Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Zalmroze vloerkleden
Wooninspiratie / 11 Sep 2019

Zalmroze vloerkleden


Bewust en onbewust worden wij beïnvloed door kleuren. Wetenschappers hebben bewezen dat kleuren onze emoties beïnvloeden. Blauw zorgt bewezen voor rust en kalmte waar rood bijvoorbeeld weer activerend werkt. Zalmroze wordt vaak geassocieerd met Roze. De kleur roze is een overwegend vrouwelijke kleur. In deze blog wil ik aangeven waarom zalmroze een andere behandeling verdient dan roze. Roze heeft vaak associaties met zoet, jeugdig en misschien een tikkeltje kinderachtig. Zalmroze daarentegen heeft een hele andere kracht!

Vloerkleed Zalmroze vs Vloerkleed Roze

Kleuren kunnen ons onbewust positief en negatief beïnvloeden. Kleurassociaties worden gevormd door cultuur, kleurbeleving en ervaring. Waar wij Nederlanders de kleur roze vaak de kleur van verliefdheid en snoep zien, zien buitenlanders dit weer heel anders.  Zalmroze verdient eigenlijk een andere behandeling dan roze, zalmroze een stuk stijlvoller en volwassener. Laat de naam ‘Roze’ je dus niet afschrikken, je huis gaat er niet uitzien als een suikerspin of kinderkamer. Een vloerkleed Zalmroze heeft de kracht zich aan te passen aan zijn omgeving. Combineer je een Zalmroze vloerkleed met houten elementen krijg je een stijlvolle, volwassen omgeving. Combineer je een zalmroze vloerkleed met bijvoorbeeld een grijze bank dan krijg je een pastel, natuurlijke uitstraling.

Zalmroze vloerkleed; een natuurlijk thuis

Bij de kleur zalmroze kan je denken aan flamingo’s en waterdieren als garnalen en zalm; een natuurlijke kleur. Niet voor niets vind je de kleur vaak terug in Perzische en Astec vloerkleden. De wevers van deze type vloerkleden worden beïnvloed door de natuur en weerspiegelen hun omgeving in de vloerkleden. Zij combineren de tint vaak met andere natuurlijke tinten als bruin en beige.

Een vloerkleed Zalmroze gaat je verrassende resultaten geven. Zalmroze valt veel interieurspecialisten eigenlijk onder zand- en nudetinten. Leg je bijvoorbeeld een effen zalmroze vloerkleed neer dan blend deze op natuurlijke wijze weg in zijn omgeving. Het geeft net iets meer warmte, zonder alle aandacht op te eisen. Wil je geen wit of beige vloerkleed dan is een zalmroze vloerkleed echt iets voor jou. Het geeft een ruimte een natuurlijkere uitstraling en staat een stuk modieuzer en stijlvoller.

Kortom; laat je niet afschrikken door de term 'Roze' en geef je huis meer stijl en volwassenheid met een zalmroze vloerkleed! 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier Oktober woonmaand en vloerkleden met relief

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »