19-03-2020 · 2 min. leestijd

Gezond blijven met wollen vloerkleden!

Bescherm jezelf tegen bacteriën met een anti allergie kleed! Je bent opzoek naar een kleed, die makkelijk schoon te houden is en vrij is van allergieën en bacteriën? In deze blog bespreken wij de voordelen van zo een anti allergie kleed en waar het je tegen beschermt. Lees snel verder!

Natuurlijke vloerkleden voor een gezonde huiskamer!

De natuur kan soms wreed zijn, maar ook heel lief. Zo zijn er vloerkleden die mensen met een stofallergie liever vermijden, maar zo zijn er ook vloerkleden die van zichzelf bekend staan als de schoonste vloerkleden. Dan praten wij over natuurlijke vloerkleden namelijk de wollen vloerkleden. Deze vloerkleden staan bekend om hun schone karakter. Wol komt van het schaap, wat het een natuurlijk product maakt. Wol in vloerkleden hebben dan ook dezelfde antibacteriële en protectiewaarde als die van een schaap! Dit betekent dat de wollen vloerkleden ook wel bekend staan als de anti allergie kleed.

Een anti allergie vloerkleed

Hygiëne staat hoog in het vaandel tegenwoordig. Het is daarom belangrijk om je huis goed schoon te houden. Waarom zou je dan zo een anti allergie vloerkleed nemen? Nou zo een anti allergie vloerkleed van wol heeft de eigenschappen dat het bijna nooit vies kan worden. Dit betekent dat je het bijna niet hoeft schoon te maken. Mocht hij nou een keer vies worden, dan is een wollen vloerkleed vaak gemakkelijk schoon te krijgen met bijvoorbeeld een tapijtreiniger. Hoe dan, zul je jou vast afvragen? De vezels in een wollen vloerkleed zijn supersterk in mekaar verweven, het is dan ook bijna onmogelijk om ze uit elkaar te trekken. Dit heeft als gevolg, dat er ook geen vuil tussen kan komen. Daarom is een anti allergie kleed misschien wel de beste oplossing in dit voor mensen met een allergie. De kat kan er dus gerust op slapen. 

wollen vloerkleed feline vloerkleed wol knit grijs

Voordelen van wollen vloerkleden

Natuurlijke vloerkleden staan vaak bekend om het vrij zijn van allergieën. Een wollen vloerkleed is dus allergie vrij en ook antibacterieel beschermend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een allergische reactie kan krijgen door jouw wollen vloerkleden. Ze zijn door door de eeuwen heen ontwikkeld en duurzaam gemaakt. Jouw anti allergie kleed gaat dus ook veel langer mee. Daarnaast hoef je ze bijna niet te wassen, omdat ze geen vuil absorberen en dus bijna altijd schoon zijn. Verder keren ze bijna altijd terug naar hun vorm. Verder zijn er veel verschillende wollen tapijten met dezelfde beschermende eigenschappen. Je hebt dus tal van mogelijkheden! Neem bijvoorbeeld een berber vloerkleed, die worden namelijk bijna altijd gemaakt met wol. Wollen vloerkleden met zoveel voordelen zou dan toch redelijk prijzig moeten zijn? Het is tenslotte een anti allergie vloerkleed, wat beschermt tegen allergieën en bacteriën, maar in tegendeel is een wollen vloerkleed relatief goedkoop! Zo zul je de vloerkleden ook tegen komen bij de goedkope vloerkleden. Zeker wat je voor de natuurlijke vloerkleden terugkrijgt, is de prijs van een wollen vloerkleed niet duur! Natuurlijk zijn er altijd duurdere varianten die beter verwerkt zijn, maar dat heb je bij elk product. Mocht je nou geen fan zijn van wollen vloerkleden, probeer dan eens Tencel of viscose vloerkleden, die hebben bijna dezelfde antibacteriële eigenschappen als die van een wollen vloerkleed!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!