bestaan. Weten hoe je dat rustgevende boho sfeertje in je eigen buitenruimte kunt creëren? Een eclectische mix van kleuren, patronen en natuurlijke materialen zijn de sleutel tot deze tuintrend. Lees er alles over in deze blog!

Boho buitenkleed

Comfortabele zithoek

In een Bohemian tuin gaat comfort boven alles. Een oase van rust waar je graag in wilt vertoeven. Creëer één of meerdere comfortabele zithoekjes waar je in of uit de zon kunt loungen. Investeer in comfortabele stoelen, kussens en poefjes. Als je de ruimte hebt, is een hangmat of -stoel ook een aangename toevoeging om de gewenste laid-back vibe te creëren. Voeg een boho buitenkleed toe om alles samen te brengen tot één geheel. Niet alleen is een buitenkleed sfeervol, je geeft je voeten meteen een zachte en comfortabele ondergrond.

Omarm de natuur

De bohemian stijl draait om het omarmen van de natuur. Natuurlijke materialen hebben dan ook de hoofdrol in deze tuinstijl. Denk aan tuinmeubelen van hout, rotan en bamboe. Uiteraard kunnen accessoires hierbij niet ontbreken. Natuurlijke accessoires, zoals sierkussens, een jute buitenkleed, een lampenkap van zeegras en decoratieve schalen voor aan de wand zorgen ervoor dat jij meteen in een vakantiestemming komt als je jouw buitenruimte betreedt.

Jute buitenkleed
Ibiza buitenkleed

Kleur en patronen

De Bohemian tuin staat bekend om zijn levendige kleuren en patronen. Die voeg je wederom toe met kussens, buitenkleden en andere accessoires. Etnische prints, bloemmotieven en geometrische vormen helpen je om die wereldse uitstraling te creëeren. Neem een kijkje bij onze Ibiza kleden om de perfecte Bohemian tuin te realiseren. Uiteraard zijn ook planten een essentieel onderdeel van de Bohemian tuin. Kies voor een unieke mix van weelderige en bloeiende planten in verschillende tinten voor nog meer kleur. Verschillende hoogtes en texturen zorgen voor een speelse touch. Gebruik hangende plantenbakken, macramé plantenhangers en potten in verschillende vormen en materialen om je planten te laten zien.

Ga dit seizoen voor kleur, comfort en een vakantiegevoel in eigen huis. Laat je inspireren en ervaar zelf wat een Bohemian tuin voor jou kan betekenen!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!