06-09-2019 · 2 min. leestijd

Trend alert: Wollen vloerkleed Berber

Berber vloerkleed hier, berber vloerkleed daar.. Waarschijnlijk heb je vast wel eens gehoord van een wollen Berber vloerkleed! Maar, wat is dit nou eigenlijk precies? Wij leggen het je haar fijn uit in de onderstaande blog! Lees snel verder!

Wollen vloerkleed Berber

Een wollen berber tapijt wordt vaak verward met een Kelim vloerkleed. Zoals de naam al doet vermoeden is een wollen tapijt Berber oorspronkelijk gemaakt van wol waardoor dit type kleed zo lekker zacht aanvoelt. Maar, niet alleen is een wollen berber tapijt super zacht, door het natuurlijke materiaal is het vloerkleed ook lekker warm in de winter, maar tegelijk ook koel in de zomer. Dit komt, doordat wol de eigenschap heeft isolerend te zijn. Hierdoor heb je het hele jaar door profijt van je wollen tapijt berber. Ideaal! Oorspronkelijk komt een wollen berber tapijt uit Marokko en is al eeuwen oud. Van origine werd een wollen vloerkleed berber gebruikt als bescherming tegen vocht en kou.

Onderhoudsvriendelijk vloerkleed

Een wollen vloerkleed berber is heel populair in huishoudens met kleine kinderen vanwege de vuil- en waterafstotende eigenschap van wol. Want zeg nou zelf: heb je ooit een kletsnat schaap gezien?! Tevens is wol een ijzersterk materiaal waardoor het niet gemakkelijk kapot gaat en het heel onderhoudsvriendelijk is. 

berber vloerkleed terra wollen vloerkleed berber

Voordelig wollen tapijt berber

Zoals hierboven uitgebreid beschreven is een origineel wollen tapijt berber dus gemaakt van wol. Maar, zo’n wollen vloerkleed berber kan al gauw honderden, dan wel duizenden euro’s kosten. Daarom biedt Volero een brede collectie aan synthetische imitatie varianten van een wollen tapijt berber. Synthetisch wol is net onderhoudsvriendelijk als echt wol, maar maakt een wollen vloerkleed berber dus ook een stuk prijsvriendelijker. Omdat een origineel wollen vloerkleed berber werd gemaakt van natuurlijk wol, zijn deze kleden ook maar in een aantal kleuren te krijgen. Tegenwoordig bestaan synthetische varianten in allerlei kleuren, van wit tot okergeel en multicolor. 

Weeftechniek berber tapijt

Een wollen berber tapijt is een hoogpolig vloerkleed. Originele Berber tapijten werden in de Noord-Afrikaanse bergen met de hand geknoopt. Je kunt je misschien voorstellen dat dit een ontzettend grote, tijdrovende klus is. Daarom werd de productie ervan uitbesteed aan landen met goedkope arbeidskrachten. De moderne varianten worden nog steeds geknoopt, maar machinaal in een fabriek. Dit zorgt ervoor dat een wollen vloerkleed berber sneller klaar is en dus ook goedkoper kan worden aangeboden. win-win dus!

Wil je graag een mooi oosters vloerkleed, maar zoek je toch iets anders dan een wollen vloerkleed berber? Bekijk dan eens de grote collectie Perzische tapijten

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!