Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Woontrend en Woonkleur 2019: Terra Peach
Wooninspiratie / 14 Nov 2018

Woontrend en Woonkleur 2019: Terra Peach


Eerder beschreef ik een vooruitblik van de woontrends en woonkleuren van 2019 voor je. Waarom is terra peach een goed idee voor in je interieur? Ik zet de voordelen voor je op een rijtje. Ook krijg je 3 tips hoe je deze woontrend in huis haalt!

Nieuwste trendkleur: Terra Peach

Terra peach is één van de nieuwe trendkleuren van 2019. Deze kleur bevat perzikachtige, zalmroze en oranje tinten. Terra peach heeft daarom veel overeenkomsten met terra roze en terracotta. De kleur is gemakkelijk te combineren en heeft een aantal voordelen. Zo straalt deze kleur veel warmte uit, ook past terra peach bij veel interieurstijlen. Het is een kleur die mooi blend in de stijlen 'werelds wonen', 'terug naar de natuur' en 'duurzaamheid'. De kleur zelf geeft je veel positieve energie. Maar het is ook begrijpelijk dat je deze kleur niet direct op alle wanden in je huis wilt toepassen. 

Terra Peach woontrend 2019

Hoe haal je terra peach in huis?

Terra peach kan vrij opvallend zijn, waardoor je misschien niet direct je muur ermee wilt verven. Maar hoe pas je het dan toe in je interieur? Ik geef je 3 tips om de kleur alsnog in huis te halen. 

Tip 1: kies een woonaccessoire of meubel

Je kan subtiel beginnen met bijvoorbeeld kussens, potten, een stoel of vloerkleed. Indien dit bevalt kan je altijd nog verder uitbreiden met een likje verf op de muur. Wat vloerkleden betreft zijn er meerdere opties. Zo kan je gaan voor een vintage, barok of juist een modern vloerkleed

Tip 2: mix en match

Terra peach gaat goed samen met perzik tinten, terracotta en materialen als brons en koper. Ook andere warme-, en aardekleuren passen hier goed bij. Denk aan wijnrood, bruin en beige. Of juist een tegenhanger zoals grijs of blauw.

Er zijn veel variaties van de kleur terra peach mogelijk, waardoor de kleur zo veelzijdig is. Soms is er wat meer perzik of zalmroze aanwezig of juist oranje. Deze kleuren matchen goed samen.

Tip 3: ga voor contrasten

Probeer te spelen met contrasten, zodat terra peach spannend blijft. Probeer verschillende tinten met elkaar te combineren naast de diverse terra peach tinten zoals wijnrood. Een andere optie is contrasten in structuur zoals een velvet stoel bij aardewerk potten.

Alvast heel veel Terra woonplezier! 

Terra Peach

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier cadeau maand december en een kelim vloerkleed

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »