05-04-2023 · 3 min leestijd

Dé buitenkleden trends van 2023!

In aantocht naar het buitenseizoen zijn onze experts weer druk bezig geweest om de balkon- en tuintrends voor je op een rijtje te zetten. Welke trends zien we dit jaar (weer) terug? Hoe pas je die trends toe? En niet te vergeten: hoe top je het geheel af met een passend buitenkleed? Je leest het allemaal in deze blog!

Tuintrend 1: Tropical Life

Tuintrend #1: Tropical Life

Voor een tropische vakantie hoef je het echt niet ver van huis te zoeken! Deze trend helpt je namelijk om jouw buitenruimte om te toveren tot een exotische oase. Vrolijke kleuren en groen wild vormen de basis van deze trend. Wat komt er als eerste in je op als je denkt aan een tropische vakantie? Precies, kleur! Een bont palet aan kleuren mag dan ook zeker niet ontbreken als je deze trend toepast in jouw tuin of balkon. Naast felgekleurde planten en bloemen kun je kleur ook opzoeken in accessoires. Denk aan een gezellige parasol met franjes, kleurrijke kussens en een buitenkleed met een opvallend dessin. De accentkleuren die bij de Tropical Life trend horen zijn groen, geel, blauw, paars en roze. Beeld je in hoe een blauw buitenkleed je telkens herinnert aan de oceaan en een geel buitenkleed je het gevoel geeft van de warme zon op je huid! Om de rust te bewaren, kun je kiezen voor een neutrale basiskleur en meubels gemaakt van natuurlijke materialen, zoals rotan.

Tuintrend 2: Nature Love

Tuintrend #2 Nature Love

Eén worden met de natuur doe je met deze trend! Geef de natuur de ruimte die ze verdient en laat regels en strakke kaders los. Het draait bij deze trend allemaal om natuurlijke begroeiing en een levendige biodiversiteit. Het resultaat? Een groene oase waar je helemaal tot rust kunt komen! Zoals je misschien wel verwacht bij deze trend, vormt groen de basis. Dit wordt gecombineerd met warme, natuurlijke kleuren zoals bruin-, oranje-, en roodtinten. De natuur wordt nog verder geëerd door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals jute en bamboe. De voorliefde voor natuur en aandacht voor handwerk wordt kenbaar gemaakt met gevlochten en geweven structuren in accessoires en meubelen. Als het gaat om buitenkleden, past een jute buitenkleed erg goed binnen deze trend. Ook een rood buitenkleed in een warme tint doet het erg goed bij weelderige planten. Dus, durf jij de regels los te laten?

Tuintrend 3: Lush Living

Tuintrend #3: Lush Living

Rust, balans, ontspanning en een tikkeltje luxe. Zo kan deze trend het beste omschreven worden. De rust wordt opgezocht in minimalistische meubelen en accessoires, rustgevende kleuren en verfijnde materialen. Denk aan grote plantenbakken en vazen waarin sierlijke planten en bloemen de ruimte krijgen om te stralen. Evenwichtige kleuren zorgen voor de rust en regelmaat waar we allemaal naar hunkeren. Het ton-sur-ton concept is een perfecte manier om alles in elkaar over te laten lopen en de balans te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten - van licht tot donker - die worden aangevuld met pasteltinten. Een effen buitenkleed is perfect te combineren bij de rustige aard van deze trend. Als je meer richting pastelkleuren neigt, kan een roze buitenkleed een mooie aanvulling op het geheel zijn.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!