29-04-2022 · 4 min. leestijd

Het perfecte buitenkleed kiezen doe je zo!

Waarom besteden we over het algemeen minder aandacht aan het 'buiteninterieur'? Met de simpele toevoeging van een buitenkleed maak je iedere buitenruimte meteen een stuk gezelliger! Niet alleen reken je af met saaie tuintegels, je betrekt de buitenruimte meteen bij de rest van het interieur. Zo geniet je ook nog eens het hele jaar door van jouw buitenverblijf. Hoe kies je nu het perfecte buitenkleed uit? In deze blog nemen we je stap voor stap mee!

Een tuin, balkon, terras, veranda of andere buitenruimte is als het ware het verlengde van het huis. Waar we binnenshuis ons best doen om de perfecte combinaties te maken en alles naadloos op elkaar laten aansluiten, nemen we buiten genoegen met een vastgeroeste tuinset. Niks mis mee natuurlijk, maar niet heel uitnodigend om in de tuin te relaxen. Dezelfde tijd en energie die we steken in de inrichting, zouden we ook over moeten hebben voor het ‘uiterieur’. Het kan namelijk zó veel leuker met de simpele toevoeging van bijvoorbeeld een buitenkleed! Niet alleen reken je af met saaie tuintegels, je betrekt de buitenruimte meteen bij de rest van het interieur. Zo geniet je ook nog eens het hele jaar door van jouw buitenverblijf. Hoe kies je nu het perfecte buitenkleed uit? In deze blog nemen we je stap voor stap mee!

jute buitenkleed rond buitenkleed aztec

Stap 1: Materiaal 

Een buitenkleed is iets anders dan een vloerkleed voor binnen. Anders dan een gewoon vloerkleed, moet een buitenkleed slijt- en kleurvast zijn en bestand zijn tegen verschillende weeromstandigheden. Kies dus voor synthetische materialen die tegen een stootje kunnen.

Alle buitenkleden uit ons assortiment zijn gemaakt van polypropyleen, een synthetische stof die al deze boxen aantikt. Weer of geen weer, die kunnen het hele jaar door gewoon blijven liggen. Bovendien zijn de opties voor kleuren en printjes eindeloos met polypropyleen! Ga voor Bohemian sferen met een jute-look buitenkleed of kies voor een Oriëntaalse print en waan je op een Midden-Oosters terras! Een leuke bijkomstigheid is dat polypropyleen ook nog zeer onderhoudsvriendelijk is. Is het buitenkleed toe aan een schoonmaakbeurt? De tuinslang of een emmer water doen wonderen!

Stap 2: Vorm

De vorm buitenkleed die je kiest is mede afhankelijk van de vorm van de meubels en het effect dat je wilt creëren. Een rechthoek is een veel gekozen vorm voor onder de tuintafel of bij een tuinset. Een groot rechthoekig buitenkleed is namelijk de perfecte manier om de tuintafel of het zitgedeelte te kaderen. Hierdoor ontstaat er een soort eiland dat meteen in het zicht springt.

Een vorm die buiten over het algemeen vaker wordt gezien dan binnen, is rond. Heb je een kleine buitenruimte of wil je hoekige vormen iets verzachten? Ga dan voor een rond buitenkleed! Bovendien lenen ronde buitenkleden lenen zich perfect voor vloerkleed layering. Dit betekent niets minder dan het mixen en matchen van verschillende kleden. Hierdoor ontstaat een spannende dynamiek tussen verschillende stijlen, vormen en kleuren. Zeker het proberen waard dus!

rond buitenkleed creme buitenkleed grijs

Stap 3: Maat

Het best passende formaat wordt mede bepaald door de beschikbare ruimte en de meubels. Heb je een balkon of een smalle bank die je wilt opfleuren? Ga dan voor een balkonkleed. De vuistregel voor tuinmeubels luidt als volgt: neem een buitenkleed dat breder is dan de langste zijde van de set. Zorg ervoor dat je aan weerszijden ongeveer 20-40 cm aan kleed overhoudt. Het mooiste effect creëer je als het buitenkleed losse elementen met elkaar verbindt. In het geval van een ronde vorm en een hoekbank geldt dat het buitenkleed moet reiken tot beide ziteindes.

Gelukkig hoeft het in de buitenruimte allemaal niet zo precies. De natuur is immers ook onvoorstelbaar! Maak het eigen door te spelen met verschillende maten en vormen. Jouw buitenverblijf, jouw feestje!

buitenkleed geel oriental

Stap 4: Kleur

Waar je binnenshuis misschien terughoudender bent met opvallende items, is de buitenruimte dé plek om uit te pakken met printjes en kleuren. De natuur zelf is natuurlijk ook rijk aan verschillende kleuren, waardoor een print- of kleurrijk buitenkleed mooi blend met de rest van de omgeving. Dit zorgt ervoor dat een uitgesproken buitenkleed minder snel een doorn in het oog zal zijn dan wanneer het tussen een stel witgeverfde muren neergelegd wordt. Neem bij het uitkiezen van een buitenkleed dus ook zeker de kleuren van de planten en bloemen in overweging voor een mooi geheel. Staan de zonnehoeden al in de bloei? Ga dan voor een geel buitenkleed!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!