11-09-2019 · 2 min. leestijd

Ontdek het Zalmroze vloerkleed!

Bewust en onbewust worden wij beïnvloed door kleuren. Wetenschappers hebben bewezen dat kleuren onze emoties beïnvloeden. Blauw zorgt bewezen voor rust en kalmte waar rood bijvoorbeeld weer activerend werkt. Zalmroze wordt vaak geassocieerd met Roze. De kleur roze is een overwegend vrouwelijke kleur. In deze blog wil ik aangeven waarom zalmroze een andere behandeling verdient dan roze. Roze heeft vaak associaties met zoet, jeugdig en misschien een tikkeltje kinderachtig. Zalmroze daarentegen heeft een hele andere kracht!

Vloerkleed Zalmroze vs Vloerkleed Roze

Kleuren kunnen ons onbewust positief en negatief beïnvloeden. Kleurassociaties worden gevormd door cultuur, kleurbeleving en ervaring. Waar wij Nederlanders de kleur roze vaak de kleur van verliefdheid en snoep zien, zien buitenlanders dit weer heel anders.  Zalmroze verdient eigenlijk een andere behandeling dan roze, zalmroze een stuk stijlvoller en volwassener. Laat de naam ‘Roze’ je dus niet afschrikken, je huis gaat er niet uitzien als een suikerspin of kinderkamer. Een vloerkleed roze heeft de kracht zich aan te passen aan zijn omgeving. Combineer je een Zalmroze vloerkleed met houten elementen krijg je een stijlvolle, volwassen omgeving. Combineer je een zalmroze vloerkleed met bijvoorbeeld een grijze bank dan krijg je een pastel, natuurlijke uitstraling.

roze-vloerkleed

Zalmroze vloerkleed; een natuurlijk thuis

Bij de kleur zalmroze kan je denken aan flamingo’s en waterdieren als garnalen en zalm; een natuurlijke kleur. Niet voor niets vind je de kleur vaak terug in Perzische vloerkleden & tapijten. De wevers van deze type vloerkleden worden beïnvloed door de natuur en weerspiegelen hun omgeving in de vloerkleden. Zij combineren de tint vaak met andere natuurlijke tinten als bruin en beige.

Anders dan anders met een vloerkleed Zalmroze

Een vloerkleed Zalmroze gaat je verrassende resultaten geven. Zalmroze valt veel interieurspecialisten eigenlijk onder zand- en nudetinten. Leg je bijvoorbeeld een effen vloerkleed zalmroze neer dan blend deze op natuurlijke wijze weg in zijn omgeving. Het geeft net iets meer warmte, zonder alle aandacht op te eisen. Wil je geen wit of beige vloerkleed dan is een zalmroze vloerkleed echt iets voor jou. Het geeft een ruimte een natuurlijkere uitstraling en staat een stuk modieuzer en stijlvoller.

Kortom; laat je niet afschrikken door de term 'Roze' en geef je huis meer stijl en volwassenheid met een zalmroze vloerkleed!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!