18-03-2020 · 3 min. leestijd

Weetjes over het wollen grijs gemêleerd vloerkleed

Een wollen vloerkleed is gemaakt van een natuurlijke vezel, afkomstig van geiten, schapen en kamelen. Schapenwol is het meest gangbaar en soms wordt er ook kunstwol geproduceerd. Je bent er voor jezelf uit dat je een wollen vloerkleed wilt! In deze blog lees je leuke weetjes over een wollen vloerkleed!

Weetjes over het wollen grijs gemêleerd vloerkleed

Een wollen vloerkleed is gemaakt van een natuurlijke vezel, afkomstig van geiten, schapen en kamelen. Schapenwol is het meest gangbaar en soms wordt er ook kunstwol geproduceerd. Een wollen vloerkleed staat dus dichtbij de natuur, het blijft lang mooi en het kan tegen een stootje! Neem vloeistoffen: een wollen tapijt is prima weerbaar tegen vocht. Dat is wat je wilt bij het kopen van een vloerkleed (mocht er nog wel eens iets misgaan in huis). Enfin, je bent er voor jezelf uit dat je een wollen vloerkleed wilt. Een getint kleed zou leuk zijn, anders is het ook maar saai. Niet waar? Een wollen vloerkleed kan gemengd worden met kleur. Bijvoorbeeld: grijs! Een grijs gemêleerd wollen vloerkleed is een populair tapijt. Door de wol te kleuren krijgt het wollen tapijt een totaal andere look! In deze blog: alle weetjes over gemêleerde wollen vloerkleden op een rij. 

100% wollen vloerkleed

Gewoon, honderd procent wol. Is dat wat jij het liefst wilt? Veel van de vloerkleden van Volero zijn van honderd procent wol gemaakt. Handgemaakt. Sommige kleden bevatten echter kunstwol, polypropyleen. Let goed op het materiaal bij het maken van je keuze voor een gemêleerd grijs wollen vloerkleed. Ga je voor de Wolly Grijs of Wise Grijze variant? Of een hele andere kleur gemengd met wol?

grijs gemeleerd wollen vloerkleed grijs gemeleerd vloerkleed wol

Soorten grijs gemêleerde wollen kleden

Het grijs gemêleerd vloerkleed kent twee soorten: Wolly Grijs en Wise Grijs. Kies wise, dus. Wat is het verschil? De wolly vloerkleden van het merk Mint Rugs leggen de nadruk op stevigheid. De kleden voelen zacht aan en bieden veel comfort. Zoals je weet houdt wol warmte vast, zo ook bij dit grijs gemêleerde kleed. Het materiaal van Wolly grijs bestaat uit kunstwol en is afgewerkt met een strakke donkere lijn rondom het kleed. 

De Wise Grijs heeft een landelijke look. Deze tapijten komen uit de FRAAI-collectie en zijn met de hand gemaakt. De vloerkleden  zijn heel fijn afgewerkt. Deze grijze wollen vloerkleden hebben een chique uiterlijk. Niet te vergeten: deze vloerkleden zijn van honderd procent wol. Honderd procent natuur dus. Een geschikt vloerkleed als jouw voorkeur naar natuurlijk gaat. Dit zie je ook in het kleed, het ziet er verfijnd, zoet en scandinavisch uit. Voor een moderne en rustige uitstraling in je woonkamer.

Een groot vloerkleed: wollen vloerkleed 200x300 

Een wollen vloerkleed van 200x300 centimeter is het meest gekozen wollen vloerkleed. Het is namelijk een groot kleed, de large. Het kleed pronkt in jouw woonkamer. Het blijkt bijna een extra bank te zijn, zo groot is het kleed. Ga liggen op het wollen vloerkleed. Zacht (en grijs gemêleerd) van buiten, sterk van binnen! Past deze maat niet in de woonkamer? Een grijs gemêleerd wollen kleed staat ook prima bij een stoer industrieel interieur.

Hoe te combineren

Combineer jouw grijze kleed met natuurlijke woonartikelen. Match de natuur, met de natuur. Denk aan steigerhouten meubels, een opvallende plant, een wollen deken of een schapenvacht kleedje. Je interieur wordt er minimalistisch van, met een Scandinavische touch. Wanneer je jouw woonkamer binnenkomt word je ontvangen in een oase van licht(grijs). De aarde brengt sfeer, ook in huis. 

Kortom, al deze wollen-weetjes op een rij maken dat je wel een grijs gemêleerd wollen kleed moet kopen. Het zorgt ook nog eens voor warmte en het kan goed tegen vocht. Is grijs toch niet jouw kleur? Niet getreurd, we hebben ook beige wollen vloerkleden en in de kleuren groen en blauw.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!