24-05-2022 · 3 min. leestijd

Tuininspiratie: 4x buitenkleden van nu!

Het buitenkleed: een fantastische sfeermaker die ook nog eens heerlijk zacht is voor de voeten. Wij, en gelukkig velen anderen met ons, kunnen niet meer zonder! Het ene buitenkleed is het andere niet. Deze blog zit boordevol tuin inspiratie, want onze specialisten je mee in de meest trendy buitenkleden die deze zomer niet te missen zijn. Lees mee!

#1: Buitenkleed voor de Boho tuin

Een vakantiegevoel creëren in eigen huis (of tuin). Dát is waar de Bohemian, ook wel Boho, woonstijl voor staat. Niks moet en alles mag. Het hoeft allemaal niet zo serieus en strak. Laat jezelf lekker gaan en als daar een mengelmoes van stijlen of kleuren uitkomt, so be it! De kunst is om de basis rustig te houden met neutrale kleuren. Deze kun je vervolgens aanvullen met felle kleuren en prints. Een Bohemian tuin is niet compleet zonder natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan rieten manden, rotan meubels en niet te vergeten: jute buitenkleden! Met een jute buitenkleed creëer je binnen handomdraai een chille Boho vibe in jouw buitenruimte. Effen of met print: de keuze laten we geheel aan jou over. Bekijk onze Malta buitenkleden collectie voor een prachtig aanbod aan Bohemian buitenkleden. Combineer met leuke kussens en een plaid (uiteraard met franjes) en je begeeft je zo op Ibiza!

buitenkleed rond creme

#2: Een buitenkleed brengt de zon in jouw Oosterse tuin 

Ben jij nog niet bekend met de Oosterse woonstijl? Sta ons toe je mee te nemen in de magische wereld van 1001 nacht! Deze woonstijl is in een paar woorden te omschrijven als warm en kleurrijk. Je zou bijna de zon op je huid kunnen voelen, de specerijenmarkt kunnen ruiken en het tumult van de drukke straten kunnen horen. Vanzelfsprekend zijn onze buitenkleden in Oosterse stijl rijk aan kleur en sierlijke patronen. Oosterse buitenkleden bezitten de gave om iedere buitenruimte te voorzien van een vrolijke en vooral warme touch. Neem bijvoorbeeld een rood buitenkleed. Alsof je eigenhandig de Oosterse zon in huis hebt gehaald! De knusse sfeer van een Oosterse tuin maak je helemaal af met kleurrijke kussens en lampionnen of lantaarns. Tip: gouden accessoires doen het bijzonder goed in deze woonstijl!

buitenkleed roze retro

#3: Buitenkleed retro rules!

Strepen, ruiten, golven en veel kleur. Gaat er al een belletje rinkelen? We hebben het natuurlijk over retro! Een woonstijl uit de jaren ’50 en ’60 die we (gelukkig!) steeds vaker weer terugzien. Deze stijl staat voor kleur, creativiteit en nostalgie. De meubels en accessoires bestaan vaak uit ronde vormen, grafische prints en warme kleuren, zoals geel of rood. Eén ding is zeker: saai is retro in ieder geval niet! Het ongeremd mixen & matchen van verschillende kleuren en prints vinden we misschien wel het leukste aan deze stijl. Je kunt je vast voorstellen wat dit met jouw buitenruimte doet. Met een retro buitenkleed is jouw tuin, balkon of terras altijd dressed to impress! De Summer buitenkleden zijn perfect voor die retro look in de tuin.

#4: Musts voor de moderne tuin

Wat voor buitenruimte je ook hebt: de moderne woonstijl weet zich altijd aan te passen. Een moderne tuin is minimalistisch, heeft neutrale tinten als basiskleur en heeft voornamelijk strakke lijnen. Daardoor is een buitenkleed een echte must voor deze strakke stijl. Dat lijkt misschien een kleine toevoeging, maar heeft een groots effect! Een buitenkleed verbindt losse elementen met elkaar en zorgt voor rust en eenheid. En wat past er nu beter bij een moderne tuin dan een zwart-wit buitenkleed? Een klassieke kleurencombinatie die een verrijking verrijking is voor moderne buitenruimtes. Of wat dacht je van een abstract buitenkleed? Net een uniek kunstwerk, maar dan ter decoratie van de tuintegels!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!