08-12-2022 · 4 min. leestijd

5 redenen waarom jij een grijs vloerkleed moet nemen

1. Vloerkleden in het grijs perfect te combineren met meubels in huis

De kleur grijs krijg je door twee uiterste kleuren met elkaar te mengen namelijk zwart en wit. We zeggen ook wel dat grijs het middelpunt is van deze uiterste kleuren, maar wat betekent dit? Om antwoord te geven gaan wij eerst in op de kleuren zwart en wit. Zwart staat bekend als dominant en wit als recessief. Bij een vloerkleed merken wij dat een zwart vloerkleed strak naar voren komt met een stoere uitstraling. Bij een wit vloerkleed merken wij dat het helder in ons interieur staat, wat geassocieerd wordt met netheid en zuiver. Als we dieper in gaan op de kleuren zwart en wit, zien wij psychologisch dat het ook een effect heeft op ons. Zo straalt een wit vloerkleed stilte en kalmte uit. Een zwart vloerkleed daarentegen straalt professionaliteit en elegantie uit. Beide kleuren hebben de eigenschap dat ze opvallen in een periode. Zo valt een zwart vloerkleed meer overdag op en een wit vloerkleed in de avonduren. Neem je een zwart wit vloerkleed dan zul je zien dat het vloerkleed 24 uur naar voren zal komen in jouw interieur. 

Meng je de kleuren zwart en wit, krijgen we grijs. Dit betekent dat je de dominante kleur mengt met de recessieve kleur. In de praktijk betekent dat wij een neutrale kleur krijgen! In vloerkleden merken wij dat het vloerkleed grijs met zijn neutrale kleur de ideale oplossing is voor het gemakkelijk combineren van jouw meubels met het vloerkleed. Zo gaat de kleur grijs goed samen met bijna alle kleuren van het kleurenspectrum! Dit merk je goed bij het vloerkleed grijs, die bijvoorbeeld goed samengaat met een blauwe bank.

fluffy grijs vloerkleed

2. Het vloerkleed grijs zorgt voor rust in je interieur

De neutrale kleur grijs in het vloerkleed heeft een bijzondere eigenschap. De neutrale kleur grijs zorgt namelijk voor rust in jouw interieur. Doordat grijs niet te dominant is en ook niet helder is van kleur, waardoor hij niet opvalt is het voor jou en je omgeving een rustgevende kleur. De mensen met een vloerkleed grijs ervaren thuis dan ook hoe heerlijk het is om te kunnen ontspannen in de woonkamer, maar tegelijkertijd staat een grijs vloerkleed ook prachtig in bijna ieder interieur! Dit zou iedereen toch willen, een meubel die rust en kalmte toevoegt aan de omgeving.

3. Ontdek het buitenkleed grijs

Vloerkleden zijn er nu ook voor buiten. Deze vloerkleden staan bekend als buitenkleden. En net als de vloerkleden voor binnenhuis komen deze buitenkleden voor in verschillende kleuren. Voor een buitenkleed is het buitenkleed grijs super populair! Dit komt doordat de kleur grijs net als binnenhuis zorgt voor een neutrale houding, waardoor je dit buitenkleed grijs ideaal kunt gebruiken om meubels in de tuin, balkon of op het terras te combineren.

Waarom zou je überhaupt een vloerkleed voor buiten nemen? In de zomermaanden verhuizen wij de woonkamer naar de tuin of balkon. Doordat we steeds meer buiten gaan zitten, willen wij het buiten ook aangenamer maken. Er zijn speciaal meubels voor buiten ontwikkeld, die vergelijkbaar zijn met onze eigen woonkamermeubels. Neem bijvoorbeeld het bankstel in je woonkamer. Voor buiten hebben wij tuinstoelen of een tuinbank, hetzelfde geldt voor een vloerkleed. Buiten noemen wij het een tuinkleed of buitenkleed. Het ideale van een buitenkleed is dat wij met blote voeten kunnen lopen buiten op een zachte ondergrond, het is waterbestendig en het fleurt onze buiten interieur op! Het buitenkleed grijs is niet de enige kleur buitenkleed voor buiten, want net als de gewone vloerkleden komen buitenkleden voor in veel meer kleuren. Neem bijvoorbeeld het groen buitenkleed, die ook heel populair is.

modern vloerkleed grijs hoogpolig vloerkleed grijs

4. Het grijs vloerkleed inspireert!

Vloerkleden in het grijs zijn inspirerend. Hoe dan, vraag jij je vast af. Het vloerkleed grijs heeft de eigenschap dat het voorkomt in verschillende designs. Dit betekent dat je het vloerkleed kunt kiezen op basis van het type design, wat voor jou het meeste inspireert. Een grijs vloerkleed kun je namelijk goed combineren met wit. De witte kleur zorgt voor prachtige designs in veel vloerkleden. Daarnaast is het mogelijk om de kleur grijs in het vloerkleed te mengen met wit om zo tot het grijs wit vloerkleed te komen. Net als het zwart wit vloerkleed is een grijs wit vloerkleed een goede combinatie tussen kleuren gemengd in een vloerkleed. Het motief van een grijs vloerkleed werkt inspirerend, maar ook heel rustgevend. Ook buiten komen deze grijze vloerkleden voor in verschillende designs. Het buitenkleed grijs heeft dan ook veel te bieden voor buiten.

5. Grijze vloerkleden zijn tijdloos!

Een tijdloos grijs vloerkleed is ideaal om te hebben in huis. Het geeft ons de mogelijkheid om te kiezen welk vloerkleed past in jouw interieur. Mocht je een voorkeur hebben voor een klassieke uitstraling bekijk dan het vintage vloerkleed grijs. Wil je wat moderns? Grijze vloerkleden komen ook voor in een effen variant. Daarnaast zijn de grijze vloerkleden geproduceerd van verschillende materialen. Zo is een buitenkleed grijs geproduceerd van polypropyleen, een type plastic wat gebruikt wordt bij het produceren van hoogwaardige kwalitatieve producten. Daarnaast komt een grijs vloerkleed voor in verschillende maten. Populaire maten zijn een 200x290cm vloerkleed of een 170x240cm vloerkleed.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!